Markedsføring for FDVhuset

David Solheim gikk fra å være arbeidsledig og innrullet i NAV-systemet, til å bli tech-leder på Sortland etter å ha tatt en utfordring på strak arm.

David (33) havnet utenfor arbeidslivet og visste ikke hva han ville. Ni år senere jobber han som tech lead

David Solheim leder i dag utviklingen av FDV-systemet Famac. Men det var ikke gitt at det var utvikling av avansert datakode som skulle bli hans vei.

Publisert Sist oppdatert
Heia! Husk å følge oss på Facebook:

– Jeg fikk slengt en stor bok i fanget, med beskjed om at dersom jeg lærte meg å kode på ett år, skulle jeg få fast jobb.

David Solheim fra Melbu humrer når han ser tilbake på prøvetida hos FDVhuset på Sortland. 

Det har gått ni år siden han befant seg i en situasjon hvor han ikke visste hva han skulle bli, og sto litt fast i NAV-systemet.

– Planen var jo å bli lærer, men det fant jeg fort ut at det ikke passet for meg.

David Solheim bor i dag på Sortland med kone og tre barn. Han leder utviklingen av Famac. 

Et avansert datasystem som er til for å gjøre drift og vedlikehold av store bygg mer forutsigbart for eiendomsforvaltere. 

Systemet har hatt en voldsom utvikling de siste 10 årene: 

Det består i dag av over 50 integrasjoner, 40.000 brukere, og brukes av en rekke kunder til forvaltning av 50 millioner kvadratmeter bygg.

Når Famac skal videreutvikles og tilpasses kundene, får alle involverte være med å ta de store avgjørelsene

En gnist blir tent

Hadselmannen er i dag 33 år, og har flere ansatte under seg

Da han kom inn i IT-selskapet som står bak Famac, var det en helt annen bedrift. I dag er FDVhuset mer profesjonalisert, og har en rekke ansatte.

– I den tiden hadde jeg et lite engasjement på en videregående skole hvor jeg laget opplæringsvideoer for elevene. En dag foreslo veilederen min i NAV at jeg skulle ta et møte med Eirik Johannessen, grunnleggeren av FDVhuset.

Det endte med at David fikk et engasjement hos IT-selskapet gjennom NAV, med samme oppgaver som på skolen. 

Nemlig å utvikle opplæringsvideoer, men nå til selskapets kunder. 

Dette tente en gnist i den unge mannen. Til stadighet kikket han over skulderen til utviklerne i selskapet, og ble bare mer og mer nysgjerrig på hva de holdt på med.

– Jeg tok en prat med han som var tech-leder, eller utviklingsleder den gang, og spurte om dette var noe jeg kunne lære meg.

Måtte lære koding

Slik gikk dette fra å være en gnist til å bli en helt ny karriere for Solheim. Han fikk slengt en stor bok om koding i fanget, og fikk en solid utfordring: 

Lær deg koding på ett år, og få fast jobb.

Dette endte med at David ble en del av et større prosjekt for å lage et internsystem for alle ansatte i selskapet, der de kunne føre timer og andre viktige elementer i hverdagen til seg og sine kolleger.

– Mens jeg jobbet meg gjennom den store boken om koding, fikk jeg lage noe nyttig som bedriften hadde bruk for. Det var jo lavere risiko å få lage kode som ikke skulle ut til kundene våre, men som likevel hadde sluttbrukere. Et arbeid som ga meg god erfaring i prøving og feiling.

Siden den gang har han gått gradene i utviklingen av Famac.

Som ung voksen havnet David utenfor arbeidslivet, og slet med å finne seg selv

Helt til det en dag dukket opp en helt spesiell utfordring hos FDVhuset

Oppgaver som til slutt endte med en lederstilling, hvor han hver dag får være med på et lite eventyr

Frihet under ansvar

David beskriver selskapet som en arbeidsgiver som setter mennesket i fokus. 

Her får man være den man vil, og man blir sett. Det er rom for alle typer mennesker innenfor veggene til IT-selskapet.

Ledelsen setter mennesket først, og lar oss ansatte skinne. Her sitter man ikke og nistirrer på antall timer som er jobbet, og man får ikke spørsmål om hvorfor man kanskje er litt sen på jobb en dag. Du har frihet under ansvar, og det gir både oss og bedriften stor verdi. Man yter det lille ekstra når man blir ivaretatt av jobben sin.

 
Powered by Labrador CMS