#nyjobb

Daniel Helgesen blir administrerende direktør i Norsk takst.

Daniel (35) får toppjobb i Oslo, men blir boende i Bodø: – Håper flere ser slike muligheter

To år etter at han flyttet hjem, vender Daniel Helgesen tilbake til bransjeorganisasjonen Norsk takst for å bli toppsjef og pendler. En mulighet han neppe hadde sett for seg uten pandemiens digitalisering av arbeidslivet.

Publisert Sist oppdatert

Bodø blir fortsatt heime, men i jobbsammenheng blir dette som å komme hjem for Daniel Helgesen (35): Fra 2013 til 2019 var han nemlig advokatfullmektig og advokat i Norsk takst.

Den gang flyttet Daniel, kone og to barn til Bodø. Han fikk jobb som rådgiver og advokat i NHO Nordland. Og det har vært bra.

Men dette tilbudet kunne han ikke takke nei til, som man sier:

– Det er en organisasjon jeg kjenner godt fra før, som jeg er glad i, og et fagfelt jeg er veldig interessert i, sier Helgesen om å bli administrerende direktør i bransjeorganisasjonen.

– Dette er kort og godt en karrieremulighet med interessante oppgaver som har dukket opp litt plutselig. Og nok litt på grunn av de åpningene corona har gitt for arbeidsliv, pendlig og fjernarbeid, som jeg på ingen måte hadde forventet, fortsetter han.

Jakter du ny jobb i Nord-Norge? Sjekk ut over 50 muligheter her!

Forbereder seg på pendlerliv

Da familien valgte å flytte hjem, hadde Daniel i utgangspunktet også forlatt karrieremulighetene i hovedstaden. Han så frem til den effektive hverdagen. Akkurat den utfordrer han litt nå, når Helgesen fra høsten blir ukependler, men med noe hjemmekontor.

– Hvordan blir den hverdagen?

– Det blir nok tidvis mye Oslo, i andre perioder litt mindre. Jeg må være så mye tilstede som det kreves, og så håper jeg at jeg klarer å finne en god balanse mellom familie og jobb, slik at jeg kan prestere begge plasser, sier 35-åringen.

Det var ikke aktuelt å flytte tilbake til Oslo igjen for å ta jobben. Men han har ikke ett vondt ord å si om hovedstaden:

– Storbylivet er veldig fint, og på mange måter er det ting vi savner med Oslo hver eneste dag. Samtidig er summen av alt, med fjord, fjell, familie og hverdagene her, veldig god.

– Det er litt som Kim-Andre Åsheim fra Mo uttalte forrige uke: Du vil ikke være med på å snakke ned Oslo, og lokke folk hjem med å snakke ned hovedstaden?

- Ja, det kan du godt si. Jeg har utelukkende gode erfaringer og minner fra å bo i storbyen. Men hver kveld når vi legger oss og skal summere opp, så er vi veldig glade for å ha flyttet hjem til Bodø, sier 35-åringen.

– Få deg kjæreste fra et lite sted

– Hvilke refleksjoner og råd har du til byer og regioner som jobber for å få folk til å flytte dit?

– Nå er det mange steder som gjør mye bra. Bodø er for eksempel blitt en veldig attraktiv by med mange muligheter og et spennende næringsliv. Og alle må spille på det de er gode på, sier Daniel Helgesen.

– Samtidig er det jo ofte to som skal flytte hjem, så det er viktig at det er mulig å finne jobb til begge. Så kan jeg jo si det litt flåsete: Få deg en kjæreste fra en mindre by, så er det nok lettere å få de med seg nordover!

– Så det har du gjort?

– Ja, ho e fra Bodø. Så det var en fordel i mitt tilfelle!

Til arbeidsgivere: – Se mulighetene!

Som rådgiver og advokat i NHO Nordland har Daniel Helgesen selv sett hvordan coronapandemien har utfordret og påvirket næringslivet det siste halvannet året.

Men som nevnt – også gitt nye muligheter når det kommer til fysisk tilstedeværelse, videomøter og fjernarbeid.

– Jeg håper bedrifter der ute ser muligheter, og benytter seg av det mulighetsrommet vi har fått. Arbeidslivet har virkelig fått en hurtigdigitalisering det siste halvannet året. Forhåpentligvis kan flinke folk få jobbene de er tiltenkt, uavhengig av geografi, sier han.

Og disse mulighetene bør åpne seg begge veier, mener bodøværingen.

– Jeg pendler ene veien, fra nord til jobb i Oslo. Men skal vi være geografinøytrale må vi selvsagt også være åpne for folk som pendler begge veier. Det er jo en pris Nord-Norge må betale, tror jeg.

– I den grad det er en pris å betale – først og fremst er det jo positivt om vi får flinke folk til jobber i nord, uansett hvor de bor. Det er jo bedre enn alternativet, sier Helgesen.

Fra takstmann til takstingeniør

Fra høsten av blir det mest fokus på Norsk takst for advokaten, og nå som administrerende direktør. Dette er en frittstående bransjeorganisasjon som for noen år siden ble til gjennom en sammenslåing av NITO Takst og Norges Takseringsforbund.

En bransjeforening som kanskje ikke er den mest synlige utad, men med medlemmer som «alle» benytter seg av, påpeker Daniel Helgesen:

– Alle som kjøper bolig, skal taksere skader eller har lignende behov, forholder seg til takstmann. Eller, takstingeniør, som det nå heter, sier han.

Det tidligere navnet er nå erstattet av et kjønnsnøytralt begrep. En av mange endringer som preger bransjen.

– Som de fleste bransjer er det store endringer med digitalisering og nye teknologier. Vi har også et nytt regelverk, som skal gi alle en tryggere bolighandel, sier Helgesen.

Powered by Labrador CMS