Markedsføring for Helgeland Smolt:

Fresh,Raw,Salmon,Fish,Steak,On,Ice,Over,Dark,Stone

Det som til slutt skal bli fersk laks...

Artificially,Fertilized,Chum,Salmon,Eggs.

...begynner alltid livet som rogn

Nå bygger vi et anlegg for å produsere 10 millioner smolt

Vil du være med på laget?

Nå søker de folk til milliardinvesteringen i Kilvika: Skal ansette 20 nye på settefiskanlegget

Gigantprosjektet til Helgeland Smolt er ikke bare et sterkt signal om at investeringslysten er tilbake i oppdrett. Det er også en fin mulighet for deg som jakter karrieremuligheter i bransjen.

Publisert Sist oppdatert

I dag produserer Helgeland Smolt cirka 4000 tonn smolt, på sine to anlegg i Sundsfjord og Reppen.

Det nye anlegget som akkurat nå bygges i Kilvik, en investering på godt over 1 milliard kroner, skal alene stå for 6000 tonn smolt.

Anlegget er like stort som en dobbel fotballbane med 12 helt adskilte RAS-avdelinger (resirkuleringssystemer).

Nå har du muligheten til en karriere i oppdrettsbransjen!

Det er store dimensjoner, og enda større ambisjoner. Ikke minst på dyrevelferd og fiskehelse, sier selskapets kvalitetsleder Marianne Stormo:

– Anlegget blir topp moderne og etableres med stort fokus på fiskehelse og biosikkerhet og med mål om å produsere Norges friskeste fisk. 

Et smoltanlegg er stedet hvor livet starter som rogn, og gradvis vokser til laks. I dag er snittvekten når smolten flyttes til sjø rundt 200 gram.

I Kilvik er planen å produsere større smolt, helt opp til 600 gram.

– En frisk og robust smolt, gir de beste forutsetninger for videre tilvekst på sjø, sier Stormo.

Nå er muligheten her

Det er oppdrettsselskapene som skal overta smolten, og oppdra dem til slaktemoden laks.

Etterspørselen etter mer og større smolt, og ny vind for investeringsviljen i bransjen, ligger bak etableringen i Kilvik. De største eierne til Helgeland Smolt er Nova Sea og Lovundlaks, to av de mest fremoverlente selskapene i bransjen.

En bransje som har åpnet mange karrieremuligheter. Nå kan smoltanlegget i Kilvik gi enda flere en fot inn i bransjen, når 20 nye stillinger skal fylles:

  • Driftsoperatører med relevant kompetanse, erfaring eller ambisjoner om å lære seg akvakulturfaget. Kjemi, prosess og produksjonsteknikk kan også være aktuelt.
  • Driftsteknikere som kan ta ansvar for stadig mer avansert teknisk utstyr – og gjerne være mekaniker, elektriker, automatiker eller ha annen teknisk, praktisk bakgrunn.
  • Samt ansvarlige for klekkeri, yngel, påvekst og ikke minst en RAS-biolog. Her er det selvsagt ønskelig med erfaring fra bransjen og lignende selskaper, men ledere med annen relevant kompetanse kan også være aktuelle.

For alle stillingene gjelder noen unike muligheter, understreker HR-koordinator Katrine Steinbakk Jensen:

– Her får du være med på et helt nytt anlegg fra byggeprosjekt til oppstart og drift. Og ikke minst bli en del av en viktig bransje, med mål om å produsere stadig mer sunn og bærekraftig mat til verden.

  • PS! Dersom det blir interne omrokeringer, kan det også bli ledige stillinger ved anleggene i Sundsfjord og Reppen. Skriv gjerne om du er interessert i dette.

Flere ulike arbeidstidsordninger

Når Helgeland Smolt setter i drift et helt nytt anlegg, er det behov for personell som både skal inngå i dagtidsordning og i turnus.

Aller helst ønsker selskapet selvsagt ansatte som bor i eller flytter til nærområdet.

– Derfor vil vi legge opp en kombinasjon av dagstillinger og stillinger som går turnus. Altså blir det muligheter også for deg som vil pendle til Kilvik, sier Katrine Steinbakk Jensen.

På det splitter nye anlegget etableres også hybler, sosiale fasiliteter og treningsrom for de ansatte.

Og om du ønsker å flytte til Meløy, Rødøy eller Gildeskål, vil selskapet selvsagt være behjelpelig:

– Vi har ingen egne boliger for utleie, men er alltid behjelpelig med å formidle kontakt, og det pleier å ordne seg. Facebook-grupper er også et viktig sted å lete, sier HR-koordinatoren.

Velkommen til Meløy!

Vi er ca. 6.200 innbyggere i kommunen. Meløy er langstrakt, og den nordlige grensen er om lag 12 mil sør for Bodø. Meløy er en kraftkommune med industri, landbruk, fiske, fiskeoppdrett, kraftproduksjon og servicenæringer som viktige elementer. 

Ørnes er kommunesenter og er knutepunkt for hurtigrute, hurtigbåter, ferge og bussforbindelser. Engenbreen, en vestlig utløper av Svartisen, er kommunens største turistattraksjon. Vi har et desentralisert skole-, SFO- og barnehagetilbud, samt videregående skole. 

Det er mye flott natur i kommunen vår, både i fjellet og ved fjorden, og rike muligheter til variert friluftsliv året rundt. Godt utvalg i idretts- og kulturaktiviteter finner du også i Meløy.

Har du en samboer, ektefelle eller venn som også ønsker seg jobb i Meløy? 

Nettsiden meloy.no gir deg en oversikt over ledige stillinger i Meløy kommune innen både kommunal sektor, industri og annen næring. Kanskje finner dere stillinger der som vil være interessant for dere begge?

Dersom stillingene lyses ut via Nav sin side arbeidsplassen.no eller via Finn, kommer de automatisk med på oversikten over ledige stillinger, både i offentlig og privat sektor, og vi plukker dem opp og profilerer dem på vår Facebookside også. 

Helgeland Smolt er partner i Meløy Tett På. Les mer om å bo og leve her på Meloy.no!

En god jobb – med gode muligheter videre

Helgeland Smolt kan selvsagt invitere nye ansatte til gode betingelser, forsikringsordninger og den beste pensjonssparingen som er mulig.

Du kommer inn i et selskap som vokser raskt, har solid økonomi og muskler til å investere.

Men du kommer også til en arbeidsplass med ambisjoner, muligheter for faglig utvikling, interessante karriereløp og hyggelige kollegaer.

– Hvis du mangler formell kompetanse, legger vi til rette for å kunne ta fagbrev her, understreker kvalitetsleder Marianne Stormo.

Uansett hvor du kommer inn, om det er som ufaglært eller fagansvarlig, vil det alltid finnes en vei videre.

Til andre steder i bransjen, eller i samme selskap.

– Dette er selvsagt en bransje med mange karriereveier. Vi skal vokse de neste årene så det vil være gode muligheter for utvikling internt i Helgeland Smolt, sier Stormo.

Søknadsfristen var 28. april, men ta gjerne kontakt på e-post om du er nysgjerrig!

Powered by Labrador CMS