Dette er en bedriftsprofil for Sømna kommune

SØKER DEG: Kommunedirektør Arne Johansen, økonomisjef Ben Andre Graven, områdelederne Ole-Bjørn Nilsen, Marianne V. Grøttheim og Cathrine Theting.

Liten kommune med store muligheter og gode kolleger: Her kan du kombinere lederansvar med faglig fokus

Sømna kan ikke bare by på fjell, fjord og førtini aktive lag og foreninger. Her er karrieremuligheter i en liten kommune hvor alle jobber sammen for å bygge framtidas tjenester.

Hva er de gode grunnene til å jobbe i Sømna?

Det er nær 400 kommuner i Norge. Å være en liten kommune er heller ikke unikt, i alle fall i Nordland.

Men når vi spør fire av dem som har valgt å jobbe i administrasjonen, er fellesnevneren egentlig ganske tydelig:

Det er godt humør i ledergruppa til Sømna kommune!

– Vi har en veldig god kultur for samhandling, samarbeid og utvikling på tvers i hele kommunen, sier Marianne V. Grøttheim.

Hun er leder for plan, miljø og utvikling. Svaret høres kanskje ikke så veldig spennende ut.

Men det er tross alt ganske viktig å ha det bra på jobb. Både faglig, sosialt og utviklingsmessig.

Valgte bevisst en mindre kommune

Eksemplene taler kanskje for seg:

– Vi har for eksempel to kolleger her i rommet som har valgt å bytte ut en større kommune med Sømna, sier Grøttheim.

Hun peker på lederkollegene Cathrine Theting og Ole-Bjørn Nilsen. Områdeledere for henholdsvis oppvekst og teknisk, næring og landbruk.

– Her opplevde jeg å bli veldig godt tatt i mot. Vi er et sterkt team som jobber mot samme mål, det er ingen «kniving» internt, sier Nilsen.

Theting peker også på en av fordelene med Sømna:

– Jeg har gått fra å være en overordnet kommunalsjef til en liten kommune hvor jeg kommer litt tettere på. Jeg er jo lærer i bunn, og kjenner på at jeg trives med å ha et sterkere fagfokus i hverdagen, sier hun.

Kystperle helt sør i nord

Fra samhandling og ledelse til noe vi åpenbart må snakke om når det kommer til Sømna:

Dette er selvsagt en perle helt sør på Helgelandskysten.

Her bor rundt 2000 innbyggere på 192 kvadratkilometer, de fleste på fastlandet og slik sett er hverdagen litt mindre komplisert enn de typiske øykommunene.

Naturen ligger til grunn for mange av arbeidsplassene i Sømna. Her er det mye landbruk, melkeproduksjon og et femsifret antall høns. Et nytt biogassanlegg som er på vei plasserer kommunen også midt i det grønne skiftet.

Havet og fjellene er en viktig del av folks hverdag og det gode livet i Sømna, understreker kommunedirektør Arne Johansen:

– Her kan du dra på havet, fiske eller padle kajakk. Du kan springe på fjellet hver dag, med en ny topp hver gang. Det kan du gjøre ganske lenge før du har «rundet» alle fjellene, sier han.

Sømna kan by på opplevelser høyt til fjells...

...og aktiviteter på blikkstille hav!

Våren 2022 ble den lynraske Sømnamila arrangert for første gang – med Johannes Høsflot Klæbo og Even Northug på startstreken.

Bo og leve i Sømna

Markedet for kjøp og leie av boliger i Sømna kan virke begrenset, men du finner boliger til salgs på Finn, og leie blant annet på Facebook-grupper. Dessuten går mye på bekjentskap, og kommunen vil være behjelpelig med å finne ny bolig.

På kommunens hjemmesider finner du ellers info om muligheter for bolig og infrastruktur. Blant annet Buskhammeren boligfelt, som sies å være verdens vakreste! Boligfeltet ligger på Berg – et tettsted med både butikk, barneskole, bilverksted, bensinstasjon og restaurant – 10 minutter fra Vik og 25 minutter til Brønnøysund.

Som nevnt har Sømna et stort tilbud innen kultur, idrett og fritid. En del av dette finner du oversikt over på kommunens egne nettsider.

Kort vei til byen

Så må du må selvsagt ikke springe på fjellet alene i Sømna.

– Jeg tror de fleste som kommer hit med en eller annen hobby skal klare noe å finne på, sier Cathrine Theting.

Her er nemlig intet mindre enn 49 forskjellige lag og foreninger. Det er et aktivt idrettsliv og tilbud for både barn og voksne.

Fra oppvekst til omsorg: I Sømna jobber vi for gode og nære kommunale tjenester.
Fra oppvekst til omsorg: I Sømna jobber vi for gode og nære kommunale tjenester.
Fra oppvekst til omsorg: I Sømna jobber vi for gode og nære kommunale tjenester.
Fra oppvekst til omsorg: I Sømna jobber vi for gode og nære kommunale tjenester.
Fra oppvekst til omsorg: I Sømna jobber vi for gode og nære kommunale tjenester.

Kommunetoppene framsnakker videre et trygt oppvekstmiljø og små forhold. De er like ærlig på at det er ingen storby som møter deg i Sømna. Kommunesenteret Vik har nær 400 av kommunens to tusen innbyggere.

Til gjengjeld er det ikke så langt til byen:

– Du kjører til Brønnøysund på en liten halvtime, sier Arne Johansen.

Brønnøysund har 5000 innbyggere, et aktivt sentrum og blant annet hurtigrute og flyplass.

– Det er stor takhøyde oss i mellom, vi ler mye og har omtanke for hverandre

Ragnhild Sveli Pedersen (t.v.) og Heidi Pedersen Mørk.

Heidi Pedersen Mørk (41) jobber som byggesaksbehandler i Sømna kommune. Det har hun gjort siden 2014, og trives fortsatt meget godt i jobben:

– Jobben er variert, utfordrende og stabil. I tillegg jeg føler meg ivaretatt som arbeidstaker her. Både av ledelse og kollegaer. Arbeidsmiljøet her er godt, noe som har mye å si for trivsel på jobb. Det er stor takhøyde oss imellom, vi ler mye og vi har omtanke for hverandre, sier hun.

Heidi er tilflytter fra Rødøy, litt lengre nord på Helgelandskysten. Hun er gift med en sømnaværing, og familien på fem trives godt her:

– Det er flott natur på alle kanter, imøtekommende innbyggere, trygt oppvekstmiljø for barna og mange fritidsaktiviteter å velge mellom for både barn og voksne.

– Jeg kan ikke tenke meg å flytte fra Sømna i fremtiden, her vil jeg bo!

Søker alltid folk

I likhet med kommuner flest er behovet for kompetanse sterkt til stede – innenfor de fleste sektorer.

Om det ikke er en utlyst stilling akkurat når du leter, kan det likevel finnes muligheter, understreker kommunedirektøren:

Hvilken kompetanse trenger Sømna fremover?

Kommunen vil jevnlig ha behov for ansatte i de fleste sektorer. Det vil si lærere til barnehage og skole, sykepleiere og helsepersonell, ingeniører og andre teknisk ansatte.

Sjekk alle våre utlyste stillinger på Jobbnorge , eller mer info og kontakt oss via kommunens nettsider.

– Får vi vite om studenter eller andre som ønsker å flytte hit litt fram i tid, gjør vi selvsagt det vi kan for å tilpasse og planlegge for det, sier Arne Johansen.

Åpne søknader er med andre ord velkomment. Kansje finnes det et vikariat ledig, kan hende er det en stilling som skal lyses ut rundt neste sving.

Ledergruppa i Sømna kommune jobber på lag – og går i samme retning.

I kommunens tverrfaglige fokus og gode samarbeid er det også en helt bevisst tydelighet rundt utfordringene som kommer. For eksempel demografi og befolkningsutvikling.

– Dette er den største utfordringen for alle kommuner i Nordland. Vi har valgt å snakke både tidlig og mye om det, fordi vi vet det kommer. Vi blir færre yrkesaktive, og skal levere tjenester til flere eldre, for eksempel, sier kommunedirektøren.

Det betyr mange faglige utfordringer innen flere sektorer:

– Den tilpasningen har vi startet, for eksempel ved å gå noe ned på sykehjemsplasser. Vi må ha bærekraft i tjenestetilbudet. Det innebærer at vi vil legge til rette for at flest mulig kan få mulighet til å bo hjemme lengst mulig, sier Johansen.

Nettopp faglige utfordringer som dette inviterer han nye kolleger til å bli med på å løse.

5 gode grunner for å jobbe i Sømna kommune

1. En «liten mellomstor» nordnorsk kommune hvor du opplever kombinasjonen av god struktur, ledelse og samtidig faglig fokus tett på tjenestene.

2. En robust organisasjon som har orden, kontroll på økonomien og god styring.

3. Gode kolleger i alle ledd, som jobber sammen og vil hverandre vel. Her er det ikke kamp mellom sektorer og avdelinger som verner om sine budsjetter.

4. Fleksibilitet i både arbeidstid og arbeidshverdag, noe som gjør det mulig å kombinere for eksempel familieliv og fritid med arbeidsoppgaver.

5. En utviklingsorientert organisasjon som hele tiden jobber godt og rigger seg for framtiden og det beste tilbudet for innbyggerne.

Powered by Labrador CMS