Markedsføring for Hábmer / Hamarøy

Få sykepleiere er like glad i yrket sitt som Ann Karin Helland. Hun snakker varmt om kommunikasjonen med de eldste.

Tilbyr ønsketurnus med langvakter og lengre fri: Her kan du sette opp turnusen din selv

Hábmera suohkan / Hamarøy kommune søker sykepleiere og vernepleiere til både bygdeheim og hjemmetjenesten. På førstnevnte tester de nå ut lange vakter – og trolig Norges mest fleksible turnus.

Publisert Sist oppdatert

Hamarøy bygdeheim er verken det største eller mest moderne sykehjemmet i Norge. Men det mangler ikke på faglig omsorg og arbeidsglede her.

Sykepleier Ann Karin Helland er en av dem som har mye av begge deler:

– Jeg er nok blant dem som er mest glad i jobben her! Både sykehjemmet og personalet her. Til tider har vi mye ansvar, men du lærer også ekstremt mye av alle som jobber her, sier hun.

Glad i pasientene blir man også. Også der kommunikasjonen kan være krevende å oppnå.

Men når den kommer, er den veldig god.

– Du må genuint være opptatt av den du er sammen med. Det handler om å forstå kroppsspråk og vise omsorg for gamle mennesker. Da kan du få kommunikasjon med dem. Men den må du fortjene, det kommer ikke av seg selv, sier hun.

Kan det være noe for deg? Bruk 5 minutter på å melde interesse her!

Kan tilpasse turnusen

Akkurat nå trenger Ann Karin flere kolleger i Hamarøy. Både Bygdeheimen og Hjemmetjenesten søker flere sykepleiere, eventuelt vernepleiere.

Begge steder ønsker de å tilpasse turnusen til ansattes ønsker. I en mindre kommune er det mulig å tilrettelegge mer.

Avdelingslederne Grete Prestegård og Maria-Helen Willumsen søker flere kolleger.

På bygdeheimen går de aller lengst. Kanskje Norges mest fleksible arbeidstid?

Ønsketurnus med langvakter, kaller de det. Avdelingsleder Maria-Helen Willumsen forklarer:

– Du kan gå 13,5 timers vakter, med valgfri helgefrekvens. Minimum hver fjerde helg, hvis du går langvakter også i helgene, sier hun.

Så langt kan mange tilby noe som ligner. Men resten er Hamarøy ganske alene om:

– Og så kan du så langt som mulig, innenfor regelverket, sette opp turnusen din selv. Hvor mange dager vil du jobbe, og så gå på en lengre periode med fri, fortsetter Willumsen.

Selvsagt ønsker de seg helst ansatte som bor fast i Hamarøy. Men en slik turnus med langvakter og friperioder åpner også for andre muligheter:

Du kan fint pendle inn, jobbe intensivt over en kort periode og så gå på lang friperiode.

Kjenner seg ikke igjen i mediebildet

Eldreomsorgen i Norge er med jevne mellomrom gjenstand for oppmerksomhet i mediene. Gjengen vi møter på Hamarøy understreker at det selvsagt er alvorlige ting som kommer fram.

Samtidig tror de at det ikke representerer hverdager flest.

– Selvsagt kan det være travelt her også. Men det er ikke slik at pasienter ligger alene til langt på dag før de får stell og mat, sier Maria Helen Willumsen.

– Jeg tror også det er annerledes på et lite sykehjem. Her er vi så få at alle kjenner hverandre. Vi sier fra og vi hjelper hverandre på vakta om det trengs, legger hun til.

For de eldste pasientene kan en «demensdukke» være et godt hjelpemiddel i hverdagen.

Avdelingsleder Willumsen er selv sykepleier. Det samme er avdelingsleder Grete Prestegård for hjemmetjenesten. Alle vil de framsnakke yrket.

Ann Karin Helland også valgte sykepleie i voksen alder:

– Jeg hadde passert 40 og bestemte meg for at jeg ville ta en utdannelse. Da gikk jeg på videregående og sa: Jeg skal bli sykepleier, og vil ha hjelp til det. Det fikk jeg.

– Og jeg trives fortsatt. Ellers hadde jeg ikke kommet innom på friukene og gått ekstra. I dette yrket blir du i alle fall aldri arbeidsledig!

Tettere på, større frihet

I et lite samfunn kommer man nærmere pasientene. Det gjelder på sykehjemmet. Og kanskje enda mer i hjemmetjenesten, hvor du gjerne er alene på jobb og kommer tett på den enkelte.

– De aller sykeste er på sykehjem, men eldre i dag bor stadig lengre hjemme eller på omsorgsbolig. Så det mangler ikke på faglige utfordringer hos oss, sier Prestegård..

Hun trekker fram friheten og selvstendigheten som viktige faktorer for dem som ønsker å jobbe i hjemmetjenesten:

– Du møter pasientene hjemme og kommer tett på dem. Det blir en helt annen arena. I en så liten kommune kommer du også tett på samfunnet, du blir fort kjent med «alle», sier hun.

– Og så tror jeg nok dette passer for de som er glad i å kjøre bil. Hamarøy er en stor kommune, så du får virkelig se kommunen. Mange av oss er blitt glade i å stoppe underveis for å ta bilder av «verdens fineste kontor», forteller hun.

I Hamarøy kan du få denne utsikten på jobb...

...eller besøke natur som dette etter jobb!

Lønningspils i fjæra og mange tilbud

Dagens Hábmhera suohkan /Hamarøy kommune er en ganske ny kommune. Den ble sammenslått av «gamle» Hamarøy og deler av tidligere Tysfjord.

Kommunen har flere levende tettsted, flere store arbeidsplasser – og et godt fritidstilbud.

Kommunesenteret Oppeid har både videregående skole, idrettshall og treningstilbud. Her er bygdeheimen, omsorgsboligene og rådhuset plassert rett over veien for hverandre.

Tranøy fyr er en av Hamarøys mest populære attraksjoner.
Hamarøy bygdeheim, midt i sentrum av Oppeid.

Et steinkast unna ligger butikken, camping med pub og litt lengre unna flere tilbud. Hamarøy har Hamsunsenteret og Tranøy fyr. Særlig på sommeren våkner reiselivet.

Og selvsagt fantastiske naturmuligheter, året rundt. Høye fjelltopper og fine fjorder.

Det kan være travelt på jobb. Men kollegaene er også flinke til å møtes utenfor.

– Da går vi til bålhuset i fjæra og har lønningspils. Gjerne med «alle» vi jobber med. Da kommer ambulansen innom og legene blir med. Vi jobber tett sammen i hverdagen, og synes det er fint å kunne møtes utenfor jobb også, sier Maria Helen Willumsen.

Noe for deg? Sjekk stillingsannonsen, eller bla videre for å søke på 5 minutter!

Rekrutteringstillegg på opp mot 35.000 kr

For deg som blir nyansatt sykepleier i Hábmer / Hamarøy kan du etter avtale få rekrutteringstilskudd på 20.000 kroner det første året – og 15.000 kroner år to.

Solid stipend for deg som går sykepleien

Vi tilbyr rekrutteringsstillinger for deg som er student og vil jobbe. Da med et stipend på 20.000 kroner per halvår. Dette mot en bindingstid på to år.

Vil du flytte hit? Spør gjerne kommunen!

Hábmer / Hamarøy er en liten, stor kommune med mange muligheter. Ønsker du å flytte hit, kan vi hjelpe med bolig, barnehage og andre spørsmål.

 
Powered by Labrador CMS