Innholdsmarkedsføring for Torghatten

Torghatten er et av Norges største selskaper: Vil ta en lederrolle for grønn skipsfart

Selskapet har store ambisjoner innen grønn skipsfart – og det vil de fortelle mer om under Arendalsuka.

Nord-Norge koker over av muligheter, vekst, grønn industri og nye arbeidsplasser.

På Nord-Norge-dagen under Arendalsuka 18. august fortelles noen av historiene – og de viktigste problemstillingene for utviklingen fremover blir diskutert. 

Torghatten-konsernet har blant annet hovedsete i Brønnøysund og Tromsø. Datterselskapet Torghatten Nord signerte tidligere i år en historisk hydrogenkontrakt for Vestfjord-sambandet mellom Lofoten og Bodø.

Denne kom bare kort tid etter at rederiet signerte ennullutslippskontrakt på Bognes-Lødingen.

Torghatten-sjef Stein André Herigstad-Olsen.

– Livsnerven i nord

– Ferjene og hurtigbåtene er livsnerven til folk langs kysten i nord. Slik var det for 100 år siden, slik er det i dag og slik vil det være om 100 år – men nå står vi ovenfor et omfattende grønt skifte som også gir store muligheter, sier Stein André Herigstad-Olsen, administrerende direktør i Torghatten.

Skiftet åpner ifølge Herigstad-Olsen konkrete og spennende muligheter for grønn sjøtransport globalt, ny industri i Norge og ikke minst lokalt næringsliv i Nordland.

Torghatten ønsker å ta en lederrolle i dette skiftet. Dette satser vi stort på, med flere satsninger innen ulike områder. De nye grønne ferjene har nemlig konsekvenser langt utenfor sjøfarten.

– At Torghatten Nord blir første store innkjøperen av hydrogen i Norge, er eksempelvis en «game changer» for hydrogenindustrien. For vi må jo fylle ferjene med 5-6 tonn hydrogen hver eneste dag, sier Herigstad-Olsen.

Skal synliggjøre det som skjer i nord

Nord-Norge-dagen arrangeres av Heia Nord-Norge, Samfunnsløftet fra Sparebank 1 Nord-Norge, Torghatten, Aker Horizons, Energi i Nord, GreenH, Hurtigruten og Corporate Communications. 

Jeanette Gundersen er leder av Kunnskapsbanken i Sparebank 1 Nord-Norge, og sier at banken og kunnskapsmiljøet jobber hardt for å formidle alt som skjer i nord:

Programmet for Nord-Norge-dagen

Alle arrangementer: Torsdag 18. august, på MS Brim til kai i Arendal sentrum

14.30-15.30:
Hva skjer i nord?
Arendalsuka.no
// Facebook

15.45-16.30:
Energieksplosjonen
Arendalsuka.no // Facebook

15.45-16.30
Syt og bæs – krangler vi oss til fant og skremmer folk bort?
Arendalsuka.no // Facebook

16.45-17.30
En plass å bo og liv mellom husan Arendalsuka.no // Facebook

– Nord-Norge har hatt en positiv utvikling de siste ti årene, men verken i nord eller sør har vi etablert kunnskap om den reelle utviklingen i landsdelen. 

– Fra flere hold har vi fått høre at utviklingen i nord er underkommunisert. Nettopp derfor ønsker vi å bruke Arendalsuka som arena for å endre på dette, sier Gundersen. 

Vises også digitalt

Nord-Norge-dagen foregår på MS Brim som ligger til kai utenfor Clarion Hotel Tyholmen.

Her kan du også komme og se partilederdebatten på kvelden fra kl. 20.30. 

Alle arrangementene streames også live på nordnorgedagen.no og på Facebook-siden til Heia Nord-Norge.

Powered by Labrador CMS