Heia Nord-Norge rekrutterer til:

Tre av de dyktige kollegene i Karlsøy kommune: Avdelingsingeniør Bård Eilertsen, formann Kurt-Ole Ottesen og boligrådgiver Kathrine Kaasbøll Hanssen.

– Min viktigste oppgave er å bidra til at folk trives og har det bra på jobb, sier enhetsleder Markus

Store prosjekter, høy aktivitet og robust økonomi gir mange muligheter på «teknisk» i Karlsøy kommune. Enhetsleder Markus Ottosen frister med faglig utvikling og mye ansvar.

Publisert Sist oppdatert

Samt en leder som oppriktig ønsker å legge til rette for at kollegene skal ha det bra.

I en tid med kamp om kompetansen, handler ikke rekruttering bare om å tiltrekke seg nye ansatte. Det er vel så viktig å ta vare på de man har.

To av dine nye kollegaer? Enhetsleder drift Markus Ottosen og personalsjef Aina Isaksen.

– Derfor sier jeg at min viktigste oppgave er å legge til rette for at folk skal trives og ha det bra på jobb. Det handler både om det sosiale arbeidsmiljøet og faglig utvikling, utfordringer og mestring, sier Ottosen.

Han er enhetsleder for kommunalteknisk drift. Fokuset på ansatte er det ikke tilfeldig.

Det var en av årsakene til at Karlsøy kommune delte opp lederansvaret på teknisk til to nye lederstillinger i fjor. Markus Ottosen er dermed relativt fersk i jobben. Han trives så langt:

– Jeg opplever en optimisme, blant både innbyggere, politikere og ansatte. Vi har store oppgaver foran oss. Men det er også noe av det som gjør det interessant, sier han.

Halv milliard skal investeres

Karlsøy kommune har rundt 2300 innbyggere. En times kjøring fra Tromsø ligger kommunesenteret Hansnes. På øyene rundt er det flere levende bygdesamfunn.

Høy aktivitet innen blant annet sjømat og energi sikrer både arbeidsplasser, aktivitet og inntekter til kommunen.

I fjor fikk kommunen 45 millioner kroner fra Havbruksfondet, som fordeler inntekter fra oppdrettsnæringen.

Når øvrige inntekter til kommunen er på rundt 200 millioner, forteller det hvor viktig disse pengene blir. Og et budsjettarbeid med mer snakk om satsinger enn kutt.

Ny skole, barnehage, boliger er blant prosjektene på lista. Opprusting og modernisering av vannverk er en annen viktig oppgave.

Totalt ligger det rundt en halv milliard kroner i pipeline fremover.

– Som ansatt her vil du selvsagt jobbe noe med «vanlig» saksbehandling. Men du vil raskt kunne få ansvar og medvirkning på prosjekter til flere titalls millioner kroner, sier Ottosen.

Karlsøy kommune under befaring på et av den nye boligområdene.

Gode karrieremuligheter

Som en liten kommune er det ikke utypisk at Karlsøy kommune noen ganger blir en talentfabrikk. Enhetsleder Ottosen og personalsjef Aina Isaksen erkjenner at videre karrieremuligheter også kan være en god grunn til at folk velger å søke her.

– Til en viss grad er det kanskje en rolle vi må ta. Men vi håper jo at folk velger å bli her noen år for å lære og få fullt utbytte. Og selvsagt gjerne enda lengre.

– Det er også muligheter for ansvar og karriere her, sier Isaksen.

Som ny ansatt vil man fort merke forskjellen på store og små kommuner. Avstanden er bokstavelig talt ikke så stor på rådhuset.

– Du kommer veldig tett på folk. Alle kan snakke med kommunedirektør og ordfører. Og du legger ikke nødvendigvis merke til hvem som er hvem, sier Ottosen.

Rekrutteringstilskudd på 80.000 kroner. Sletting av studielån. Gratis barnehage

  • Nyansatte til disse stillingene kan få et rekrutteringstilskudd på inntil 80.000 kr.
  • Karlsøy kommune er en del av tiltakssonen i Nord-Troms og Finnmark. Det vil blant annet si lavere skatt og billigere strøm om du bosetter deg her. Har du studielån, kan du også få slettet inntil 30.000 kroner årlig fra lånet.
  • Fra høsten 2023 er det også helt gratis barnehage i tiltakssonen.

Søker bredt i jakten på ny kompetanse

Når kommunen nå søker ny kompetanse er de opptatt av å «åpne opp» utlysningen og søke bredt. De utlyste jobbene er på papiret klassiske ingeniørstillinger, men også annen kompetanse og relevant erfaring kan være aktuell.

– For eksempel kan du ha erfaring fra bygg og anlegg, med et ønske om å gå over til administrasjon eller ledelse, sier Aina Isaksen.

Mens prosjektlederen bør ha noen år bak seg, kan ingeniørene gjerne være nyutdannede.

Og uansett bakgrunn, ønsker kommunen å legge til rette for kontinuerlig faglig utvikling:

– Vi har et godt fagmiljø, men det er ikke det største, særlig på spesialiststillinger. Da må vi legge til rette det vi kan for kurs, seminarer og muligheten til å bygge nettverk på andre måter, sier Markus Ottosen.

  • Sjekk stillingene – eller bla til skjemaet og bruk 5 minutter på å melde din interesse!

Frister med fleksibilitet

Karlsøy kommune ønsker å bygge arbeidsmiljø og et sosialt fellesskap – men legger også vekt på å være en fleksibel arbeidsgiver for de som har behov for det. For eksempel er det gode muligheter for hjemmekontor eller lignende, ved behov og når det passer.

Rådhuset på Hansnes ligger en times kjøring fra Tromsø, og det er flere ansatte i kommunen som pendler fra storbyen.

Samtidig er det kanskje vel så relevant om du bor andre steder i kommunen. Fra Torsvåg lengst nord på Vannøya er det fem mil og en fergetur til kommunesenteret – og det skal være mulig å bo i hele kommunen, understreker HR-leder Aina Isaksen.

Behjelpelig med bolig

I Karlsøy, som mange nordnorske kommuner, er ikke problemet for mange boliger i markedet. Det er for få. Boliger til salgs på Hansnes gjerne kjøpt med en gang.

Kommunen og private aktører jobber for tiden med flere boligprosjekter, noe som vil gi langt flere boliger på markedet de neste årene.

Og om nyansatte ønsker å bosette seg i kommunne, vil kommunen selvsagt være behjelpelig. Det være seg med kommunale boliger eller formidling fra det private markedet. Dette er gjerne ikke synlig på for eksempel Finn – mye går på Facebook og jungeltelegrafen.

Karlsøy kan by på natur som dette, både vinter...

...og sommer, til hav...

...og til fjells!

Er du klar for å ta det neste steget?

 
Powered by Labrador CMS