Dette er en bedriftsprofil for Karsten Moholt

Foto: Paparazzi av Camilla Norvoll.

Vil du løse kompliserte arbeidsoppgaver over hele verden, og se steder du aldri trodde du skulle se? Karsten Moholt satser tungt i jakten på flere fagfolk

Er du sulten på stort ansvar og kompliserte oppgaver, samtidig som du vil oppleve verden? Harstad-selskapet Karsten Moholt Nord jakter nå på flere fagfolk som kan få bedriften til å vokse, samtidig som man får unna en stor oppdragsmengde.

Publisert Sist oppdatert

I Kilbotn utenfor Harstad sentrum har Karsten Moholt Nord holdt til i en årrekke. Gjennom årenes løp har en spesialisert seg på optimalt vedlikehold og reparasjoner av generatorer og elektromotorer, og styringen/automatiseringen av slike maskiner. 

Oppdragene er spredt over store deler av verden, og en jobb hos Karsten Moholt kan by på spennende opplevelser, og kompliserte oppdrag. Ifølge avdelingsleder Torstein Broderstad, vil man få ta del i store oppdrag, hvor man får et enormt ansvar.

– Vi er stadig ute på store, kompliserte oppdrag, der våre ansatte får ansvar for å planlegge alt fra pakking av riktig utstyr, reising, feilsøking, og demontering av 25 tonns generatorer. Neste oppdrag kan fort være å reise for å reparere en elektromotor på enten et cruiseskip eller en oljerigg i Nordsjøen, sier Broderstad.

Er du klar til å søke jobb hos Karsten Moholt? Se ledige stillinger her

Håper på fast jobb

Fakta om Karsten Moholt

Vi er lokalisert i Kilbotn utenfor Harstad, og har siden 1951 (tidligere Teknor) drevet elektromekanisk indremedisin på motorer og generatorer - overvåking, ettersyn, reparasjon og vedlikehold.

Karsten Moholt-konsernet er i dag en av landets fremste spesialister på service- og vedlikeholdstjenester innen roterende maskiner og utstyr.

Riktig kvalitet og utførelse har gjort oss til en foretrukken og innovativ leverandør hos store industriaktører.

Karsten Moholt Nord har anerkjent kompetanse verden over, og er kjent for å finne løsninger som gjør at kundene unngår å miste unødvendig tid og inntekt. 

En av de som er med på å løse vanskelige oppgaver, og som forelsket seg raskt i jobben, er Emilie Lanning Ingebrigtsvoll (19) som nå tar lærlingtida si hos Karsten Moholt, etter to år på Stangnes Videregående hvor hun utdannet seg til industrimekaniker.

Emilie Lanning Ingebrigtsvoll.

– Først var jeg på utplassering her i 3-4 uker, og jeg fant fort ut at dette er noe jeg har lyst til å jobbe med.

Ingebrigtsvoll har nå vært et halvt år som lærling i industriselskapet, og kunne ikke sett for seg å gjøre noe annet.

– Jeg har det utrolig bra på jobben, med både arbeidsoppgavene og kollegene mine. Noe av det jeg liker best er å få reise ut på oppdrag. Blant annet har jeg vært noen turer til Svolvær for å være med på oppdrag på båter der, sier hun.

Lærlingtiden til Ingebrigtsvoll varer i halvannet år til, og hun håper å få fortsette hos Karsten Moholt når hun har fått fagbrev som industrimekaniker.

– Nå har jeg ikke satt meg noen mål ennå, men jeg hadde ikke sagt nei til fast jobb.

Maskindoktoren

Fatih Kanat er også ansatt hos Karsten Moholt. Han var ferdigutdannet elkraftingeniør ved UiT Narvik i 2023, og gikk rett inn i en spennende jobb som tar ham rundt i hele verden. Kanat elsker jobben sin, og ser på seg selv som en doktor.

– Jeg føler meg som en maskindoktor i min jobb, der jeg reiser rundt og detekterer kommende feil i elektromotorer og generatorer, sier Kanat.

Ved hjelp av avansert teknologi tar han periodiske vibrasjonsmålinger på elektriske maskiner, og sørger for at det blir gjennomført vedlikeholdsarbeid på et tidlig stadium. Dette sparer både tid og penger for Karsten Moholts kunder.

– For å ta et eksempel, så ble jeg sendt til Nederland for å sjekke flere maskiner i et skip. Her fant jeg feil på generatorer og kompressorer. Hadde slike feil fått utvikle seg, hadde det kunnet kostet kunden store summer, sier elkraftingeniøren.

Karsten Moholt

Er du klar for store oppdrag, enten i nærområdet eller ute i den store verden?

Karsten Moholt

Kan du jobbe selvstendig, enten på en borerigg, et cruiseskip eller kanskje et stort kraftverk?

Heia Nord-Norge

Se nærmere på ledige stillinger hos Karsten Moholt i Harstad

Fjernstyring

Karsten Moholt er nå på jakt etter flere, dyktige ansatte, som kan bidra med kompetanse og faglig innsikt som kan ta bedriften videre. Torstein Broderstad er på jakt etter automatikere, elektrikere, og mekanikere.

– En automatiker må ha bakgrunn fra teknisk fagskole eller være på ingeniørnivå. Her snakker vi gjerne om en sivilingeniør eller en med masterutdannelse, sier Broderstad.

Han forteller at oppgavene vil være alt fra fjernstyring av kraftanlegg, forflåter i fiskeindustrien, og lignende.

Fem gode grunner til å søke jobb hos Karsten Moholt

  • Spennende internasjonale muligheter: Karsten Moholt tilbyr muligheten til å reise rundt i verden for å utføre vedlikehold og reparasjoner på elektriske maskiner, inkludert oppdrag på cruiseskip og oljerigger i ulike deler av verden.
  • Stor faglig utfordring: Som en ledende aktør innen vedlikehold og reparasjon av generatorer og elektromotorer, gir Karsten Moholt ansatte muligheten til å jobbe med komplekse oppgaver som krever høy teknisk kompetanse og problemløsningsferdigheter.
  • Varierte oppgaver: Med oppdrag som spenner over flere bransjer, inkludert kraftverk, skipsindustri og olje- og gass, vil ansatte hos Karsten Moholt få muligheten til å jobbe med en rekke forskjellige prosjekter og maskiner.
  • Positivt arbeidsmiljø: Karsten Moholt legger vekt på et godt arbeidsmiljø, der ansatte har det bra både med arbeidsoppgavene og kollegene.
  • Mulighet for personlig og profesjonell vekst: Enten det er gjennom å ta del i store oppdrag, lede prosjekter eller utvikle nye ferdigheter gjennom opplæring og erfaring, gir Karsten Moholt ansatte muligheten til å vokse og utvikle seg innenfor sitt fagområde.

Elektriske maskiner

Når det gjelder elektrikerjobben er det snakk om å finne en person som gjerne har erfaring fra skipselektro, ifølge Broderstad.

– Vi snakker elektriske maskiner og styringssystemer. Kraftverk, båter, og tung industri er blant feltene man vil komme til å jobbe med. For ikke å snakke om eksplosjonssikre maskiner og anlegg innen olje og gass spesielt.

For en industrimekaniker er det yrkeserfaring som står høyest hos Broderstad. Her kan man bli satt til å løse kompliserte oppdrag, langt fra hovedkontoret i Harstad.

– Her vil man få med store maskiner å gjøre, og må derfor ha stor mekanisk innsikt. Slike oppdrag kan foregå enten om bord hos Hurtigruten under fart, eller i store vannkraftverk, sier Broderstad.

En del av arbeidet foregår inne på verkstedet i Kilbotn i Harstad, men de ansatte må påregne reising i Norge og utenfor landets grenser.

Nye eiere

Selskapet er nå inne i en prosess som kan ende med et mulig oppkjøp av industrikonsernet IKM Gruppen. Overdragelsen er allerede godkjent av Konkurransetilsynet, og de ansatte i konsernet får nye eiere som ønsker å bygge videre på det dagens eiere har bygget opp. 

Dette betyr at Karsten Moholt får større finansielle muskler, enda større prosjekter og muligheter, det skal satses tyngre i Nord-Norge, og markedet vil generelt bli utvidet.

– Vi får nå en industriell eier som vil bidra positivt, sier Torstein Broderstad.

Nå ønsker han seg flere fagarbeidere på laget. Har du riktig bakgrunn for å jobbe innenfor nevnte fagfelt? Da må du lese videre.

Se ledige stillinger her:


    Powered by Labrador CMS