Dette er en bedriftsprofil for Frydenbø Industri Blokken

Industrikonsernet Frydenbø satser tungt på Blokken Skipsverft: Jakter mange nye ansatte

– Vi skal være den ledende serviceaktøren for fiskeri og havbruk på vei inn i det grønne skiftet, sier Arne Kristian Vestre. Nå søker han og Anders Stoltz-Rasmussen både prosjektleder og mekanikere til «vervet».

Ledige stillinger akkurat nå:

  Om selskapet

  Frydenbø Group er et familieeid konsern med hovedkontor på Damsgård i Bergen. Konsernet er en betydelig aktør innen forretningsområdene; Bil, Industri, Eiendom og Marine. I 2019 ble NXT etablert som den femte enheten. Frydenbø Group har totalt 770 medarbeidere og omsatte i 2021 for omlag 3,5 mrd. kr. Frydenbø Groups kjerneverdier: entusiastisk, ærlig og ansvarlig. Visjon: "Skape verdier gjennom kvalitet og service i verdensklasse". Felles strategiske fokusområder: Kundereise, Team, Lønnsomhet og Bærekraft.

  Frydenbø Industri, er der eventyret startet for 105 år siden. Delkonsernet er blant Norges fremste leverandører av produkter og tjenester til marin/landbasert industri. Hovedkontoret ligger på Hanøytangen utenfor Bergen og vi har i dag 175 ansatte. Vi har levert over 83.000 diesel motorer i det norske maritime markedet.

  Siden 1993 har Frydenbø Industri samarbeidet med FPT om komplette fremdriftssystemer til mindre fartøy. Større fremdriftsløsninger leveres gjennom motorleverandøren ABC. Viktige aktiviteter er service (mekanisk og elektro) og leveranse av deler til det profesjonelle markedet, ut fra lokasjonene i Oslo, Bergen, Ålesund, Alta, Øksfjord, Havøysund og Sortland. I 2019 etablerte vi også en avdeling i Sverige. Frydenbø Industri har også etablert ny netthandel for reservedeler.

  Coronaen ble tøff å bære for Blokken Skipsverft, og i fjor måtte selskapet ta turen til skifteretten.

  Men ikke lenge etter var det planer om ny drift igjen, nå med Frydenbø Group på laget.

  Konsernet har nær 800 ansatte innen bil, marine, eiendom og industri. Frydenbø Industri Nord holdt inntil nylig til i Alta, Øksfjord og Havøysund.

  Og nå altså Blokken.

  Arne Kristian Vestre, leder for Frydenbø Industri Nord.

  – Vi skal være den ledende serviceaktøren for fiskeri og havbruk i Nord-Norge. Frydenbøs verksteder skal være et sted hvor alle kan komme og få service på båtene sine, enten det er havbruk eller fiskeri.

  Det sier Arne Kristian Vestre, daglig leder for avdelingene i nord.

  Et nytt selskap, Frydenbø Industri Blokken AS, er etablert for å drifte avdelingen i Vesterålen. Her er de tidligere driverne i Rasmussen-familien fortsatt med på eiersiden, med 30 prosent eierskap.

  Bli med på laget? Bla videre, eller meld interesse her!

  Det grønne skiftet

  Etter restarten i Blokken er det ikke lenger snakk om å bygge nye båter.

  Men det betyr ikke at ambisjonene er lavere, eller at det skal gjøres bare enkle operasjoner her.

  – Nei, dette skal ikke være bare en slip for vedlikehold. Frydenbø leverer alt av oppgraderinger på båt. Vi går inn i en tid hvor alt kommer til å handle om det grønne skiftet.

  – Her skal Frydenbø lede an. Vi kan for eksempel bygge om dieseldrevne båter med et elektrisk gir, som gjør at de blir hybdride, sier Vestre.

  For den som kommer sjøveien er Blokken meget sentralt, midt i Hålogaland og nærhet til både Vesterålen, Lofoten, Ofoten og Sør-Troms.

  Det gjør at markedspotensialet er stort. Frydenbø-konsernet omsetter for over 3 milliarder kroner, og går inn i dette med både muskler og mål om å vokse.

  – Hvor skal dere være om fem år?

  – Da er vi kanskje 40-50 ansatte i Vesterålen. Og Frydenbø er markedsledende i nord på grønn fremdrift til sjøs, sier Vestre.

  Anders Stoltz-Rasmussen, Frydenbø Industri Blokken.

  Søker mange folk fremover

  Skal selskapet klare denne veksten, trengs det flere folk. De kommer til et skipsverft med 115 års historie. Anders Stoltz-Rasmussen er femte generasjons driver i Blokken.

  Han og broren Jørgen styrer flere tusen kvadratmeter med to store haller, mekanisk verksted, trevare og lager.

  Stoltz-Rasmussen med noen av kollegene i Blokken.

  Og søker nå flere gode kolleger. I første omgang en prosjektleder / driftsleder og mekanikere.

  Førstnevnte får ansvar for å lede den daglige produksjonen og alt arbeidet på anlegget.

  – Din jobb blir å planlegge prosjektene våre, lede folk, kommunisere godt og sørge for at vi alltid er «på ballen», sier Stoltz-Rasmussen.

  – Er det nødvendig med erfaring fra båt?

  – Nei, ikke nødvendigvis. Det er selvsagt bra om du har erfaring fra lignende arbeid. Og du må selvsagt ha forståelse og gjerne interesse for det, men selve faget har vi også mange ansatte som kan.

  Derfor er det heller ikke én fasit for hvilken bakgrunn du må ha, men både teknisk og maritim utdannelse, fagskole eller ingeniørfag kan være relevant.

  Erfaring kan selvsagt kompensere for utdanning – fra for eksempel bil, maskin, verksted eller anlegg. Og gjerne ledelse.

  I våre to haller kan vi levere full overhaling, ombygging og nye, moderne motorer.

  Vi har flere verksteder, stort lager og gjør alt inhouse.

  «Vervet» i Blokken har over 115 års historie. Nå kan du være med å bygge framtida.

  «En som kan skru»

  Også når det gjelder mekaniker er Frydenbø Blokken ganske åpen på hvilken kompetanse de ser etter. Anders Stoltz-Rasmussen sier det slik:

  – Vi tar selvsagt gjerne i mot noen med fagbrev som industrimekaniker eller andre tekniske fag. Men det viktigste er at du kan skru – og gjerne har erfaring fra båt. Eller lignende, som biler, traktor eller andre maskiner.

  4 gode grunner til å jobbe hos Frydenbø Blokken

  1. INTERESSANT ARBEID: Hvis du liker båt og maritime næringer, får du varierte utfordringer hos oss. Vi har mange oppdrag inne på verftet, og reiser like ofte ut til kunder over hele Nord-Norge.

  2. GODE BETINGELSER: Vår prosjektleder får god fastlønn kombinert med potensial for bonus, som gjør at vilkårene kan bli meget gode. For dyktige mekanikere betaler vi bedre enn bransjestandard.

  3. VI KAN FINNE BOLIG: Kommer du flyttende til regionen, kan vi være behjelpelig med bolig. Enten mindre hybler nært anlegget for pendling, eller større og mer permanente boliger. Blokken ligger også nært Sigerfjord, og 30 minutter fra Sortland.

  4. SPENNENDE KARRIERE: Som en del av Frydenbø Group kan en jobb i Blokken gi deg karriere innen bil, marine, industri eller eiendom. Vi har 550 ansatte og mange muligheter for flinke folk.

  For gode mekanikere strekker Frydenbø seg gjerne for å gi konkurransedyktig lønn til ansatte, og målet er å styrke staben av lokale medarbeidere.

  Blokken ligger en halvtimes kjøretur fra Sortland sentrum.

  Men det betyr ikke at nye mekanikere må møte her hver dag, understreker selskapet.

  – Mange av våre oppdrag gjøres ute hos kunder, for eksempel i oppdragsnæringen. Så arbeidsdagen vil ofte være andre steder i Vesterålen. Eller på reisefot til kunder i Nord-Norge, sier Stoltz-Rasmussen.

  – Ansatte i Blokken får selvsagt også mulighet til å hospitere og lære på våre andre verksted i Øksfjord og Alta, sier Arne Kristian Vestre.

  For spørsmål om jobbene, kontakt gjerne:

  • Kristian Jakobsen, administrasjonsleder i Frydenbø Industri Nord, på 971 07 093 // e-post
  • Kjartan Ridderseth i Heia Nord-Norge, på 97006787 // e-post

  Noe for deg? Registrer deg enkelt i skjemaet for å bli kontaktet!

   

  Flere jobber i regionen:

  Powered by Labrador CMS