Heia Nord-Norge rekrutterer til Leiknes

Rannveig og Marlene ønsker seg nye kolleger til kontoret på Finnsnes.

Leiknes har bidratt til vekst i Midt-Troms i mer enn 40 år. Nå jakter de sin neste ingeniør

I over 40 år har det rådgivende ingeniørselskapet Leiknes bidratt til å utvikle regionen Midt-Troms, helt fra Målselv i øst til ytterst på Senja. Selskapet er nå inne i et generasjonsskifte der yngre krefter kommer inn.

Publisert Sist oppdatert

Så langt tilbake som i 1986 ble det rådgivende ingeniørselskapet Leiknes stiftet av Svein-Hugo Leiknes. Allerede da var han en erfaren sivilingeniør i byggteknikk. I dag er han 80 år og fortsatt involvert i det daglige arbeidet hos selskapet på Finnsnes, men stadig kommer det nye krefter til i selskapet som i dag har syv ansatte ingeniører og tegnere.

Rannveig Wik Haug er en av de yngste ansatte.

En av selskapets yngste ansatte er Rannveig Wik Haug, som kom til Leiknes for omtrent fire år siden. Hun og ektemannen er opprinnelig fra Vestlandet, men på grunn av jobbmuligheter i kombinasjon med deres lidenskap for friluftsliv, valgte de å flytte til Senja.

– Jeg søkte meg til Leiknes rett etter at jeg var ferdig med mastergraden, og det har jeg aldri angret på, sier sivilingeniøren. Leiknes kunne tilby arbeidsoppgaver som i stor grad harmonerte med min utdanningsbakgrunn

Hun og mannen nyter friheten det gir å bo i en kommune som Senja, hvor byens mas og jag er langt unna, og reiseveien til arbeidsplassen på Finnsnes er kort.

– Er man glad i friluftsliv, samtidig som man ønsker en utfordrende jobb, er Leiknes en svært bra arbeidsgiver, og Senja/Finnsnes er en veldig bra plass å bosette seg.

– Jeg fikk veldig mye ansvar helt fra start. Samtidig ble det gjort på en måte som ikke gjorde meg utrygg. Man har alltid en erfaren mentor ved sin side når man er nyutdannet, sier Rannveig Wik Haug.

Med yngre krefter i staben har det rådgivende ingeniørselskapet fornyet seg i flere ledd. Rannveig har i løpet av de siste fire årene blitt en av selskapets aksjonærer, og sitter nå også som styremedlem i selskapet. Flat struktur og kort vei til ledelsen gjør det enkelt å påvirke de viktige avgjørelsene.

– Jeg opplever at de ansatte blir hørt i viktige saker, og det er et stort pluss med Leiknes, sier Wik Haug.

Omstilling

Selskapet er inne i en omstillingsprosess og et generasjonsskifte. Rannveig Wik Haug beskriver tiden de er inne i nå som kjempespennende, og hun har et langt perspektiv på sitt arbeidsforhold. På tross av at hun er bosatt langt fra hjemstedet sitt, Odda i Hardanger.

– Det blir veldig spennende å se hvor vi er om fem år. Jeg tror deler av sammensetningen i bedriften er endret, og at vi har fortsatt den gode utviklingen. Bare siden jeg kom har vi fått inn to nye, og vi har fått muligheten til å kjøpe oss inn i bedriften og bli aksjonærer. Det gjør noe med motivasjonen. Det man putter inn i arbeidet, kommer tilbake i den andre enden. Det gjør at man som ansatt føler et mye større ansvar for hvordan vi opptrer og oppfattes utad mot kundene.

Privat gevinst i nord

Som nevnt er sivilingeniøren og hennes ektemann fra Hardanger, og hadde opprinnelig ingen tilknytning til Senja og Midt-Troms. Spenningen var derfor stor da de tok steget og flyttet nordover.

– Distriktsnorge har så utrolig mye å tilby. Vi har fått en stor privat gevinst av å flytte hit, og vi har bygget oss et stort nettverk av venner. Senja er jo helt fantastisk, sier Haug.

Nå jakter Leiknes nok en kollega, ifølge daglig leder Atle Solberg. Denne gangen ønsker de seg en person som har erfaring fra både BIM og prosjektering.

– Personen må gjerne være nyutdannet, men må beherske BIM-verktøyet, og må ha bachelor eller tilsvarende utdanning, fortrinnsvis i konstruksjonsteknikk, sier Solberg.

Finnsnes er en by og administrasjonssenteret i Lenvik kommune i Troms og er regionssenter for Midt-Troms. Stedet ligger delvis vestvendt mot Gisundet og Finnsnesrenna, og delvis sørvendt mot Finnfjorden.

Finnsnes - den lille byen midt i hjertet av Troms

Happy,Family,,Standing,On,A,Rock,And,Looking,Over,Segla

Porten til fantastiske Senja, med sine mange tusen utfartssteder

Nå har du muligheten til å flytte til Senja kommune og bli en del av ingeniørselskapet Leiknes

Den daglige lederen sier at Leiknes tilbyr en spennende arbeidshverdag hvor man får en unik innsikt i flere fagområder. Ettersom selskapet ikke er så stort, er man nødt til å jobbe tverrfaglig, og ofte sammen med fagfolk innen andre felt.

– Man jobber tverrfaglig hver eneste dag, og må forholde seg til, og kommunisere med både kunder og rådgivere fra andre selskaper. Man blir ikke sittende med bare ett fagfelt, isolert for seg selv, sier Solberg.

Oppdrag i kø

Han forteller at Leiknes har flere spennende oppdrag i Midt-Troms. Nå om dagen jobber de bl.a. flere større prosjekter for selskapet Senja Avfall på Finnsnes.

Fire gode grunner til å søke jobb hos Leiknes

  • Varierte og utfordrende arbeidsoppgaver: Som en del av et mindre selskap får ansatte muligheten til å arbeide tverrfaglig, samarbeide med ulike fagfolk og bidra på flere fagområder, noe som gir en unik innsikt og erfaring.

  • Muligheter for personlig og faglig utvikling: Med en flat struktur og kort vei til ledelsen har ansatte en fin mulighet til å påvirke viktige beslutninger og prosesser i selskapet. 

  • Gode arbeids- og livskvalitetsfordeler: Å bo og jobbe i Senja og Midt-Troms gir ansatte en unik mulighet til å nyte et livsstilorientert miljø med nærhet til naturen og friluftsliv. 

  • Stabil og voksende virksomhet: Med flere spennende prosjekter på gang og et variert og voksende arbeidsmiljø, kan ansatte forvente en stabil virksomhet med gode muligheter for faglig utvikling..

– Dette er et stort prosjekt der vi utvikler større bygg og konstruksjoner, med tilhørende fasiliteter. Vi jobber stort sett regionalt, og har lite reisevirksomhet. Men oppdragene står i kø, og vi har nok å gjøre,sier Solberg.

Selv om det er lite reising i jobben, ligger Finnsnes strategisk til som et knutepunkt midt i Troms. Både Hurtigruten og Havila Kystruten har daglige anløp. Det samme har hurtigbåten som trafikkerer aksen Harstad - Finnsnes - Tromsø. I tillegg ligger Bardufoss flyplass bare en kort kjøretur unna Finnsnes. Kjøreveien til Tromsø, Harstad og Narvik er unnagjort på halvannen til to timer, om man ønsker å oppleve litt større byer.

Les mer om stillingen her eller meld interesse enkelt i vårt skjema under:

 
Powered by Labrador CMS