Dette er en bedriftsprofil for Wilsgård Fiskeoppdrett

Ytterst på Senja produserer de sjømat og bygger lokalsamfunn: Nå kan du også bli med på eventyret Wilsgård

– Her får du raskt ansvar og muligheter til å bygge en karriere. Det er mange fordeler med å bli en del av det lokaleide sjømatselskapet Wilsgård Fiskeoppdrett.

Publisert Sist oppdatert

Akkurat nå søker vi:

  Det sier personalleder Sture Grønli om selskapet. 

  Personalleder Sture Grønli.

  Han kan også friste med et svært inkluderende og uhøytidelig arbeidsmiljø, åpenhet, gode utviklingsmuligheter, boliger for ansatte og konkurransedyktige betingelser.

  Sture startet selv i Wilsgård i midten av februar i år. Han trivdes i utgangspunktet godt i jobben som oppvekst- og kultursjef i Karlsøy kommune – men kunne ikke la muligheten gå fra seg da han kom over stillingsutlysningen.

  Senjaværingen lot seg fascinere av driften, det lokale eierskapet, sammen med viljen og evnen til å bygge et levende lokalsamfunn.

  – Dette måtte jeg bare bli en del av, sier han.

  Wilsgård har blitt et moderne og fremtidsrettet havbrukskonsern

  Nå ønsker de å ta en ledende rolle som oppdrettsaktør, med fokus på kvalitet, utvikling og bærekraftig havbruk

  Eventyret Wilsgård

  Wilsgård Fiskeoppdrett ble etablert på Senja i Torsken for 40 år siden, av far og sønn - Fridtjof og Vidkun Wilsgård.

  Sten på sten er dette blitt flere selskaper, og i dag et moderne og fremtidsrettet havbrukskonsern med høy aktivitet innen settefisk, matfisk, slakteri, foredling og salg.

  En oppdrettskonsesjon har blitt til seks. To ansatte har blitt til 130. En lokalitet har blitt til fem – i Torsken, Karlsøy, Lenvik, Berg og Ibestad.

  Nå ønsker konsernet å ta en ledende rolle som oppdrettsaktør, med fokus på kvalitet, utvikling og bærekraftig havbruk. Alle seks konsesjoner er i dag betegnet som grønn, og har har de strengeste krav til miljø og fiskevelferd.

  – Vi er i et kontinuerlig utviklingsmodus og skal fortsette å levere høy kvalitet i alle ledd, sier Grønli.

  Vil du bli med på laget? Sjekk ledige stillinger her eller send en åpen søknad på e-post

  Bygger et levende og attraktivt samfunn

  Wilsgård-konsernet er en svært viktig bidragsyter for både sysselsetting og utvikling i lokalsamfunnet. Av 130 ansatte jobber nærmere 100 i selve Torsken. Ei bygd med bare 220 fastboende.

  De har med andre ord etablert mange arbeidsplasser, også utenfor Torsken. For å få bosatt flest mulig ansatte i lokalmiljøet, har selskapet også kjøpt og renovert boliger for 50 millioner kroner – som ansatte kan leie.

  Selskapet har i tillegg etablert overnattingssteder, næringslokaler, møteplasser og et yrende reiseliv.

  For en tid tilbake var Torsken preget av tomme og nedlagte lokaler. I det har Wilsgård klart å se et stort potensial. For å nevne noe:

  • Den gamle skolen har blitt et sted for boligutleie, møter, konferanser, kurs, undervisning.
  • Gammelbrygga fungerer som hotell med overnatting, pub og matservering.
  • Det gamle fiskebruket har nå blitt et nytt fiskemottak for mottak og videreforedling av hvitfisk.

  Mens Wilsgårds nye reiselivsatsning Senja by Heart sørger for et økende antall turister, gjennom å tilby overnatting, egen sjømatrestaurant, aktiviteter og guidede turer.

  Nylig gikk de også inn i et samarbeid med Hurtigruten. Sammen har de et mål å få 6000 turister årlig til Torsken og Senja.

  – Det er mye vi ønsker å bygge videre på. Vårt mål er å skape mest mulig aktivitet i bygda, som gjør det attraktivt å leve, bo og jobbe her, sier Grønli.

  Leve og bo i Torsken?

  Torsken er et levende fiskevær med stor aktivitet og et yrende turistliv. Det er også et godt egnet sted for barnefamilier med nærhet til barnehage, skole og flere fritidstilbud.

  Bygda er lokalisert på yttersida av Senja med bare en times kjøretur unna byen og administrasjonssenteret Finnsnes.

  Det er også mulig å pendle fra fiskeværet Gryllefjord, som ligger 4,5 km unna. Der skal det nå bygges en ny skole med flerbrukshall.

  Wilsgård har kjøpt og renovert mange boliger de siste årene, som det er mulig å leie. Kommer du hit med samboer som også trenger jobb, bistår vi gjerne. Vi kjenner lokalbefolkningen og hjelper hverandre med rekruttering.

  Med bosted i Torsken og Senja kommune får du selvsagt også fantastiske naturopplevelser med på kjøpet. Alt det beste av Nord-Norge finner du her!

  Et mangfoldig og inkluderende miljø

  Sture kan skrive under på at Wilsgård har klart å skape en attraktiv arbeidsplass. Med et uformelt, åpent og inkluderende arbeidsmiljø, og korte beslutningsveier.

  – Vi har et stort mangfold med mange ulike nasjonaliteter, kulturer og tradisjoner, som fungerer utrolig godt sammen, sier han.

  Har du ambisjoner om utvikle deg og bygge en karriere er det gode muligheter for det i Wilsgård.

  5 gode grunner til å jobbe i Wilsgård

  1. Mangfoldig og inkluderende arbeidsmiljø: Vi har et mangfoldig miljø med 13 ulike nasjonaliteter. Vi fungerer godt sammen og har et stort fokus på åpenhet, trivsel og inkludering.
  2. Lokalt eierskap: Hos oss er det korte beslutningsveier og du får raskt ansvar. Vi har et hjerte for våre ansatte og lokalsamfunnet, og jobber kontinuerlig for attraktivitet, bo- og blilyst.
  3. Utviklingsmuligheter: Vi tilbyr kurs og sertifiseringer etter behov. Hos oss får du bygge en karriere og utvikle deg sammen med selskapet.
  4. Konkurransedyktige betingelser: Vi kan tilby konkurransedyktig lønn og gode pensjon- og forsikringsordninger. Vi er opptatt av å gi våre ansatte sikkerhet og garantier.
  5. Egne boliger: Hos oss er det mulighet for å leie en av våre boliger. Enten du er alene eller med samboer / familie.

  – Vi har for eksempel ansatte som startet sin karriere her som røktere og som nå er ledere. Vi tilbyr også kurs og sertifiseringer ved behov, fortsetter Grønli.

  Akkurat nå har Wilsgård Fiskeoppdrett behov for flere dyktige folk med på laget. I første omgang økonomileder og teknisk leder.

  De er samtidig interessert i å komme i kontakt med flere potensielle kolleger – som har erfaring innen for eksempel ledelse, HR, biologi, fiskehelse, maskin og anlegg, reiseliv og restaurant. 

  Send oss derfor gjerne en åpen søknad hvis du kan være interessert i jobbe hos oss. 

  Dette er Wilsgård-konsernet:

  Wilsgård Fiskeoppdrett AS er konsernets morselskap og har sin kjernevirksomhet i oppdrett av laks på ulike lokaliteter i Troms, samt eget slakteri i Torsken. Årlig produksjon ved oppdrett på 10.000 tonn fordelt på seks konsesjoner. Slakteriet har en årlig produksjon på 22.000 tonn. Slakter i tillegg for eksterne kunder, i tillegg til egen fisk.

  Skardalen Settefisk er et moderne settefiskanlegg lokalisert i Kåfjord kommune. Anlegget benytter både resirkuleringsteknologi og gjennomstrømningsteknologi. Har i dag en årlig kapasitet på 2,5 mill smolt.

  Arctic Filet AS eies av Wilsgård og Villa Seafood. Bygget Norges første fryseri med Co2-teknologi, og leverer nå vakumerte og ferske fileter. Bedriften utvikles kontinuerlig innen produkter, teknologi og kapasitet.

  Wilsgård Sales AS har som formål å etablere salg av Wilsgård-laks lokalt. Vi ønsker at alle i vårt nærområde skal kunne kjøpe laksen lokalt, men ser også på muligheter for etablering i Spania.

  Senja by Heart er en familiebedrift som tilbyr opplevelser, lokal mat og overnatting i fiskeværet Torsken. Senja Fjordcamp, Torsken Brygge og Torskensenteret kan tilby overnatting av høy standard, korteist mat fra egen restaurant og pub.

  Les mer om oss på vår nettside.


  Powered by Labrador CMS