Innholdsmarkedsføring for Aker Horizons

Den tidligere flyplassen på Framnes skal bli en av flere grønne industriparker i Ofoten.

Aker Horizons planlegger videre for historisk og storstilt industrisatsing i Nord-Norge

Selskapet has ambisiøse planer om å utvikle grønn industri i Narvik – basert på en perfekt miks av kraft, infrastruktur og fremoverlente lokale krefter. På Arendalsuka forteller de mer om planene.

Nord-Norge koker over av muligheter, vekst, grønn industri og nye arbeidsplasser.

Fram mot 2029 planlegges det investeringsprosjekter over 1000 milliarder kroner,  viser en rapport fra Kunnskapsbanken for Nord-Norge.

Nord-Norge-dagen under Arendalsuka 18. august fortelles historien om hva som skjer i landsdelen akkurat , som hydrogenproduksjon, batterifabrikker, bærekraftig reiseliv og sjømat.

– I fjor delte vi nyheten om at Aker Horizons lanserer en storstilt grønn industrisatsing i Narvik. Sammen med lokalsamfunnet og Narvik kommune ønsker vi å utvikle industri og grønne arbeidsplasser i Narvik, sier Karl-Petter Løken, investeringsdirektør i Aker Horizons.

Jobber med planen

Aker Horizons har kjøpt opp store områder i Narvik kommune for formålet, og jobber med å lage den optimale industrielle planen basert tilgjengelig fornybar energi i regionen:

Her er det snakk om kraftkrevende industri, som produksjon av grønt hydrogen, grønn ammoniakk og grønt jern, forteller Løken.

Investeringsdirektør Karl Petter Løken.

Stålproduksjon er en industri med høye utslipp, og Aker Horizons ser mulighetene for å bidra til å avkarbonisere denne industrien fra Narvik ved å produsere grønt jern, som er den delen av stålverdikjeden med høyest utslipp.

De har et mål om å utvikle en integrert produksjon av grønt jern med hydrogen i Narvik. 

I april inngikk Aker Horizons et samarbeid med den lokale aktøren Nordkraft, og i mai inngikk de en avtale med UiT Norges arktiske universitet.

Forteller om arbeidet i Arendal

Karl-Petter Løken vil fortelle mer om planene til Aker Horizons under arrangementet «Hva skjer i nord?» Nord-Norge-dagen.

Aker Horizons har lansert store grønne ambisjoner frem mot 2025. Blant annet gjennom å investere 100 milliarder kroner i fornybar energi og grønn teknologi, og bidra til å kutte utslipp med 25 millioner tonn CO₂ per år, som tilsvarer halvparten av Norges årlige utslipp.

I et brev til aksjonærene i november 2021 meldte styreleder i Aker ASA, Kjell Inge Røkke og konsernsjef Øyvind Eriksen, at en realisering av planene i Narvik kunne bety investeringer over 50 milliarder kroner.

Skal sette Nord-Norge kartet

De siste årene har vært preget av store lanseringer, spennende teknologi og enorme industriprosjekter i Nord-Norge.

Programmet for Nord-Norge-dagen

Alle arrangementer: Torsdag 18. august, på MS Brim til kai i Arendal sentrum

14.30-15.30:
Hva skjer i nord?
Arendalsuka.no
// Facebook

15.45-16.30:
Energieksplosjonen
Arendalsuka.no // Facebook

15.45-16.30
Syt og bæs – krangler vi oss til fant og skremmer folk bort?
Arendalsuka.no // Facebook

16.45-17.30
En plass å bo og liv mellom husan Arendalsuka.no // Facebook

Men dette er langt nær kjent nok sør for Majavatn, menerGard L. Michalsen, partner i Heia Nord-Norge og tidligere redaktør av E24: 

Historien om Nord-Norge handler ikke lenger om distrikter som trenger arbeidsplasser, statlig hjelp eller sympati. Det er en historie om en landsdel med de største og viktigste grønne industriprosjektene i hele Norge. 

– Samtidig er kjennskapen tildissehistorieneikke sterk som vi liker å tro. Utenfor nordnorske medier og lokalsamfunn lever fortsatt fortidens historie om Nord-Norge. Det gjelder dessverre i stor grad også det politiske livet. Og det  vi gjøre noe med, sierhan. 

Vises også digitalt

Nord-Norge-dagen foregår på MS Brim som ligger til kai utenfor Clarion Hotel Tyholmen.

Her kan du også komme og se partilederdebatten på kvelden fra kl. 20.30. 

Alle arrangementene streames også live på nordnorgedagen.no og på Facebook-siden til Heia Nord-Norge.

Powered by Labrador CMS