Markedsføring for FDVhuset

Hermine Ødegaard Krey tok en attraktiv utdannelse ved Høgskolen i Hedmark, men opplevde at ingen turte å satse på henne. Ikke før hun dro til Sortland.

Hermine fikk flere avslag på grunn av manglende erfaring. Så havnet hun plutselig hos et IT-selskap på Sortland som turte å satse 

Hermine Ødegaard Krey (42) så for seg en lang og spennende karriere innen IT da hun hoppet på informasjonsteknologi ved Høgskolen i Hedmark. Men det skulle ta mange år før noen turte å satse på henne.

Publisert Sist oppdatert

Fra arbeidslivet hører man ofte om det samme fenomenet; svært få tør satse på unge, nyutdannede mennesker, uten erfaring. Slik var det for Hermine Ødegaard Krey da hun var ferdig utdannet innen informasjonsteknologi ved Høgskolen i Hedmark. Gang på gang fikk hun høre at hun manglet erfaring, og derfor ikke kunne få fast jobb i noen IT-selskaper.

Muligheten som plutselig kom

I stedet havnet hun i barnehagesektoren hvor hun ble værende i mange år, og skjebnen skulle ha det til at hun fant kjærligheten i Nord-Norge. Hun endte først opp i en barnehage i Sigerfjord i Sortland kommune i 2011, og hadde det egentlig fint der, fram til et kneproblem satte henne på sidelinja.

Hun ble innrullert i NAV-systemet, med sykepenger, arbeidsavklaringspenger, og en midlertidig jobb som kontormedarbeider i NAV.

– Men plutselig en dag var det en av veilederne i NAV som nevnte at det var en IT-bedrift på Sortland som var ute etter folk, og at dette kunne være muligheten jeg hadde ventet på, sier Hermine.

Er du nysgjerrig på å jobbe med Famac? Les videre, eller meld interesse enkelt her!

Én dags opplæring

FDVhuset er IT-bedriften som står bak det omfattende datasystemet Famac. En programvare som, kort fortalt, gjør livet enklere for eiendomsforvaltere. Famac ble etablert av vesterålingen Eirik Johannessen i 2001, og har i dag 40.000 brukere fordelt på 50 millioner kvadratmeter.

– Jeg kom i kontakt med Eirik på en fredag for 7-8 år siden. Han lurte på om jeg kunne komme på jobb allerede mandag, sier Hermine og humrer.

Og slik endte det. Hun møtte på jobb denne mandagen, og tirsdag var hun påkoblet support for å hjelpe de mange brukerne å håndtere utfordringer de sto overfor.

– Mandag fikk jeg tildelt en brukerkonto til Famac, slik at jeg kunne klikke meg rundt og gjøre meg kjent. Tirsdag var det bare å hoppe ut i det og hjelpe brukere over hele landet.

– Den første tida måtte jeg selvsagt be om hjelp om det dukket opp noe jeg var usikker på, legger hun til.

Etter Hermine ble introdusert for Famac, har hun landet i en jobb hvor hun har funnet seg selv

Sammen med gode kolleger har hun vokst med oppgaven...

...og bidrar til å videreutvikle svært samfunnskritiske datasystemer – hver eneste dag

Takknemlig for sjansen

Nå har det gått drøyt syv år. Hermine jobber ikke mer med support, men er tett på programmererne og utviklerne som jobber med Famac. Om det dukker opp feil i programvaren, er det hennes oppgave å ta dette opp med programmererne, og sørge for at rettinger blir tatt tak i. Hun har i dag en jobb som passer perfekt for henne, og utdannelsen hun tok for mange år siden.

– Jeg er evig takknemlig overfor Eirik, som den gang var daglig leder her, som turte å ta sjansen på meg. Erfaringen manglet, og ingen andre ønsket å ansette meg. FDVhuset lot meg prøve meg, og den sjansen lot jeg ikke gå fra meg.

Jobben som forandret livet

Hermine Ødegaard Krey sier at jobben har forandret livet, og hun har fått ta karrieremessige steg, samtidig som hun har følt på en stabilitet i livet. Nå oppfordrer hun også andre arbeidsgivere å løsne mer opp, og gi unge, nyutdannede sjansen.

– Mange bedriftsledere har noe å lære av FDVhuset. Man må tørre å ta sjansen på folk som er lærevillige, og vil skaffe seg den manglende erfaringen.

Samtidig sier hun at talenter som befinner seg i en lignende situasjon, ikke må gi opp.

– Sjansen vil komme hvis man ikke gir opp. Man kan godt ta en annen jobb i påvente av at den rette muligheten skal by seg, avslutter hun.

 
Powered by Labrador CMS