Dette er en bedriftsprofil for IKM Teknor

Hos IKM Teknor får du muligheten til å jobbe selvstendig og være løsningsorientert, enten du er ute på oppdrag rundt om i verden, eller du er inne på verkstedet i Harstad.

Tradisjonsrik industribedrift tar tilbake sitt opprinnelige navn etter oppkjøp: – Merkevaren etterspørres hver dag

Merkevaren til Teknor i Kilbotn har vært sterk gjennom mange år. Nå har det gamle navnet tvunget seg fram igjen, etter at Karsten Moholt Nord ble solgt til IKM: – Hver dag ringer kunder som vil kjøpe tjenester av Teknor, sier grunnlegger Torstein Broderstad.

Publisert Sist oppdatert

IKM Gruppen, heleid av Ståle Kyllingstad, kjøpte vinteren 2024 opp den tradisjonsrike industribedriften Karsten Moholt Nord i Kilbotn. Helt siden 1951 har det foregått industrivirksomhet på samme område, under flere forskjellige navn og eiere. I moderne tid er virksomheten mest kjent som Teknor, grunnlagt av Torstein Broderstad i 2000. Nå tar de nye eierne tilbake det gamle navnet etter noen år under Karsten Moholt-paraplyen.

Fem gode grunner til å søke jobb hos IKM Teknor

 • Spennende internasjonale muligheter: IKM Teknor tilbyr muligheten til å reise rundt i verden for å utføre vedlikehold og reparasjoner på elektriske maskiner, inkludert oppdrag på cruiseskip og oljerigger i ulike deler av verden.
 • Stor faglig utfordring: Som en ledende aktør innen vedlikehold og reparasjon av generatorer og elektromotorer, gir IKM Teknor ansatte muligheten til å jobbe med komplekse oppgaver som krever høy teknisk kompetanse og problemløsningsferdigheter.
 • Varierte oppgaver: Med oppdrag som spenner over flere bransjer, inkludert kraftverk, skipsindustri og olje- og gass, vil ansatte hos IKM Teknor få muligheten til å jobbe med en rekke forskjellige prosjekter og maskiner.
 • Positivt arbeidsmiljø: IKM Teknor legger vekt på et godt arbeidsmiljø, der ansatte har det bra både med arbeidsoppgavene og kollegene.
 • Mulighet for personlig og profesjonell vekst: Enten det er gjennom å ta del i store oppdrag, lede prosjekter eller utvikle nye ferdigheter gjennom opplæring og erfaring, gir IKM Teknor ansatte muligheten til å vokse og utvikle seg innenfor sitt fagområde.

– Hver dag de siste årene har det ringt kunder til oss som skulle til Teknor, selv om navnet var Karsten Moholt Nord. Nå har vi fått de nye eierne våre til å innse at det gamle navnet har en stor markedsverdi som vi er nødt til å utnytte i årene som kommer.

Driftssikkerhet

Ordene kommer fra grunnlegger Torstein Broderstad, som i en årrekke har hatt sin arbeidsplass i industrilokalene i Kilbotn. Gjennom mange år har Broderstad, sammen med sine ansatte, bygget opp et rennomé det er vanskelig å komme utenom. IKM Teknor, som er det nye navnet, driver med vedlikehold av generatorer og elektromotorer. Svært viktige komponenter i en rekke bransjer. Blant annet innen olje- og gass, kraftproduksjon, skipsindustri, og mye, mye mer.

– Når kunder kontakter oss, er det ikke på grunn av pris. De har fokus på driftssikkerhet, og langsiktighet. En av våre kunder kan være en fiskebåt som skal opp til iskanten i Barentshavet, og ligge der over lengre tid. De er avhengige av at generatorer og elektromotorer fungerer, og dette er hva de får som kunde hos IKM Teknor, sier Broderstad.

Er du klar til å søke jobb hos IKM Teknor? Se ledige stillinger her

Markedsorientert

Grunnleggeren drev Teknor/Karsten Moholt Nord i Kilbotn helt fram til 2022. Det ble 22 år med overskudd, og mange gode minner, i tillegg til både opp- og nedturer. Nå som Teknor-navnet skal tilbake på veggen, er Broderstad en fornøyd mann. Han ser fram til at solide eiere, med god og sunn økonomi, skal ta tilbake fokuset på å være kvalitetsorientert. Dette vil også skinne gjennom i ansettelsesprosessene i årene som kommer, der IKM Teknor skal jakte de mest løsningsorienterte folkene.

– Vi kommer til å ansette folk som er selvstendige og løsningsorienterte. Når man jobber hos IKM Teknor, vet man ikke hvordan oppdraget skal løses før man er på plass, åpner opp maskinene, og ser hva som må gjøres. Da har man behov for folk som kan tenke selvstendig, og er løsningsorientert, sier Broderstad.

Han legger til at IKM Teknor, som skal driftes under IKM Elektro, har som mål å være markedsledende i Nord-Norge.

– Nå skal vi ta markedet i Nord. Dette var også ordene til vår nye eier, Ståle Kyllingstad, da han var på besøk hos oss. For å klare dette, må vi være markedsorientert, og konsentrere oss om å tilby tjenester som markedet etterspør. Da må vi være en dynamisk bedrift som evner å omstille seg når det er behov for det.Fakta om IKM Teknor

Vi er lokalisert i Kilbotn utenfor Harstad, og har siden 1951 drevet elektromekanisk indremedisin på motorer og generatorer - overvåking, ettersyn, reparasjon og vedlikehold.

IKM Teknor er i dag en av landets fremste spesialister på service- og vedlikeholdstjenester innen roterende maskiner og utstyr.

Riktig kvalitet og utførelse har gjort oss til en foretrukken og innovativ leverandør hos store industriaktører.

Reisevirksomhet

Gjennom årenes løp har IKM Teknor spesialisert seg på optimalt vedlikehold og reparasjoner av generatorer og elektromotorer, og styringen/automatiseringen av slike maskiner. Oppdragene er spredt over store deler av verden, og en jobb hos IKM Teknor kan by på spennende opplevelser, og kompliserte oppdrag. Ifølge avdelingsleder Torstein Broderstad, vil man få ta del i store oppdrag, hvor man får et enormt ansvar.

– Vi er stadig ute på store, kompliserte oppdrag, der våre ansatte får ansvar for å planlegge alt fra pakking av riktig utstyr, reising, feilsøking, og demontering av 25 tonns generatorer. Neste oppdrag kan fort være å reise for å reparere en elektromotor på enten et cruiseskip eller en oljerigg i Nordsjøen, sier han.

IKM Teknor har anerkjent kompetanse verden over, og er kjent for å finne løsninger som gjør at kundene unngår å miste unødvendig tid og inntekt. 

Håper på fast jobb

En av de som er med på å løse vanskelige oppgaver, og som forelsket seg raskt i jobben, er Emilie Lanning Ingebrigtsvoll (19) som nå tar lærlingtida si hos IKM Teknor, etter to år på Stangnes Videregående hvor hun utdannet seg til industrimekaniker.

Emilie Lanning Ingebrigtsvoll.

– Først var jeg på utplassering her i 3-4 uker, og jeg fant fort ut at dette er noe jeg har lyst til å jobbe med.

Ingebrigtsvoll har nå vært et halvt år som lærling i industriselskapet, og kunne ikke sett for seg å gjøre noe annet.

– Jeg har det utrolig bra på jobben, med både arbeidsoppgavene og kollegene mine. Noe av det jeg liker best er å få reise ut på oppdrag. Blant annet har jeg vært noen turer til Svolvær for å være med på oppdrag på båter der, sier hun.

Lærlingtiden til Ingebrigtsvoll varer i halvannet år til, og hun håper å få fortsette hos IKM Teknor når hun har fått fagbrev som industrimekaniker.

– Nå har jeg ikke satt meg noen mål ennå, men jeg hadde ikke sagt nei til fast jobb.

Maskindoktoren

Fatih Kanat er også ansatt hos IKM Teknor. Han var ferdigutdannet elkraftingeniør ved UiT Narvik i 2023, og gikk rett inn i en spennende jobb som tar ham rundt i hele verden. Kanat elsker jobben sin, og ser på seg selv som en doktor.

– Jeg føler meg som en maskindoktor i min jobb, der jeg reiser rundt og detekterer kommende feil i elektromotorer og generatorer, sier Kanat.

Ved hjelp av avansert teknologi tar han periodiske vibrasjonsmålinger på elektriske maskiner, og sørger for at det blir gjennomført vedlikeholdsarbeid på et tidlig stadium. Dette sparer både tid og penger for våre kunder.

– For å ta et eksempel, så ble jeg sendt til Nederland for å sjekke flere maskiner i et skip. Her fant jeg feil på generatorer og kompressorer. Hadde slike feil fått utvikle seg, hadde det kunnet kostet kunden store summer, sier elkraftingeniøren.

Karsten Moholt

Er du klar for store oppdrag, enten i nærområdet eller ute i den store verden?

Karsten Moholt

Kan du jobbe selvstendig, enten på en borerigg, et cruiseskip eller kanskje et stort kraftverk?

Heia Nord-Norge

Se nærmere på ledige stillinger hos IKM Teknor

Fjernstyring

IKM Teknor er nå på jakt etter flere, dyktige ansatte, som kan bidra med kompetanse og faglig innsikt som kan ta bedriften videre. Torstein Broderstad er på jakt etter automatikere, elektrikere, og mekanikere.

– En automatiker må ha bakgrunn fra teknisk fagskole eller være på ingeniørnivå. Her snakker vi gjerne om en sivilingeniør eller en med masterutdannelse, sier Broderstad.

Han forteller at oppgavene vil være alt fra fjernstyring av kraftanlegg, forflåter i fiskeindustrien, og lignende.

Fem kjappe om IKM Gruppen

 • Grunnlagt av Ståle Kyllingstad som Hydrotech Laboratorium på Sola i Rogaland i 1989. Skiftet senere navn til IKM Laboratorium.
 • Gjennom årenes løp har IKM etablert nye selskaper og gått inn i nye virksomhetsområder.
 • Har i dag rundt 3500 ansatte, og en anslått omsetning på 7 milliarder kroner.
 • IKM består i dag av to juridiske konsern; IKM Gruppen og IKM Invest.
 • I 2024 kjøpte I KM Gruppen kjøpte deler av Moreld-konsernet. Deriblant avdelingen Karsten Moholt Nord, som nå skal hete IKM Teknor. 

Elektriske maskiner

Når det gjelder elektrikerjobben er det snakk om å finne en person som gjerne har erfaring fra skipselektro, ifølge Broderstad.

– Vi snakker elektriske maskiner og styringssystemer. Kraftverk, båter, og tung industri er blant feltene man vil komme til å jobbe med. For ikke å snakke om eksplosjonssikre maskiner og anlegg innen olje og gass spesielt.

For en industrimekaniker er det yrkeserfaring som står høyest hos Broderstad. Her kan man bli satt til å løse kompliserte oppdrag, langt fra hovedkontoret i Harstad.

– Her vil man få med store maskiner å gjøre, og må derfor ha stor mekanisk innsikt. Slike oppdrag kan foregå enten om bord hos Hurtigruten under fart, eller i store vannkraftverk, sier Broderstad.

Nå ønsker han seg flere fagarbeidere på laget. Har du riktig bakgrunn for å jobbe innenfor nevnte fagfelt? Da må du lese videre.

En del av arbeidet foregår inne på verkstedet i Kilbotn i Harstad, men de ansatte må påregne reising i Norge og utenfor landets grenser.

Se ledige stillinger her:


  Powered by Labrador CMS