Bedriftsprofil for Handelshøgskolen UiT

Grete Hagebakken har vært ved Handelshøgskolen i over 30 år. Danske Christian Reimers har ikke vært like lenge, men har ingen planer om å dra.

Det sterke fagmiljøet og gode kolleger i Harstad har holdt Grete her i 30 år: – Ser ingen grunn til å søke andre jobber

Ved Handelshøgskolen på UiT Harstad jobber det lektorer og førsteamanuensiser som aldri bytter arbeidsplass. Det har nesten blitt et lite fenomen innenfor universitetsveggene på kaikanten. Og nå kan du bli en del av miljøet. 

Publisert Sist oppdatert

Hva skal egentlig til for å skape en god og trygg arbeidsplass, der de ansatte stadig settes overfor nye og spennende utfordringer, og det sjelden er kjedelige dager?

Et sted hvor flere starter voksenlivet som student, og etter endt masterutdannelse går inn i fast jobb som universitetslektor.

Sterkt fagmiljø er viktig for trivselen

Slik har det vært for mange ved UiT og Handelshøgskolen i Harstad. Her jobber det flere som har vært lektorer og førsteamanuensiser i en årrekke, og som «nekter» å gi seg. 

En av disse er Grete Hagebakken, som siden 2012 har vært førsteamanuensis i organisasjon og ledelse, først ved gamle Høgskolen i Harstad, og UiT siden 2016. 

Hun er tydelig på hvorfor hun har valgt å være ved samme utdanningsinstitusjon i over 30 år.

– Her skal man anstrenge seg godt for å få det kjedelig. Jeg mener de gode grunnene er at man trenger en jobb som byr på spennende utfordringer, et godt miljø hvor man jobber bra sammen, og utfyller hverandre på kompetanse. Klarer man å hake av for disse punktene, er det ingen grunn til å søke seg til andre jobber, sier Hagebakken.

Hun drar også fram det gode fagmiljøet i Harstad, samt ved universitetets andre campuser i Nord-Norge, som et viktig moment i arbeidshverdagen.

– Universitetet har et stort fagmiljø med mange man kan samarbeide med. Dette skaper en kultur der mange ønsker å stå i jobben i årevis. Ja, helt til man går av med pensjon.

Er du allerede klar for å søke? Se stillingsutlysningene her

Finner spenning hver dag

Hagebakken får støtte av kollega Odd Birger Hansen, som forteller at det gode kollegiale fellesskapet ved Handelshøgskolen og UiT i Harstad er årsaken til at han har blitt værende.

– Nå nærmer det seg 40 år for min del, og det viktigste for meg er at jeg har trivdes godt med det faglige, og med miljøet jeg har jobbet i.

Hansen er førsteamanuensis i bedriftsøkonomi og regnskap, med fullført doktorgrad i 2005. Dette er en milepæl i sitt eget utdanningsløp Hansen er glad for at han hoppet inn i.

– Jo mer utdannelse og kompetanse man har, jo større muligheter får man i karrieren. Nå har det jo blitt en del tilbud utenfra som jeg har takket nei til opp gjennom årene. Det handler litt om at jeg er svært glad i faget, og liker å undervise. Samtidig er det fint å ha kontakt med studentene, og få formidlet min kunnskap videre til dem.

– Men hvordan opprettholder man motivasjonen til å være på samme sted i nesten 40 år?

– Jeg styrer mine egne dager stort sett, og er flink til å sysselsette meg og finne spenning i hverdagen. Når folk spør, så bruker jeg å si at jeg aldri har gruet meg til en eneste arbeidsdag ved universitetet.

Campus Harstad - et naturlig møtested for akademikere, studenter og næringslivet i regionen

En arbeidsplass studenter og ansatte nekter å forlate...

Dronebilder av Harstad og campus Harstad

...ved et campus som byr på spektakulære omgivelser - midt i Harstad by

Søker flere kolleger innen ledelse og finans

Nå trenger Handelshøgskolen i Harstad flere ansatte:

Den ene stillingen er en lektorstilling tilknyttet fagmiljøet i organisasjon og ledelse.

Stillingen vil spesielt være tilknyttet studieprogrammene Praktisk prosjektledelse og Erfaringsbasert master i ledelse. Her er man på jakt etter en person som brenner for å utvikle undervisningen innenfor ledelses- og organisasjonsfag. 

Har du for eksempel. en mastergrad innenfor tematikken ledelse, organisasjons- eller arbeidspsykologi, erfaring som leder og kanskje selv avlagt mastergraden i Erfaringsbasert master i ledelse – da kan stillingen være noe for deg.

Den andre stillingen er en førsteamanuensis i finansregnskap. Stillingen innebærer undervisning, forskning og utviklingsarbeid innenfor regnskap og naturlig tilhørende områder, og vil være tilknyttet masteremnene innenfor økonomi. 

Om søker ikke har doktorgrad, vil det kunne bli aktuelt med tilsetting som førstelektor eller som universitetslektor. Søkere som har godkjenning som statsautorisert revisor eller regnskapsføring og med bakgrunnen fra fagfeltet vil være kvalifisert og ønskelig

Tre av de ansatte ved Handelshøgskolen i Harstad. Fra venstre: Førsteamanuensis Bodil Severinsen Olsvik, Førstelektor Hilde Nordahl Pedersen, og førsteamanuensis Trude Høgvold Olsen.

Jørn Anders har allerede to mastere - nå er han i gang med sin første doktorgrad

Jørn Anders Bjørhovde Nilsen har vært ansatt ved UiT Handelshøgskolen i Harstad siden 2015. Universitetslektoren, som allerede har to mastergrader, er snart ferdig med sin doktoravhandling.

Harstadmannen Jørn Anders Bjørhovde Nilsen er utdannet siviløkonom, med mastergrad innen finans fra BI Oslo, samt en master i regnskap og revisjon fra NHH i Bergen. Sammen med samboeren bestemte de seg for å flytte hjem til Harstad igjen for snart ti år siden. Vel tilbake i hjembyen kom interessen for å undervise, og han fikk seg jobb som universitetsrektor ved UiT. 

– Friheten vi har, er en stor del av årsaken til at jeg har blitt værende. Her har jeg ingen sjef som kommer og forteller hva jeg skal gjøre fra dag til dag. Jeg bestemmer selv hva jeg skal fordype meg i, og gjøre i jobben min, sier Nilsen.

I 2021 fikk han muligheten til å starte sitt doktorgradsløp. Han fikk permisjon fra arbeidsgiver for å fordype seg ytterligere i regnskap og nå jobber han med et doktorgradsprosjekt som ser på hvordan regnskapsinformasjon brukes i en politisk økonomi.

– En ting som jeg har synes har vært interessant med PhD-prosjektet har vært å se hvordan fagområdene samfunnsøkonomi, finans og regnskap smelter sammen på PhD-nivå. I tillegg har jeg vært nødt til å fordype meg i empiriske metoder for å klare å henge med på fagområdet.

Etter fullført doktorgradstipendiat, ønsker han å fortsette å jobbe ved universitetet.

– Jeg ønsker å fortsette og få en stilling som førsteamanuensis. Nå skal jeg gjennom en liten søknadsprosess for å få jobben, men det er ikke enkelt å finne personer som har den kompetansen jeg opparbeider meg. 

Danske Christian endte opp som universitetslektor i Harstad ved en tilfeldighet

Før han visste ordet av det, hadde københavneren Christian Reimers og familien kjøpt hus i Harstad. Nå ser han ikke for seg å forlate universitetsbyen og festspillbyen med det første, men planlegger en lang karriere ved Handelshøgskolen.

Christian Reimers er opprinnelig fra København, men har bodd flere steder i Europa. En tilfeldighet førte til at han og familien på fire endte opp med å kjøpe seg hus i Harstad. Det som bare skulle være et nordnorsk eventyr på to år, ble til fast jobb, doktorgradstipendiat på både han og fruen, og kanskje en jobb som førsteamanuensis ved UiT på et senere tidspunkt.

– Man må ikke til en storby for å finne en jobb som kan inspirere og engasjere. I jobben min finnes det ingen blindveier, men store muligheter til å klatre på karrierestigen.

Han ble først ansatt som universitetslektor ved Handelshøgskolen i Harstad. Etter halvannet år fikk han permisjon for å starte på sin doktorgrad.

– Kombinasjonen mellom å være både underviser og forsker er svært spennende. Jeg kan være med å påvirke unge menneskers liv innenfor et område de allerede interesserer seg for. Det føles utrolig meningsfullt å kunne bidra til noe slikt, sier dansken.

Harstad er Nord-Norges tredje største by, men samtidig en småby å regne i europeisk målestokk. Likevel er byen stor nok til å gi familier tilbudene de trenger, liten nok til å få oversikt og nettverk, og attraktiv nok til at man  får noe igjen for å bo her.

– Livet med familie i en storby kan være svært stressende. På et sted som Harstad kan man balansere hverdagen mer, og få tid til både familie og karriere, fastslår Reimers.

Bli en del av det gode miljøet på Handelshøgskolen i Harstad. Nå har de ledige stillinger som kan passe deg

Powered by Labrador CMS