STILLING LEDIG:

Denne gjengen søker nå flere kolleger!
Denne gjengen søker nå flere kolleger!

Norges tredje største kommune søker planleggere med ambisjoner: – Her får du ansvar, faglig utvikling og gode kolleger

Porsanger søker både arealplanlegger og kommuneplanlegger, til en kommune med bokstavelig talt store oppgaver. Her får du solide karrieremuligheter i sentrum av Midt-Finnmark, omgitt av uendelige naturmuligheter. 

Publisert Sist oppdatert

Har du relevant utdanning eller kompetanse til å jobbe som arealplanlegger eller kommuneplanlegger, har du nå muligheten til å søke jobb hos en av landets nordligste kommuner. 

Kommunesenteret er Lakselv, som ligger innerst i Porsangerfjorden.

Kommunen har rundt 4000 innbyggere, og et areal på nesten 5000 kvadratkilometer. Det gjør kommunen til Norges tredje største.  

Her er god plass. Samtidig er det på flere måter sentralt: 

Fra flyplassen, som ligger en spasertur fra sentrum går det daglige fly til Tromsø – og flere ukentlige direktefly til Oslo

Byene Alta og Hammerfest ligger et par timers kjøring unna, på gode veier .

HR-konsulent Renate Sjøenden og sektorleder teknisk Roger Martinussen ønsker deg velkommen!
HR-konsulent Renate Sjøenden og sektorleder teknisk Roger Martinussen ønsker deg velkommen!

Solide muligheter

I Porsanger har du muligheten for en solid karriere som planlegger, samtidig som du får oppleve noe av det villeste vi har av natur. 

Her bor du tett på Finnmarksvidda, ved porten til Barentshavet, og grensa mot Finland er bare en kort kjøretur fra Lakselv.

– Porsanger er en spennende kommune som er i utvikling. Forsvaret har betydelig med aktivitet i området, og dette byr på utfordringer som både vi i kommunen og Forsvaret må ta hensyn til. I tillegg har vi også reinbeitenæringa som er en stor og tung aktør som også må tas hensyn til.

Det sier sektorleder for kommunalteknikk, Roger Martinussen. Han sier at de ulike interessene i Porsanger gjør jobben som planlegger både utfordrende og spennende.

– Det er mange muligheter her for å vokse som fagperson, sier Martinussen.

Er dette noe for deg? Les videre, eller registrer deg på 5 minutter for å søke!

Pyramids,Made,Of,Stones,On,The,Beach,Of,Porsanger,Fjord,
Pyramids,Made,Of,Stones,On,The,Beach,Of,Porsanger,Fjord,

Lakselv ligger innerst i Porsangerfjorden

Driving,A,Car,On,Norht,Road.,Nature,Norway.,Polar,Circle
Driving,A,Car,On,Norht,Road.,Nature,Norway.,Polar,Circle

Her er du også rett ved Finnmarksvidda

Porsanger har mye kultur, idrett og frivillighet. Med Midnattsrocken hver sommer som et høydepunkt

Tilpasning og fleksibilitet

Hos en potensiell kommuneplanlegger letes det etter en person med høyere utdanning på bachelor- eller masternivå, gjerne innenfor arealplanlegging, by- og regionplanlegging, samfunnsgeografi eller samfunnsvitenskap

Er dette interessant? Ta gjerne kontakt!

Hugo Kjelseth i Kjelseth rekruttering og rådgivning bistår Porsanger kommune med denne rekrutteringen. 

Ta gjerne kontakt med han for en uforpliktende prat, på 915 33 450!

Det åpnes også for arkitekter og naturforvaltere med planfag i utdanningen, eller andre relevante utdanninger.

For en arealplanlegger ser Porsanger etter relevant utdanning på masternivå innen by- og arealplanlegging, arkitektur, landskapsarkitektur, samfunnsplanlegging, master i eiendom, jordskiftekandidat fra høyskole eller universitet.

Kommunen tilbyr gode pensjons- og forsikringsordninger, fleksible arbeidshverdager, godt arbeidsmiljø der takhøyden er romslig, og muligheter for faglig utvikling. 

Ifølge sektorleder Martinussen vil man kunne nyte godt av fleksibel arbeidstid, som vil gi rom for både langhelger og hjemmekontor.

Lakselv er kommunesenteret i Porsanger, midt i Finnmark og innerst i fjorden.
Lakselv er kommunesenteret i Porsanger, midt i Finnmark og innerst i fjorden.

Det kan lønne seg å bo i Finnmark!

Visste du at som kollega i vår kommune så kan du få slettet opp til 30.000 kroner av studiegjelda din hvert år?

Eller at det fra august 2023 er gratis barnehage

Barn går som regel i barnehage i 5 år før de starter på skolen. Ved å spare 3050,- i elleve måneder i 5 år ender regnestykket på svimlende 167.750 kr!

For ikke å nevne finnmarksskatten (Finnmarksfradraget) og generelt lavere strømregning enn det familier sør har måttet stri med det siste året.

Det er mange økonomiske fordeler med å bli vår kollega her i nord Og er du ellers vant til en travel by-hverdag vil du oppdage at ved å flytte til en bygd i Finnmark får man bedre tid i hverdagen. 

Har man bil bruker man minimalt med tid til logistikk mellom jobb, barnehage, butikk og fritidsaktiviteter. 

Her tillater man seg å bli oppgitt hvis man må vente på at hele fire (!) biler skal passere i et kryss før man kan kjøre ut

– Vi strekker oss langt for å tilpasse hverdagen for arbeidstakerne våre, og la de få reise bort om nødvendig.

Fleksibiliteten kombinert med beliggenheten og lokal flyplass, bidrar til å gjøre det attraktivt å bosette seg i Porsanger. 

– Det er kanskje ikke så mange som ser mulighetene mot Finland, men det er også en vei ut i den store verden, sier Martinussen.

Konkurransedyktig

I tillegg er som nevnt både Karasjok, Alta, og Hammerfest en kort kjøretur unna. 

Men Lakselv har også mye å by på, for den som vil bosette seg der.

– Lakselv er et ganske kompakt sentrum hvor alt ligger innenfor gangavstand. Her er det både matvare- og klesbutikker, vinmonopol, kjøpesentre med diverse butikker, og mye annet, sier Martinussen. 

I tillegg er det både apotek, møbelforretninger, bakeri, hotell, og diverse kafeer i tettstedet Lakselv.

Av fritidstilbud er det mye å velge i. 

Porsanger har alt fra klassiske fritidstilbud som fotball, svømming, langrenn, til snøscooterkjøring, motorcross, og e-sport-lag.

– Her er mange muligheter for familier med både store og små barn, sier HR-konsulent Renate Fagerness Sjøenden.

Hun forteller at Porsanger kommune har konkurransedyktige betingelser sammenlignet med andre kommuner på samme størrelse.

– Ettersom det tidvis er utfordrende å rekruttere fagkompetanse, strekker vi oss lengre når det gjelder lønn. Dette gir et godt forhandlingsrom, sier Sjøenden.

Fem gode grunner til å søke jobb i Porsanger

  1. Natur og naturmangfold: Porsanger byr på enestående muligheter for å oppleve variert natur og villmark året rundt, fra snøkledde vinterlandskap til aktive sommersesonger.
  2. Arbeidsmiljø og utviklingsmuligheter: Gode forsikringer, et trivelig arbeidsmiljø med høy takhøyde, og fokus på tverrfaglig samarbeid gir ansatte i Porsanger muligheten til å utvikle seg faglig og personlig.
  3. Direkteruter og internasjonale muligheter: Med nærhet til Lakselv lufthavner det mulighet for å komme seg direkte til Oslo eller Tromsø, og videre ut i verden.
  4. Fleksibilitet i arbeidshverdagen: Porsanger gir ansatte muligheten til fleksibel arbeidstid, hjemmekontor og tilpasningstid, noe som gir en unik balanse mellom arbeidsliv og fritid.
  5. Livsstil og fritidsaktiviteter: Enten du foretrekker et aktivt byliv eller rolig distriktsnære, gir Porsanger mange boligalternativer. Med et kompakt sentrum er alt innenfor kort rekkevidde, og det finnes et bredt spekter av fritidsaktiviteter for både unge og voksne.

Er du klar? Sjekk stillingene, eller send søknad på 3 minutter i skjemaet nederst!

Powered by Labrador CMS