Heia Nord-Norge rekrutterer:

Heia Nord-Norge

Vil du være med på å forme lokalsamfunn?

Heia Nord-Norge

Og jobbe med erfarne kolleger...

Heia Nord-Norge

...i et ungt arbeidsmiljø?

Nå skjer det store ting i regionsenteret: Her kan du ta ansvar for viktige prosjekter og bidra til at byen vokser

De skal bygge flerbrukshall. Ruste opp vei, vann og avløp. Og behandle stadig flere byggesøknader. – Det betyr interessante utfordringer for deg som søker faglig utvikling, sier Silje Rognlien Brekke og Marius Frantzen.

Publisert Sist oppdatert

Enhetslederne beskriver jobbmuligheter som kan gi ansvar og gode karrieremuligheter. I et miljø som preges av mye kompetanse og et ganske nylig generasjonsskifte. 

Med mange unge kolleger som både spiser lunsj, drar på quiz og topptur sammen.

Her er plass til flere. Det er mange oppgaver som venter. Derfor søker Sortland kommune byggesaksbehandler, prosjektleder VA og prosjektleder bygg.

Den blå byen som vokser

Sortland er gården som for 350 år siden ble et handelssted. Handelsstedet ble et veikryss. Tilbudene mange. Og enda flere ville bo her. 

Da bruene kom til Vesterålen for 50 år siden, hadde Sortland rundt 7000 innbyggere. Siden har tyngdekraften virket og regionsenteret vokst med rundt 50 prosent. 

Etter et lite hvileskjær under corona, vokser kommunen igjen og nærmer seg 11.000.

Nysgjerrig? Hør mer i vår podkast om teknisk!

Sortland er samtidig som mange nordnorske tettstedsbyer de siste femti årene: 

Den har vokst raskere enn planverket, og estetikken har ikke alltid vært prioritert. Knut Hamsun er ikke den eneste som har kalt byen stygg

I så fall er det en styggfin by, som man ville sagt det på nordnorsk. Og en by man kan bli glad i. 

For Sortland ikke som alle nordnorske byer. Det er byen som for 25 år siden skulle bli blå.

Kunstner Bjørn Elvenes kom med ideen. Byråkratiet tok den til seg. Det ble bråk. Men byen har også blitt ganske så blå. Med stadig nye bygg i den ene eller andre paletten.

Så må vi kanskje legge til: 

Det er ikke først og fremst byen som gjør Sortland vakkert. Det er omgivelsene. Når du løfter blikkene og ser mot Møysalen, Stortinden, Blåheia, Langøya og Andøya i det fjerne.

Bygger hall og graver opp

Men aller først og fremst er det folkene som gjør stedet. 

Og stadig flere innbyggere betyr ny infrastruktur. De neste årene skal Sortland bygge stort sykehjem, og ny flerbrukshall til 250 millioner kroner. Sistnevnte mangler nå en nøkkelperson.

– Det blir en dobbel hall med to håndballflater. Nå er vi på skisseprosjektet, og skal utføre dette som en samspillsenterprise. Her får vår nye prosjektleder bygg en nøkkelrolle. Aller helst søker vi noen som kan gå rett inn og ta ansvar, sier Marius Frantzen.

Enhetsleder Marius Frantzen (i midten) ønsker seg to prosjektledere.
Som prosjektleder følger du også byggeprosjektet.
Og jobber med høyteknologiske verktøy og hjelpemidler.

Han er enhetsleder på prosjekt og utvikling, som har mye å gjøre i en by som vokser. Og søker kolleger som liker seg både foran skjermen og med hjelm på hodet:

– Våre prosjektledere fyller også rollen som byggeleder og anleggsleder. Det gir et ansvar som for mange kan være interessant, håper han.

Ansvaret for en ny prosjektleder VA blir også viktig. Gjennom en periode med rask vekst, har både boliger og sentrum vokst raskere enn infrastrukturen. De neste årene venter enorme løft i både vei, vann og avløp i Sortland.

Her søker Frantzen også gjerne en erfaren kollega som kan lede store infrastrukturprosjekter. 

Du må ikke nødvendigvis ha erfaring fra vei, vann og avløp. Mange typer kompetanse innen bygg og anlegg være relevant, understreker han.

Enhetsleder Silje Rognlien Brekke (t.v.) ønsker seg flere byggesaksbehandlere.

Full fart på byggesak

Det skjer mye med et sted, en by og kommune som vokser. Etterspørselen etter boliger vokser gjerne raskere enn tilbudet. Byen mangler ikke byggeprosjekter og initiativ. Det som kanskje mangler mest akkurat nå, er kapasitet på byggesaksbehandling i kommunen. 

Den skal opp. Enhetsleder Silje Rognlien Brekke er også ganske åpen når hun søker flere saksbehandlere:

– Her kan typisk både arkitekter, jurister og ingeniører være aktuelle. En kombinasjon er gjerne bra. I dag har vi både jurister og ingeniører, og disse utfyller hverandre godt. Selv om man jobber på hver sine saker, er det alltid godt å ha noen å sparre med, sier enhetslederen.

– Fortrinnsvis ønsker vi oss nye kolleger som har noen års erfaring fra arbeidslivet og helst med saksbehandling, legger hun til.

5 gode grunner til å jobbe på teknisk og samfunnsutvikling i Sortland:

1. EN TRYGG JOBB: I det som for mange er usikre tider, er det lite som er så sikkert som fast jobb i en kommune som vokser. Lønna er forhåpentligvis konkurransedyktig. Og pensjonen er veldig god.

2. WORK LIFE BALANCE: Som ansatt i offentlig sektor er det ordnede former, i kombinasjon med fleksitid og fleksibilitet. Det betyr at du kan ta hjemmekontor og gå på fjellet etter lunsj, når det passer.

3. VIKTIGE OPPGAVER: Akkurat nå kommer du til en arbeidsplass og en kommune hvor det skjer mye. Du får være med å bygge eller saksbehandle prosjekter som betyr noe for hverdagen til folk som bor her.

4. TEKNOLOGI PÅ TEKNISK: Flere enheter på teknisk og samfunnsutvikling er stadig lengre framme teknologisk. Detr inkluderer blant annet droner, varmesøkende kameraer og andre verktøy på byggeplassen.

5. LIVET I BLÅBYEN: Vesterålen og Sortland møter deg med en fantastisk natur, uendelig friluftsliv og levende nordlendinger. Men også kulturtilbud, spisesteder, trening, crossfit og Nord-Norges kanskje fineste badstu.

Kompetanse, kolleger og karriere

Kommer du til Sortland kommune, får du en arbeidsplass av en passende størrelse. 

Den er ikke så liten at du blir helt alene om de faglige utfordringene. Men samtidig ikke så stor at du bare får jobbe på et lite område.

Du møtes av to etasjer på teknisk og samfunnsutvikling som har vært gjennom et generasjonsskifte, med ung kompetanse og kolleger fra hele Norge. Samtidig er det fortsatt mye erfaring og noen ringrever igjen i gangene.

Summen av det er en erfaring som kan være god for videre karriere. De mulighetene kan også finnes i kommunen, understreker enhetslederne – begge relativt ferske i sine stillinger etter opprykk i fjor:

– Det er mange eksempler på at folk får nye oppgaver, faglige utfordringer og ansvar internt også. I en så stor teknisk sektor som vi har, vil det helt sikkert dukke opp muligheter, også på tvers av avdelingene, sier Brekke og Frantzen.

Heia Nord-Norge

Er du klar for å ta steget?

Heia Nord-Norge

Og hoppe uti neste stopp i karrieren?

Sjekk utlysningene, eller send søknad i vårt enkle skjema under:

 
Powered by Labrador CMS