Markedsføring for Lødingen kommune

Ledelsen i Lødingen kommune er innstilt på å modernisere kommunen, og ruste den for tida som kommer.

Ansatte i Lødingen ruster seg for framtida. Jakten på ny samfunnsutvikler har startet

Lødingen er kjent som et viktig knutepunkt, med Nord-Norges travleste fergeleie. Men kommunen har så mye mer å by på, bare man tar seg tid til å se.

Publisert Sist oppdatert

Strategisk plassert på den sørlige tuppen av Norges største øy, Hinnøya, ved innløpet til den svært viktige sjøkorridoren Tjeldsundet. 

Der har Lødingen ligget fjellstøtt som et trygt bindeledd mellom Vestfjorden i sør og Vågsfjorden i nord. Området har vært bebodd i tusenvis av år, og det er funnet spor etter bosetning fra både steinalderen og jernalderen.

Ordfører Hugo Jacobsen og kommunedirektør Trude Vollheim.

Lødingen har alltid vært et naturlig samlingssted for handel via sjøveien. En posisjon som har vokst og blitt sterkere siden 1800-tallet. Kommunen er fortsatt strategisk viktig for handelen nord-sør, og øst-vest.

Knutepunktet Lødingen

Bor du i Lødingen, kan du våkne opp i blåtimen til lyden av losbåten som tøffer ut for å møte et cruiseskip som søker trygg ferd nordover. Ferga fra Bognes har allerede gått flere turer over Vestfjorden, med trailere lastet med fisk fra fabrikken i Lødingen, og du ser utenlandske bobiler flomme over fergekaia, på jakt etter midnattsol eller nordlys.

Havet og havna har alltid, og vil alltid være viktig for kommunen med rundt 2000 innbyggere. Fiskeriene står naturlig nok sterkt, både i storskala og småskala. Men det er så mye mer med Lødingen som man kanskje ikke tenker så mye over. 

Å være kjent som et viktig knutepunkt har kanskje noen bakdeler. Alt det andre som er så fint med Lødingen kommer ikke godt nok fram.

Men det er mer. Mye mer!

Vil du bli viktig for Lødingen? Vi søker sektorleder – les videre, eller send søknad her

Heia Nord-Norge

Lødingen - et viktig knutepunkt og etterlengtet navigeringspunkt for vei- og sjøfarende

Men også et levende samfunn der
havbruk alltid har stått sterkt

Northern,Norway

Nå skal Lødingen samle krefter, og ønsker både gamle og nye innbyggere velkommen

Oss i Lødingen

Hele Lødingen har lange tradisjoner innen både landbruk og havbruk. Fiskebondens tradisjoner har i alle år stått sterkt, men også i Lødingen beveger man seg framover. Innovasjon og nye bransjer har kommet til.

Nytilsatt kommunedirektør Trude Vollheim vil satse tungt på hjemkommunen Lødingen.

Området Vestbygda er et godt eksempel på at man har gått videre. 

Her ligger blant annet Den sorte gryte; et gårdsysteri med matproduksjon, hovedsakelig fra geitebruk. Vestbygda har også et settefiskanlegg som heter Lødingen fisk. 

Her har det vært produsert settefisk til havbruksnæringen helt siden begynnelsen av 2000-tallet.

Kommunen har nå ansatt en kommunedirektør i Trude Vollheim som ønsker at Lødingen skal bli mer samlet, og satse på å utvikle kommunen i samme retning, uavhengig hvor man er bosatt.

– Jeg ønsker at vi skal tenke mer «oss, her i Lødingen».

Tettere samarbeid

Selv er den nye kommunedirektøren født og oppvokst i Vestbygda, og kom nylig tilbake til Lødingen for å lede Lødingen inn i en ny tid, sammen med administrasjonen, ordfører Hugo Jacobsen og resten av den politiske ledelsen.

– Etter mange års savn etter Lødingen var det godt å komme hjem igjen. Jeg har fulgt hjemkommunen fra utsiden, og mitt ønske er at jeg skal kunne bruke erfaringa jeg har tilegnet meg i andre deler av landet, til å bidra til at vår flotte kommune kan styrke seg og bli mer attraktiv. Samtidig håper jeg at dette arbeidet kan lokke flere som har flyttet fra Lødingen, til å komme tilbake hit, sier Vollheim.

Lødingens havneområde har et yrende liv, bestående av både bobilturister og sjøfarende.
Lødingen sykehjem. Et godt sted for de eldre.
Lødingen Kirke
Lødingen kommune.
Lødingen kommune.

Hun og ordfører Hugo Jacobsen er opptatt av at både Lødingen som kommune skal bli sterkere, og at samarbeidet med nabokommunene også må bedre seg. Sammen skal man løfte regionen. Det er den overordnede visjonen.

– Lødingen ligger midt i et område som er i stor utvikling. Det satses enormt på infrastruktur, og når Hålogalandsveien står ferdig, vil det bringe arbeidsmarkedsregionene tettere sammen. Noe som gjør at man kan bo i Lødingen, og jobbe i en annen kommune, sier Hugo Jacobsen.

Fire kjappe

  • Lødingen ligger på Hinnøyas sørøstlige del ved innløpet til Tjeldsundet, og fungerer som et viktig knutepunkt mellom Vestfjorden i sør og Vågsfjorden i nord.
  • Administrasjonssenteret ligger strategisk til mellom byene Harstad, Sortland og Narvik.
  • Ved utgangen av 2023 hadde Lødingen 2051 innbyggere, der vel 1400 er bosatt i administrasjonssenteret.
  • Med sine 527 kvadratkilometer grenser Lødingen mot Sortland, Kvæfjord, Tjeldsund, Vågan og Hadsel.

Kommunale tilbud

For eksempel kan man bo landlig i Lødingen, samtidig som man pendler til byer som Harstad, Sortland og Narvik, eller Evenes flystasjon for den saks skyld. Dette er store arbeidsmarkedsområder som i framtida vil bli mer og mer knyttet til hverandre, og midt mellom ligger Lødingen.

I tillegg til dette er kommunen godt i gang med å utvikle og forbedre tilbudene til barn og unge. Skole- og barnehagetilbudet er allerede godt, idrettshallen er betydelig oppgradert, men med en kommune i vekst, må alt dette utvides.

– Per nå har vi god dekning både når det gjelder skole og barnehage, men det handler om kapasitet. Vi må også se på helten i demografien, og utvikle tilbudene som barn og unge er opptatte av.

Avslutningsvis legger Jacobsen til at Lødingen scorer svært høyt på Kommunebarometerets barnehagemålinger. I 2024 ligger Lødingen på plass nummer seks.

– Dette er noe vi er svært stolte over, sier ordføreren.

Høres Lødingen ut som et sted for deg? Les videre for å finne mulighetene for deg.

Ldingen Kommune

Vil du ta plass i førersetet og sørge for en robust framtid i Lødingen? Nå har kommunen ledig stilling som sektorleder for samfunnsutvikling

Lødingen søker samfunnsutvikler, som kan ta ansvar for kommunale tilbud og næringslivets interesser

Er du en person som liker å holde trådene, koordinere, utvikle, og sørge for god dialog? Lødingen kommune søker en sektorleder som kan lede kommunen videre sammen med administrativ og politisk ledelse.

Ordfører Hugo Jacobsen og kommunedirektør Trude Vollheim ser nå etter en samfunnsutvikler, med ledererfaring og som har fokus på utvikling, kvalitet og effektivitet. 

Her må man være en tydelig leder som kan stå i krevende prosesser, ta tøffe avgjørelser, stille krav, rapportere og følge opp. 

– Vi ønsker primært å få inn en person som er god på ledelse, og som tenker helhetlig på samfunnsoppdraget vårt. Han eller hun må være opptatt av å levere gode tjenester til både innbyggere og næringslivet, sier kommunedirektøren.

Dette er en stilling som leder for teknisk, drift, plan og samfunn i kommunen. Med andre ord en av de viktigste stillingene i Lødingen, da jobben vil berøre samtlige innbyggere, infrastrukturen og næringslivet.

– I Lødingen heter det sektorleder for samfunnsutvikling. 

Med dette ønsker Lødingen å signalisere at man ønsker å styrke utviklingen, og gjøre kommunen bedre rustet for den hurtige utviklingen i samfunnet. Det stilles stadig strengere krav, ny teknologi skal håndteres og implementeres, innbyggere og ansatte får høyere forventninger, og man må samtidig forholde seg til strammere rammer.

Samfunnsutvikleren vil bli en sentral brikke i alt dette, samt at hen også skal koordinere mellom kommune og næringsliv, og sørge for at man lytter til hva næringslivet ønsker, og hva de har behov for. 

– Dette er kanskje en av de mest interessante stillingene i Nord-Norge akkurat nå, for den rette personen, sier ordfører Hugo Jacobsen. 

Både ordføreren og kommunedirektøren har stor tro på at Lødingen har et stort potensial for å bli en enda mer spennende plass å etablere seg i, enten det er for familier, enslige, eller bedrifter av forskjellig størrelse. 

– Kommunen har et ganske stort potensial til å bli en spennende plass. Når Hålogalandsveien er på plass, vil vi få en nærmere tilknytning til byene, og flyplassen på Evenes som stadig er i utvikling, sier Jacobsen. 

Les hele stillingsutlysningen, eller bla ned til søknadsskjema:

Fem gode grunner til å søke jobb som samfunnsutvikler / enhetsleder

  • Mulighet til å lede samfunnsutviklingen i en vekstkommune: Lødingen står midt i en spennende utviklingsfase, hvor du som samfunnsutvikler får en sentral rolle i å forme kommunens fremtid, både med tanke på infrastruktur, næringsliv og tilbud til barn og unge.
  • Strategisk beliggenhet og økt tilknytning til større arbeidsmarkeder: Med den kommende Hålogalandsveien vil Lødingen bli enda tettere knyttet til byer som Harstad, Narvik og Sortland, noe som gir gode pendlermuligheter for de som ønsker å bo landlig og jobbe i større byer.
  • Støtte fra et samlende lederskap: Under den nye kommunedirektøren Trude Vollheim og ordfører Hugo Jacobsens ledelse er det et sterkt fokus på å skape en samlet, fremtidsrettet kommune.
  • Samspill med næringslivet: Stillingen innebærer ansvar for å tilrettelegge og styrke samarbeidet med lokalt næringsliv, der du får mulighet til å påvirke utviklingen av både tradisjonelle næringer som fiske og landbruk, og fremtidige vekstområder.
  • Stor frihet til å forme rollen: Som sektorleder for samfunnsutvikling vil du ikke bare lede utviklingen av Lødingen, men også ha friheten til å tenke helhetlig og langsiktig om hvordan kommunen kan vokse på en bærekraftig og fremtidsrettet måte.
 
Powered by Labrador CMS