Dette er en bedriftsprofil for Sikri

Sikri er i sterk vekst, med kontorer i blant annet Oslo, Bergen, Kristiansand, Sandefjord og Harstad.

Det kan derfor bli flere ansatte fremover. I første omgang en Tech lead til avdelingen i nord.

Harstad-kontoret til Sikri utvikler et av Norges ledende systemer for kvalitet og internkontroll

Det startet med flere skybaserte programmer utviklet på Seljestad. Med børsnoterte Sikri i ryggen ble disse til plattformen «Samsvar». Nå kan du også bli en del av laget.

– Hovedfokuset er å forenkle hverdagen til offentlige og private virksomheter. Og bistå dem med å dokumentere etter kravene som må følges.

Det sier produkteier Ståle Olsen, en av en av fem ansatte ved Harstad-kontoret til Sikri.

Her utvikles, styres og ledes en av Norges ledende systemer for internkontroll, Samsvar. Det har en lang og solid lokal historie. Mer om det snart.

Malin Steen, Agnethe van Dam og Ståle Olsen på Harstad-kontoret til Sikri.
Malin Steen, Agnethe van Dam og Ståle Olsen på Harstad-kontoret til Sikri.

Disse fem ansatte høres kanskje ikke så mye ut. De har til gjengjeld 500 kolleger på laget i hele konsernet, fordelt på Norge og Sverige.

Sikri er i dag en av Norges ledende leverandører innen forvaltningsteknologi, som blant annet inkluderer kvalitetssystemer, saksbehandling og arkivering. Mest kjent er nok sak- og arkivsystemet Elements.

Selskapet ble i 2019 skilt ut fra Evry, notert på Oslo Børs og har siden vokst både organisk og gjennom oppkjøp til dagens Sikri Group. Blant annet av norske Ambita og svenske Metria begge markedsledende på eiendomsdata.

Kjøpte og videreutviklet lokal satsing

Noen mindre oppkjøp har det også vært. Høsten 2020 kjøpte Sikri de to Harstad-selskapene Sureway og Whatif fra den lokale gründeren Kjetil Odin Johnsen. Selskapene leverte flere skybaserte løsninger for risikostyring, kvalitet og internkontroll. Og disse har siden blitt utviklet videre som Samsvar, på en felles plattform.

– Vi har en rekke ulike moduler knyttet til for eksempel risikoanalyse, personvern, beredskap, dokumenthåndtering og kvalitetssystemer, sier Ståle Olsen videre.

Han jobber på kontoret i Harstad sammen med Agnethe van Dam, Bjørn Nilsen, Malin Steen og gründer Kjetil Odin Johnsen.

Malin kom inn som lærling, fikk tilbud om fast jobb og etterhvert ansvar for økonomi og kundekontakt. Nå flytter hun til Kristiansand, og ny jobb i Sikri.

– Det har vært en fantastisk karriere i selskapet så langt, sier hun.

 • Dine nye kolleger i Harstad? Bla i bildeserien:
Agnethe van Dam.
Agnethe van Dam.
Ståle Olsen.
Ståle Olsen.
Malin Steen.
Malin Steen.
Bjørn Nilsen.
Bjørn Nilsen.
Kjetil Odin Johnsen.
Kjetil Odin Johnsen.
Kjetil Odin Johnsen og Ståle Olsen.
Kjetil Odin Johnsen og Ståle Olsen.

Medvirkning, utvikling og karrieremuligheter

Sikri er i sterk vekst, med kontorer i blant annet Oslo, Bergen, Kristiansand, Sandefjord og Harstad.

Det nordnorske produktmiljøet som har fulgt Samsvars-plattformen lenge, er fortsatt viktig.

Derfor kan det bli flere ansatte her fremover. I første omgang en Tech Lead, en såkalt ledende utvikler, som får et overordnet ansvar for den tekniske utviklingen av Samsvar.

– Det innebærer arkitektur, tekniske valg, følge opp utviklingen og være en god sparringspartner for både teamet og produkteier. Om du også kan håndtere AWS, er det helt gull, sier Ståle Olsen.

 • Er du en analytisk og kronisk nysgjerrig utvikler? Da kan dette være drømmejobben: Les mer og søk her!

Nettopp medvirkning, påvirkning, utvikling og karrieremuligheter er noe av det Harstad-gjengen trekker fram.

Agnethe van Dam begynte for noen måneder siden som forretningsutvikler og områdeleder.

Hun skryter av kulturen i selskapet. Med en utvikling som skal være på et språk alle kan forstå:

– Sikri er et kompetansehus med en fantastisk delingskultur. I fellesmøtene er det fokus på hva som har gått bra og hva man har lært. Vi snakker et enkelt språk, og er ikke preget av å være for fagtungt, sier hun, og fortsetter:

– Jeg har jobbet noen år i IT-bransjen, og har aldri opplevd å ha så stor påvirkning og medvirkning som vi har i Sikri. Selv om vi er mange ansatte på forskjellige steder, blir du sett og hørt. Her er det store muligheter for både personlig og faglig utvikling.

Blant annet gjelder det muligheten til kurs, sertifiseringer og deltakelse på arrangementer.

5 gode grunner for å jobbe i Sikri

 1. Arbeidsoppgaver og utvikling: Hos oss vil du møte varierte arbeidsoppgaver, et tverrfaglig og mangfoldig miljø, og et stadig påfyll av ny kompetanse. Vi tilbyr kurs, sertifiseringer og videreutdanning ved behov.
 2. Påvirkningskraft: I Sikri blir man sett og hørt, og oppleve å ha både påvirknings- og medvirkningkraft, i egen arbeidshverdag og i selskapet.
 3. Arbeidsmiljø: Vi har et aktivt, kompetent og trivelig arbeidsmiljø med svært engasjerte medarbeidere. Trivsel og godt humør står alltid høyt i fokus.
 4. Fleksibel arbeidshverdag: I Sikri legger vi til rette for at du skal kunne styre din egen arbeidsdag. Det er også muligheter for hjemmekontor ved behov.
 5. Mangfoldig og åpent: Hos oss er det en god miks i aldersspenn, erfaring og kunnskap. Alle er velkommen, uavhengig av alder, kjønn, utdannelse og arbeidserfaring.

Les mer om Sikri her.

Frister med hardt arbeid og trivsel

Både Sikri, konsernet og Harstad-kontoret har store ambisjoner fremover. Men veksten skal være kontrollert, i riktig tempo, og ikke minst: Hele tiden med stor endringsvilje.

På Seljestad lover selskapet en kombinasjon av et travelt, uformelt og hyggelig arbeidsmiljø.

– Trivsel er ekstremt viktig for oss. Her er det høyt under taket, og vi er alltid åpen for ideer og innspill. Vi jobber hardt, men vi har det også veldig gøy, sier Agnethe van Dam.

Som et ungt selskap har Sikri nærmest levd mesteparten av «livet» under pandemi. Noe av lærdommen herfra er blitt til en fleksibilitet, som for mange IT-selskaper i hele verden er blittt et stadig viktigere gode.

Her legger Sikri også til rette for både fleksible arbeidsdager, fleksitid og hjemmekontor, etter behov.

– Det stilles selvfølgelig forventninger til deg. Men generelt er det mye frihet under ansvar, sier van Dam.

– Og selv om vi kan ha hjemmekontor, trives vi jo godt med hverandre! Så som regel er vi nok på kontoret, legger hun til.

Akkurat nå skjer det veldig mye spennende i Harstad

Etter å ha bodd mange år i utlandet flyttet Agnethe tilbake til Harstad, med mann og barn. Det å komme hjem har gått over all forventning.

– Harstad er en veldig fin by for småbarnsfamilier der kommunen er opptatt av å legge til rette for gode og trygge bomiljøer. Det er mye å finne på for store og små, med stadig nye aktivitetstilbud. Også er det så fint at det er så mange varierte jobbmuligheter her i regionen.

Samsvargjengen trekker også frem at det er fantastisk å bo i en by som nå opplever enorm vekst, særlig når det gjelder by- og stedsutvikling.

Akkurat nå bygges det mange nye veier, boliger, butikker og restauranter i Harstad.

Byen er samtidig omringet av vakre fjell, fjorder og flotte turområder.

– Det skjer så mye nå. Det bygges kjøpesentre, næringsbygg, leiligheter og parkeringshus i et høyt tempo. Og til sammenligning med andre byer er det mye enklere å komme seg inn på boligmarkedet.

Bare den siste tiden har det åpnet fem nye restauranter i sentrum. På havna er de i gang med å planlegge bygging av badstu og Harstad Havn, og senere vil byen få en lengre promenade, samt ny park.

– Også er det jo mange flotte turmuligheter her, året rundt. Det er kort vei til fjell, sjø og turområder, og vi fått en fantastisk sykkelpark, i tillegg til verdens vakreste sykkelløp, Arctic Race of Norway.

Er man interessert i et enda bredere utvalg av spektakulære fjell og naturopplevelser er Vesterålen og Lofoten bare en kjøre- /fergetur unna.


Akkurat nå søker vi:

Tech lead som både setter teknisk retning, støtter teamet og deltar i utviklingen.

Produktutviklingen omfatter både backend, frontend, mobilutvikling og systemintegrasjon.

Sjekk ut andre stillinger i konsernet her.

Fremover kan vi få behov for:

Vi er spesielt interessert i deg som har kompetanse på følgende områder:

 • Data Engineer
 • Frontend Development
 • Backend Development
 • UX Design
 • Data Analysis
 • Artificial Intelligens / AI
 • Change Management / Transformation
 • Digital Marketing
 • Java / Kotlin Development
 • DevOPS Development
 • Infrastructure and System Integration

Send gjerne åpen søknad

Dersom du har lyst å være med å bygge Sikri videre, så hører vi gjerne fra deg!

Les mer om mulighetene og registrer din CV her!

Har du spørsmål knyttet til mulighetene i Sikri Group

Kontakt gjerne HR-direktør Anny Margrethe Bratterud957 53 934.

Powered by Labrador CMS