Dette er en bedriftsprofil for Söderberg & Partners

Forsikringsgigant ser mot nord: – En unik sjanse til å være med på å bygge noe stort

Söderberg & Partners har 3000 ansatte og omsetter for 6 milliarder kroner på megling og rådgivning. Nå står flere nordnorske byer for tur. Og du kan være med på reisen.

– Her kan du bli gründer og medeier i et nytt, lokalt selskap, men uten å ta all risiko selv, sier Ole-Martin Smedseng, daglig leder i Söderberg & Partners Nord AS og ansvarlig for etableringen i de nordnorske byene.

Selskapet mener alvor når de har bestemt seg for å gå inn i landsdelen:

– Vi skal gjøre dette ordentlig. Dette skal vokse, viljen til å investere er stor. Vi stiller med en konsernkonto som er smekkfull og midlene er øremerket vekst og utvikling. Så skal vi sammen bygge suksess i nord, sier han.

Er dette noe for deg? Ta kontakt med rådgiver Rune Frøyslie402 82 150 eller e-post

Derfor ser de nordover

Söderberg & Partners har som navnet antyder svensk opphav. Siden oppstarten i 2004 vhar selskapet vokst sterkt i både Norden og en håndfull andre land i Europa.

De kom til Norge i 2014, og blitt 400 ansatte gjennom både oppkjøp og organisk vekst.

Inkludert 36 i Trondheim. Men altså ingen lenger nord. Før nå.

Ole-Martin Smedseng, daglig leder i Söderberg & Partners Trondheim.

– I første omgang står Bodø og Tromsø for tur, men flere regioner er aktuelle. Vi ser ikke bort fra at Helgeland også kommer ganske raskt, sier Smedseng.

Hva er det som trekker selskapet nordover?

Nordnorsk næringsliv opplever for tiden stor vekst, innen både eksisterende og nye næringer.

Etableringer innen grønn industri får mye oppmerksomhet. Store, tradisjonelle næringer som sjømat, fiskeri, bygg og anlegg trekker også nordover.

Og der næringslivet går godt, følger gjerne finansnæringen etter. Vi skal være tilstede lokalt og bidra til verdiskapning og vekst for våre kunder.

– De laksebøndene vi kjenner fra 80- og 90-tallet er blitt til store, globale selskaper. Dette er en krevende industri, store verdier og risiko som krever gode forsikringsløsninger. Der kommer vi inn, sier Smedseng.

Hør mer om satsingen i vårt stillingspodkast med Ole-Martin!

En uavhengig rådgiver

Forsikringsmegling er kjernen i Söderberg & Partner. Et produkt som gjør at selskapet egentlig står i en privilegert situasjon overfor kundene.

– Vi selger ikke egne produkter, men er en uavhengig rådgiver. Våre inntekter er ikke knyttet til noen av leverandørene, men et fast honorar fra kunden ut fra deres behov og kompleksitet. Og vårt mål er at kundene skal få det riktige produktet til den beste prisen. Inkludert løpende oppfølging.

Små bedrifter og privatpersoner flest har gjerne ikke noe forhold til forsikringsmegling.

Men det øyeblikket selskapet blir større, har mange ansatte eller store verdier i balansen, blir forsikringsavtalene gjerne mer kompelse. Og dyrere.

Da er det krevende for bedriftens administrasjon å selv avdekke risiko, forsikringsbehov og risikoreduserende tiltak som kan virke positivt inn på premie.

Gjerne slike summer at selskapene kan spare betydelig på å finne den riktige avtalen og leverandøren.

Lokal tilstedeværelse, fysiske møter

Söderberg & Partners har allerede mange kunder i Nord-Norge.

Men pandemi og videomøter til tross: Lokal tilstedeværelse har ikke gått av moten, mener Smedseng og kollegene. Tvert i mot tenker de at nisjen med å være en lokal og regional rådgiver blir enda viktigere.

Særlig i en tid hvor de store forsikringsselskapene trekker seg bort fra fysiske kontorer og blir til kundesentre.

Der fins det sjelden noe «tast 5 for å forsikre et oppdrettsanlegg for 1 milliard kroner».

– Vi megler kompliserte forskringsløsninger og har med store verdier å gjøre. Det krever kompetanse, innsikt og god dialog.

– Våre kunder foretrekker et rådgiverteam de blir godt kjent med, og det vil si at vi må møtes. Flere av dem har heller utsatt møtene enn å ta det digitalt, sier Smedseng.

Om selskapet

Söderberg & Partners har Nordens og Europas mest offensive approach, og har siden oppstart i 2004, etablert virksomhet i Norge, Sverige, Finland, Danmark, Luxembourg, Spania og Nederland.

Samlet har Söderberg & Partners-gruppen i overkant av 600 mrd. kroner under rådgivning.

I 2021 omsatte konsernet for 6 mrd. kroner og har over 3000 ansatte.

En unik «startpakke»

Nå søker Söderberg & Partners medgründere og ansatte som vil gjøre enda mer av dette for nordnorske kunder.

Selskapets modell tilsier å starte et nytt selskap der konsernet eier 51 prosent, mens lokalt ansatte eier resten.

Det betyr en unik mulighet til å bli gründer, men uten å begynne på scratch.

– Vi stiller med en sterk merkevare, kompetanse, faglig fellesskap og ressurser. For de rette kandidatene er dette en helt unik mulighet, mener Smedseng.

Av en slik art det ikke finnes så mange av i nord. Men hvem passer dette for?

Selskapet ser etter både ledere og ansatte til de nye nordnorske kontorene. Særlig for førstnevnte må forsikringskompetansen være på plass.

– Den som kommer inn som «anker» må kjenne godt til forsikring for storkunder og ha en del erfaring.

– For de neste ansatte er det selvsagt mulig å ha annen bakgrunn, og bygge på kompetansen etter hvert, sier Ole-Martin Smedseng.

5 gode grunner til å jobbe hos oss

1. UNIK MULIGHET: Nordens største rådgiver og forskringsmegler bestemmer seg for å etablere seg i ditt lokale marked. Denne muligheten kommer bare én gang.

2. FORNØYDE KUNDER: Vi megler løsninger som kundene tjener på, og har mange år på rad fått førsteprisen for Sveriges mest fornøyde kunder innen forsikring.

3. UAVHENGIG RÅDGIVER: I stedet for å være begrenset til å selge én merkevare, megler du løsninger fra alle mulige leverandører – til det beste for kunden.

4. FELLESSKAP OG MILJØ: Vi har et stort faglig fellesskap, legger vekt på kompetanse og utvikling – og godt arbeidsmiljø er blant våre viktigste KPI-er.

5. GODE VILKÅR: Vi jobber på fastlønn, ikke salgsprovisjoner. Samtidig får du mulighet til bonus, medeierskap og utbytte når selskapet vokser og gjør det bra.

Store ambisjoner

De lokale kontorene skal også formidle andre produkter fra Söderberg, som Wealth Management (formuesrådgivning).

Potensialet for vekst og mange kunder i nord er altså stort.

– Dere snakker om flere ansatte i Bodø, Tromsø og kanskje flere byer etterhvert. I Trondheim er dere nær 40 ansatte. Nord-Norge blir kanskje minst like stort?

– Vi skal ikke vokse bare for å bli størst, og vi starter ikke opp nye kontorer ved å ringe rundt til hele Telefonkatalogen, sier Smedseng.

– Söderberg & Partners vokser gjennom fornøyde kunder og organisk vekst. Og når vi gjør det, er det ingen grenser for hvor store vi kan bli. Heller ikke i nord.


Vil du bli med på laget?

  • Kontakt rekrutterer Rune Frøyslie i De4 Search & Consulting på telefon 402 82 150 eller e-post

Lokal tilstedeværelse er viktig for næringslivet. Vi ønsker å være til stede der kundene er og etablerer oss derfor nå med kontorer i flere spennende regioner. Ønsker du å være med på å videreutvikle Norges ledende frittstående rådgivningsmiljø?

Vi er på jakt etter nye dyktige medarbeidere som trigges av å ta ansvar og som deler vårt ønske om å lykkes. Felles for alle etableringene er at vi er ute etter entreprenørene som brenner for å skape business.

Vi ønsker kommersielle og fremoverlente profiler med salgsgener og nettverk, gjerne med erfaring fra meglervirksomhet, forsikringsselskap, agenter og bank/finans.

Powered by Labrador CMS