Bedriftsprofil for Karstein Kristiansen Entreprenør AS

Noen av vår nye ansatte i administrasjonen: Prosjektleder Sofie Norheim, prosjektleder Martin C. Dahl og administrasjonsmedarbeider Tonje Rønning Hansen
Noen av vår nye ansatte i administrasjonen: Prosjektleder Sofie Norheim, prosjektleder Martin C. Dahl og administrasjonsmedarbeider Tonje Rønning Hansen

I 83 år har Karstein Kristiansen Entreprenør bygget framtid og lokalsamfunn i nord

Og nå står selskapet midt i et lite generasjonsskifte. Nye prosjektledere har kommet til – jakten på byggeplassledere står for tur.

– Vi bygger framtid i nord. Kunnskap, kvalitet og erfaring. Det er vår visjon.

Det sier Kjetil Rønning Hansen, daglig leder i Karstein Kristiansen Entreprenør AS (KKE).

Kjetil Rønning Hansen, daglig leder og medeier
Kjetil Rønning Hansen, daglig leder og medeier

Han er tredje generasjons driver av familiebedriften som i 1938 ble etablert i bestefarens navn, og fortsatt har flere søskenbarn og familiemedlemmer involvert i drifta.

En familieeid entreprenør som har bygd stein på stein, og vokst i omsetning de seneste åra. Dette i samme periode som Andøy-samfunnet har kjempet mot vedtaket og konsekvensene av å legge ned Andøya flystasjon.

Men da vedtaket kom for fem år siden, valgte selskapet heller å se offensivt fremover:

– Vi tenkte at det kom til å bety høy aktivitet på andre områder, at det ville komme nye prosjekter. Så for å rigge oss til å ta de store prosjektene, renoverte vi blant annet vår egen betongstasjon, sier Rønning Hansen.

For Andfjord Salmon på Kvalnes har vi bygget driftsbygg og alt av betongarbeidet i det landbaserte oppdrettsbassenget

Dette har til tider vært meget intensiv drift, med opp mot 35 ansatte på byggeplassen

Passerte 100 millioner

Et entreprenørselskaps omsetning varierer av natur i takt med antall store oppdrag. Men når det blir stadig flere slike, peker trendlinjen oppover.

For KKE har omsetningen vokst jevnt de siste fem åra, fra pluss minus 50 til mellom 80 og rett over 100 millioner i 2017 og 2019.

Vi er alltid på jakt etter flinke folk – ta kontakt!

Hvilken kompetanse trenger Karstein Kristiansen Entreprenør de neste åra?

Kvalifiserte fagarbeidere innen betong eller tømrer vil alltid være interessante. Selskapet tar i høst også inn flere lærlinger.

Akkurat nå er det byggeplassledere som står øverst på lista. Sjekk utlysningen her!

Årene som kommer kan gi behov for både prosjektledere og andre ressurser.

Er noe av dette aktuelt for deg – eller er du bare nysgjerrig? Ta gjerne kontakt for en uformell samtale på 76 11 54 50 eller [email protected]

Det er selskapet fornøyd med. Samtidig er målet ikke nødvendigvis å doble seg «en gang til».

– Nei, det krever et helt annet selskap og struktur enn det vi har i dag. Da måtte vi bygget opp en mye større administrasjon, sier Rønning Hansen.

Gir muligheter

Selskapet er i dag rundt 45 ansatte, med flere innleide ved behov på store oppdrag.

Som alle entreprenørselskaper kunne KKE ansatt flere fagarbeidere på dagen, om de banket på døra med riktig kompetanse.

Jakten på lederkompetanse er også viktig. De seneste åra har flere nye prosjektledere blitt ansatt, fra egne rekker eller utenfra.

4 grunner til å jobbe hos oss:

1. Et passe stort selskap: KKE har en relativt flat struktur, med korte beslutningslinjer. Alle kjenner alle og får muligheten til å påvirke.

2. Solid familiebedrift: Du får jobbe i et selskap som tenker langsiktig og har levert solide oppdrag i over 80 år.

3. Overskuddsdeling: Fast ansatte får alltid være med på oppturene, og får en overskuddsdeling når året ender med pluss.

4. Mange muligheter: KKE står på mange måter midt i et generasjonsskifte i flere deler av organisasjonen. Det gir mange muligheter for unge og ambisiøse fagarbeidere, fra fagarbeidere til ingeniører.

Og nå som flere byggeplassledere nærmere seg pensjonsalder, betyr det behov for flere slike også. Akkurat nå holder faktisk en av «basene» å ta steget opp til byggeplassleder.

– Dette er en bedrift hvor du kan utvikle deg. Det sier vi helt fra folk begynner hos oss som lærling eller hjelpearbeider, sier Kjetil Rønning Hansen.

Det er heller ingen fasit eller begrensinger for hva du «må» ha. Blant prosjektlederne finner vi både ingeniører, en offshorearbeider og tidligere fagarbeider.

Byggeplasslederne er gjerne tidligere fagarbeidere, men også ingeniører har gått den veien.

Noen av våre ansatte i arbeid med en trafostasjon på Andenes. Kaper Bjørkebo, Selina Nilsen, Ragnar Nordsveen, Jaroslaw Lyzwa og Vungh Son Thang
Noen av våre ansatte i arbeid med en trafostasjon på Andenes. Kaper Bjørkebo, Selina Nilsen, Ragnar Nordsveen, Jaroslaw Lyzwa og Vungh Son Thang

Er med å bygge eget lokalsamfunn

For KKE er det viktig å være en seriøs entreprenør i lokalsamfunnet. De fleste av oppdragene er hovedsakelig i Vesterålen, noe som betyr at selskapet skal leve med og blant byggeprosjektene i mange år.

<span class="font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">Vitux, Andenes</span>: Fra 2004 til 2021 har vi bygget fire byggetrinn her – produksjonshall, lager og tre runder med utvidelser av det samme bygget.
Vitux, Andenes: Fra 2004 til 2021 har vi bygget fire byggetrinn her – produksjonshall, lager og tre runder med utvidelser av det samme bygget.

– Vi er ikke bare en familiebedrift, men skal også være en stabil arbeidsplass og hjørnesteinsbedrift i lokalsamfunnet. Det betyr at vi alltid må tenke langsiktig, og ikke tenke på kortsiktige resultater, sier Rønning Hansen.

Og lokalsamfunnet i Andøy er av den levende sorten. Fra selskapets hovedkontor på Åse er det 40 minutter til kommunesenteret Andenes, med godt tilbud av handel, service og tjenester.

KKEs ansatte bor spredt utover hele Andøy, noen også i nabokommunen Sortland.

Andøy har flere skoler, lokale butikker og et variert tilbud av både kultur og idrett over hele kommunen. Det er selvsagt også uendelige muligheter til fjell og friluftsliv i umiddelbar nærhet.

Mange unge flytter tilbake til Andøy, både til Åse og nabobygdene. Det største problemet mange opplever kan faktisk være mangelen på sted å bo. Men boligene finnes – de er bare ikke så kjente. Tone Grav beroliger gjerne:

– Ofte handler det om nettverk og bekjentskaper. Vi er alltid behjelpelig med å finne bolig, for dem som trenger det.

Jobb for 2? Det er mange muligheter i Andøy og Vesterålen!

Jobb for 2? Det er mange muligheter i Andøy og Vesterålen!

Som oftest når vi ansetter noen, er det behov for jobb til en partner også. Heldigvis er mulighetene gode for det i regionen:

  • Andøy kommune er naturlig nok den største arbeidsgiveren, og de bygger for tiden nytt sykehjem på Åse. Kommunen har skoler på Andenes og Risøyhamn.
  • Andøya Space (bildet) er en annen viktig bedrift, med mange teknologer, ingeniører og andre yrkesgrupper. Her har KKE forøvrig gjennomført fire byggetrinn fra 2011 til 2021. Den planlagte satelittoppskytingsbasen vil gi betydelig vekst i årene fremover.
  • Andenes har ellers egen videregående skole, mange butikker og blant annet kosttilskuddsfabrikken Vitux.
  • En times kjøring fra Åse ligger Sortland, med videregående skole, flere kjøpesentre og offentlige arbeidsplasser som Kystvakten, Mattilsynet og Fiskeridirektoratet.
  • En oversikt over alle ledige jobber i Andøy og Sortland finner du på Nav.
Powered by Labrador CMS