Heia Nord-Norge rekrutterer:

(Foto/film: Polarnatt, 2024)

Hvis du har lyst på ansvar, erfaring og faglig utvikling som ingeniør, får du kanskje det du søker i Karlsøy kommune

Ny skole og flerbrukshus til 350 millioner kroner. Utvikling og vedlikehold av vann, vei og havner. Det er noen av oppgavene som venter på de nye kollegene Ann Charlott Karlsen ønsker seg.

Publisert Sist oppdatert

Den relativt ferske enhetslederen for drift og eiendom framsnakker gjerne mulighetene og ansvaret du får i en litt mindre kommune:

– Du får gjort veldig mye mer enn i en stor organisasjon. Her kan du få fagansvar for eget område, samtidig som vi jobber tett sammen på tvers i hele kommunen, sier Karlsen.

Enhetsleder Ann Charlott Karlsen i Karlsøy.

– Og så møter du gjerne både ordfører og kommunedirektør til kaffeprat på gangen. Det skjer ikke så ofte i storbyen, tror jeg!

Mulighetene er store, og invitasjonen er ganske åpen når Karlsøy kommune nå søker en avdelingsingeniør for samferdsel – og en med ansvar for vann og avløp

Noe for deg? Les videre, eller sjekk stillingsutlysningene

Ann Charlott og resten av gjengen i Karlsøy er åpen for flere typer kompetanse og kandidater. Talenter og unge kan selvsagt være aktuelle. Du  heller ikke være utdannet ingeniør:

– Vi er gjerne mer opptatt av hva du kan, hvordan du lærer og at du kan gjøre jobben, enn hvor lang teoretisk utdannelse du har. I en liten kommune må også ingeniørene være ganske praktiske. Så det gjør ikke noe om du har en faglig allsidighet, sier Karlsen. 

– Det er ingen som kan alt, og du vil lære raskt når du kommer hit. Vi er også veldig åpne for medarbeidere som ønsker videreutdanning innenfor sitt fagområde. 

  • Nylig ansatte Karlsøy kommune en slik kandidat til stillingen som prosjektleder investeringer: 

Et annet liv

Det gjør heller ikke noe om du har lyst til å bo her ute. Med kombinasjonen av ro, nærhet og økonomiske goder, en times kjøring fra Tromsø. 

Karlsøy har akkurat 2.222 innbyggere på flere øyer, med rundt 500 på kommunesenteret Hansnes.

Ann Charlott Karlsen flyttet selv hit fra Tromsø i sommer, med mann og tre barn. Hun har slekt her ute, og fant det hun ønsket seg i både jobben, stedet og livet:

– Det har vært helt supert! Her er det en helt annen ro, og mye mindre stress i hverdagen. Samtidig er det godt med fritidsaktiviteter. Og selvsagt uendelig med friluftsliv og natur.

Ann Charlot, Karlsøy

Hvordan vil du at barna dine skal vokse opp?

Kanskje akkurat sånn her. Det kan de i Karlsøy

Nærhet er et annet stikkord. Med flere betydninger. Det kan være nærhet til naboene, samfunnet og tjenestene.

Men også nærhet til storbyen:

– Tromsø er aldri langt unna. Det er en times kjøring, så er vi midt i byen for storhandel, kultur eller opplevelser, sier Karlsen.

Visste du at en familie på fire kan spare 200.000 kroner i året på å flytte hit?

De økonomiske fordelene ved å flytte til Finnmark og Nord-Troms blir ytterligere forsterket fra neste år: Du kan få slettet opptil 60.000 kroner fra studielånet – hvert år. Dette kommer i tillegg til goder som gratis barnehage og fritak for el-avgift og moms på strøm.

For en familie på fire kan fordelene til sammen komme opp i 200.000 kroner – i året.

Dette kommer i tillegg til at det for mange også vil være billigere å bo i en distriktskommune som Karlsøy. Her kan du både leie og kjøpe boliger til helt andre priser enn i storbyen.

Kommune med handlingsrom

Det nevnte innbyggertallet er i vekst igjen, etter flere tiår med svak nedgang. Her er det flere ting som spiller inn. Sjømatnæringen er kanskje den viktigste, og går foran med vekst, utvikling og flere arbeidsplasser.

Gjennom havbruksfondet sørger laksen for gode inntekter til fellesskapet. Vindkraft bidrag også positivt til kommunekassa. Og setter Karlsøy i stand til å gjøre nødvendige løft.

Som å bygge ny skole, flerbrukshall, basseng og kulturarena til 350 millioner kroner. Prosjektet ble vedtatt rett før jul, med byggestart planlagt neste år.

– Vi må også prioritere. Men vi er heldige som har handlingsrom og mulighet til å tenke langsiktig. Opplærings– og kulturarena på Hansnes er et godt eksempel på det, sier Karlsen.

Noen av dine kolleger på plan og utvikling...
...og hele ledergruppa i Karlsøy kommune. Bildet er fra våren 2024, før Ann Charlott Karlsen tiltrådte.

Fokus og fleksibilitet

Ja, det er mye som skjer i kommunen. Men enhetslederen trekker samtidig fram behovet for «work life balance». Man skal ha et liv og fritid ved siden av jobb.

Et av tiltakene Ann-Charlott Karlsen har gjort er å bemanne opp. Ansvar som før var på to stillinger, fordeles nå på tre avdelingsingeniører. Her skal du få mulighet til å fullføre oppgavene.

Og i en jobb som krever fleksibilitet, må kommunen også tilby det samme tilbake.

– Det vil si at den dagen du trenger å sitte på hjemmekontor, ta en tur til byen – eller gå på fjellet mens det er dagslys – så prøver vi å tilrettelegge for det, sier Karlsen.

Hun trekker også fram en viktig endring som er på vei for de ansatte på «teknisk»:

Dørene skal ikke være vidåpne for enhver som vil ha svar på alle spørsmål, når som helst. Nå må innbyggere og næringsliv sende en skriftlig henvendelse eller booke tid for en samtale.

– Slik får vi et bedre skille mellom fokusert arbeidstid og dialog. Det gir også en mye bedre service til innbyggerne våre når vi får satt av tid og kan være forberedt på spørsmålene som kommer, sier enhetslederen.

Karlsøy er et øyrike med fem bebodde øyer, selvsagt omgitt av majestetisk natur

Her kan du oppleve naturen hele året, til fjells...

...og til sjøs!

Tar du steget?

Sjekk stillingene og send enkel søknad derfra:

Powered by Labrador CMS