Bedriftsprofil for Karsten Moholt Nord

Heia Nord-Norge

Karsten Moholt er en av få i Norge som har spesialisert seg på elektriske roterende maskiner

Heia Nord-Norge

Vi jobber for flere av landets råeste bransjer og løser oppdrag innen blant annet: Fornybar energi, maritim, industri, forsvar og oppdrett. Vil du være med på laget?

De forhindrer havari og forlenger levetiden på maskiner. Nå kan du bli med på laget og bygge helt spesiell kompetanse

Godt vedlikehold er både billigere, smartere og mer bærekraftig for industrien. Akkurat det er målet for Karsten Moholt Nord i Harstad. Nå søker de flere folk til oppdraget.

Publisert Sist oppdatert

Ledige stillinger hos Karsten Moholt

  Som ansatt i Karsten Moholt Nord, tidligere kjent som Teknor, er du ikke en liten brikke i et større oppdrag.

  Du blir en del av helheten, og vil få god læring – også utenfor egen spisskompetanse. Ansatte må påregne en god del reisevirksomhet til oppdrag. 

  – Her kan du på mange måter bygge din egen CV. De ansatte har en fagkompetanse jeg tror få andre kan skilte med, sier avdelingsleder Torstein Broderstad.

  Oppdragsmengden øker stadig, og hvert eneste prosjekt er helt unikt. Du vil få jobbe med prosjekter innen oppdrett, olje og gass, vindkraft, skipsindustrien, og mye mer. En jobb hos Karsten Moholt i Harstad vil gi deg muligheten til å jobbe på tvers av en rekke bransjer, som igjen vil komme deg til gode videre i yrkeslivet. 

  I takt med en økende oppdragsmengde søker de nå flere folk. Den siste tiden har selskapet ansatt elektroinstallatør, samt flere mekanikere og elektrikere. Og nå har de behov for flere ansatte: 

  Karsten Moholt er en av få i Norge som har spesialisert seg på elektriske roterende maskiner. De kaller seg derfor gjerne en nisjebedrift.

  Du kan være elektriker, men også automatiker, på samme oppdrag. Utfordrende, ja – men også veldig lærerikt og spennende.

  Og her får du i stor grad styre din egen arbeidsdag. Frihet under ansvar, som det så fint sies.

  Lønnsomt vedlikehold

  Vedlikeholdsbudsjettet til mange bedrifter kan være uforutsigbart. Karsten Moholt leverer det som kalles tilstandsbasert vedlikehold.

  Det utføres målinger på maskiner, som forteller hva som bør gjøres, før et eventuelt havari skulle skje. Kostnaden vet man på forhånd, uten ubehagelige overraskelser. Torstein Broderstad illustrerer det slik:

  – Vi kjøper vel ikke en bil og bare kjører til den en dag stopper?

  Biler varsler oss hvis noe galt er i ferd med å skje. Eller hvis det er på tide å levere inn bilen til service. For ingen vil ha motorstopp. Det er både upraktisk og svært kostbart.

  Det samme prinsippet bør også gjelde i industrien. For her snakker vi potensielt om store inntektstap og driftsstans.

  Foto: Paparazzi av Camilla Norvoll.
  Foto: Paparazzi av Camilla Norvoll.
  Foto: Paparazzi av Camilla Norvoll.
  Foto: Paparazzi av Camilla Norvoll.
  Foto: Paparazzi av Camilla Norvoll.
  Foto: Paparazzi av Camilla Norvoll.
  Foto: Paparazzi av Camilla Norvoll.
  Foto: Paparazzi av Camilla Norvoll.

  Karsten Moholt Nord har flere bransjer på kundelisten. De største av dem innen oppdrett, maritim industri, og vann- og vindkraft. Alle avhengig av elektriske maskiner til produksjon eller drift.

  Tjenestene de leverer gjør på mange måter industrien smartere, ved å installere effektive styringssystem. Maskinene får lengre levetid, sparer strøm og motoreffekten kan tilpasses etter bruk.

  Og her leverer gjengen i Harstad en riktig kvalitet som gjør de ettertraktet av store industriaktører.

  Miljøvennlige og smarte løsninger

  I takt med det grønne skiftet stilles det krav til bedrifter om å dokumentere og vise til miljøvennlige tiltak. En stor del av Karsten Moholts kjernevirksomhet handler om nettopp det.

  Tjenestene de leverer skal ta hensyn til og sørge for at bedrifter etterlater seg et så miljøvennlig avtrykk som mulig.

  Som eksempelvis et hybridanlegg til oppdrettsbransjen. En generator som kjører for fullt, hele døgnet, er nå i stor grad erstattet med et batteri og en automatisert programvare.

  Det moderne anlegget jobber mer effektivt og reduserer store mengder drivstoff i døgnet.

  Og mange tror kanskje vikling er gammeldags og utgått. Tvert imot. Ved omvikling gjenvinnes ca. 95% av av motoren eller generatoren. Den får både ny robusthet og levetid.

  Det handler enkelt og greit om å vedlikeholde og reparere det man allerede har, i stedet for å kjøpe nytt. Det er positivt for lommeboka, men også et godt bidrag til industriens miljøregnskap.

  Er du klar for å gjøre industrien smartere og mer effektiv? Hos oss vil du få bryne deg på spennende og varierte oppgaver, i en fremtidsrettet bransje.


  Hvem er vi?

  • Vi er lokalisert i Kilbotn utenfor Harstad, og har siden 1951 (tidligere Teknor) drevet elektromekanisk indremedisin på motorer og generatorer - overvåking, ettersyn, reparasjon og vedlikehold.
  • Karsten Moholt konsernet er i dag en av landets fremste spesialister på service- og vedlikeholdstjenester innen roterende maskiner og utstyr.
  • Riktig kvalitet og utførelse har gjort oss til en foretrukken og innovativ leverandør hos store industriaktører.

  Våre tjenester

  • Ingeniørservice
  • Smart vedlikehold
  • Smart automasjon
  • Elektrisk / mekanisk tilstandskontroll
  • Inspeksjon / vedlikehold industrigir
  • Aquakontroll
  • Komponentsalg
  • VPI-den beste metode for levetidsforlengelse

  Les mer om våre tjenester på Karsten Moholt og Teknor.

  Fremover trenger vi

  For å ivareta vår posisjon som en av landets fremste spesialist på elektromekanisk service og vedlikehold, er vi avhengig av dedikerte mennesker som vil være med å forvalte og forme fremtidens vedlikeholdsstandarder for industrien.

  Fremover vil vi ha behov for blant annet automatikere, elektrikere, mekanikere og andre erfarne fagfolk

  Ta gjerne kontakt hvis du vil utvikle deg sammen med oss.


   
  Powered by Labrador CMS