Markedsføring for Bodø kommune

Er det slik Bodø ser ut om noen år? Hvilken urban industri, næringsliv og forsvarsindustri som skal utvikles her, kan du nå bidra til å finne ut av.

Når ny by, ny flyplass går fra ord til handling, går også toget for noen av de viktigste jobbene i Bodø dette tiåret

Tre nøkkelroller åpner seg i nordlandshovedstaden denne høsten: Næringsutvikler for ny by. Næringsutvikler for sikkerhet og forsvar. Og en sjelden utfordring innen eierstyring.

Publisert Sist oppdatert

Sjekk disse jobbene

  – Det føles ikke mye «kommunalt» over det vi holder på med nå. Dette er et av de råeste utviklingsmiljøene i landet, mener Daniel Bjarmann-Simonsen.

  Han har vært en måned i ny jobb som samfunns– og næringsdirektør i Bodø kommune.

  Bodøværingen har kommet hjem, fem år etter at han forlot samme arbeidsplass, for en post i regjeringen og så regiondirektør for NHO Nordland.

  – Flere har spurt litt undrende til hvorfor jeg forlot NHO for å bli byråkrat. Det høres nesten ut som noe negativt, men i det som er gøy er at vi er enda tettere på utviklingen og bidrar for at det skapes noe, hver eneste dag, sier han.

  Irene Skiri og Daniel Bjarmann-Simonsen ønsker seg nye kolleger til å utvikle nye Bodø.

  – Hvordan føles det å komme tilbake?

  – Det er som å komme hjem, men til et sted som fungerer enda bedre enn da jeg forlot. Det har skjedd ekstremt mye her de siste fem åra. Og nå skal vi gire om og få til enda mer!

  Bjarmann-Simonsen snakker engasjert om hvilke jobbmuligheter det gir. Han har selv vært innom Oslo, før han fant drømmejobbene i nord. 37-åringen hilser gjerne til nordlendinger eller andre som venter på slike muligheter:

  – Hvis du tenker på å flytte nordover, men venter på jobben som er interessant nok, så er det kanskje dette du venter på.

  Nå bygges flyplass og gir plass til byen

  Et tiår har gått siden Stortinget vedtok å legge ned Bodø flystasjon. Både jagerflyene og rundt 1000 arbeidsplasser skulle bort.

  Men nederlaget varte ikke lenge. Byen med plassmangel ville skape muligheter. 

  Her kunne det komme en ny by. Og kanskje en ny flyplass på kjøpet?

  Det store målet er å fortsette den positive utviklingen og veksten. 

  For ti år siden var det 49.446 innbyggere i Bodø kommune. Nå er det 53.424.

  I fjor kom de endelige vedtakene. Denne våren gikk spaden i jorda. Ny flyplass er på vei. En ny by skal bygges.

  Les mer om ny by-prosjektet på nybybodo.no

  – Nå er det ikke lenger teori. Flyplassen bygges. Avtaler er på plass. Det vi har snakket om i ti år: Nå skjer det, sier Irene Skiri. Hun er prosjektsjef for Ny by, ny flyplass i Bodø kommune. Og illustrerer hva det handler om:

  – Vi får 3000 dekar med areal til næringsliv og byutvikling. Bodø skal gjøre noe nesten ingen har gjort før. Her begynner vi på scratch, og kan gjøre alt rett fra starten av. 

  – Vi skal bli et eksempel på hvordan framtidens byer i Norge og internasjonalt skal bygges. For å få til dette, deltar vi også i mange prosjekter innen forskning, utvikling og innovasjon for å bygge kompetanse og finne de beste løsningene, fortsetter hun. 

  Store ambisjoner

  Til dette arbeidet søker kommunen nå en ambisiøs næringsutvikler. Den nye bydelen skal fylles med boliger – og bedrifter. 

  Hva snakker vi om da?

  – Hvis vi hadde fasiten, så ville vi ikke ansatt noen, svarer Bjarmann-Simonsen kjapt.

  – Det er klart at vi må bygge på de komparative fortrinnene vi har. Teknologi innenfor for eksempel havbruk, økonomi, forsvar, samfunnssikkerhet og helse, energi, urban industri, grønn luftfart og fremtidens byer. For eksempel i kjølvannet av en ny hydrogenfabrikk som nå skal bygges utenfor byen, fortsetter han. 

  Samtidig som det er mye snakk om ny by, så forsvinner ikke Bodøs identitet på forsvar og beredskap. Tvert i mot. 

  Her ligger Forsvarets operative hovedkvarter på Reitan. Her er Luftfartstilsynet, Hovedredningssentralen, Nord universitet med mer.

  Og her møtes en ny sikkerhetssituasjon med planer om sterkere tilstedeværelse.

  – Bodø har fortsatt store oppgaver innen sikkerhet, beredskap og forsvar. I det ligger muligheter for ny industri og flere arbeidsplasser, sier Irene Skiri.

  Så store muligheter at kommunen søker en egen næringsutvikler for dette, også. En som kan styrke Bodø på forsvar og sikkerhet.

  Nå kan du bli med på laget som utvikler framtidas Bodø.
  Nå kan du bli med på laget som utvikler framtidas Bodø.

  Eneste jobben i sitt slag

  Så langt to ganske like stillinger. Irene, Daniel & co har også et tredje mål for «høstjakta» på nye kolleger.

  En rådgiver for eierskap, som ifølge direktør Bjarmann-Simonsen er en særdeles sjelden mulighet utenfor hovedstaden:

  Eierstyring kan høres litt gjesp ut. Men her snakker vi om en som skal jobbe tett på forvaltningen av milliardverdier, som for eksempel vårt eierskap i landsdelens største kraftselskap, SKS.

  Bodø kommune eier blant annet energiselskaper, havn, transport og ikke minst som nevnt: Den største byutviklingseiendommen i landsdelen.

  – Vi skal profesjonalisere eierstyringen av alt dette. I dag finnes det ikke mange slike jobber, med dette ansvaret, utenfor hovedstaden. Disse miljøene sitter stort sett i Oslo, med Næringsdepartementet som det fremste. Denne jobben kan by på noe av det samme. Her vil du jobbe tett på noen av landsdelens største selskaper, og politikerne som til slutt skal styre, sier Bjarmann-Simonsen.

  ordfører Ida Pinnerød, smittevernoverlege Kai Brynjar Hagen og legevaktsjef Raymond Dokmo. gjennomførte pressekonferanse der en rekke Forskrifter om forebygging av koronasmitte ble lansert
  Kun tillatt bruk etter avtale med fotografen. Overtredelser faktureres.
  Kun tillatt bruk etter avtale med fotografen. Overtredelser faktureres.

  Et kult rådhus midt i byen

  Så langt mest om jobb. Og den nye byen. Men vi har ikke rukket å si så mye om dagens Bodø.

  Om alt som allerede har skjedd her. Om nye hoteller, bydeler, kulturkvartal og spisesteder. Om Nordens beste fotballag og den europeiske kulturhovedstaden Bodø2024. 

  Om selvtilliten som preger nordlandshovedstaden akkurat nå. Og om alt dette, som gjør at Bodø nå oppleves som en kul by å bo i.

  Hvor du kan spasere fra store deler av byen til kommunens nye og moderne rådhus.

  – Vi er en kompakt by hvor det skjer mye. Hvor du bruker mindre tid på reise, og får mer fritid. Det betyr noe for livskvaliteten, sier Irene Skiri.

  Kollega Daniel Bjarmann-Simonsen skyter inn muntert.

  – Og så har vi nå fått ti uker nordnorsk sommer også. Det er heller ikke dårlig!

  A long exposure photograph of Bodø city at night with dramatic clouds

  Bodø er klar. Er du?

  Powered by Labrador CMS