Dette er en annonse for Equinor

Amanda Svendsen bestemte seg
tidlig for å bli operatør på Melkøya

Nå tar hun videreutdanning for å få mer ansvar og enda flere muligheter

Trond Erik Isaksen har bodd i Hammerfest hele livet, og jobbet som anleggsmaskinfører.

I fjor bestemte han seg for å søke jobb på Hammerfest LNG. Og det fikk han.

Nå kan det være plass til deg også her ute. Vil du bli kollega med Amanda, Trond Erik og 350 andre?

Nærmer seg gjenåpning og søker flere folk: Equinor lyser ut 50 stillinger på Melkøya

Rekordmange muligheter og sjeldent gode vilkår for deg som har lyst til å jobbe i Nordens største selskap. Hammerfest LNG søker både fagarbeidere og ingeniører, erfarne og nyutdannede.

Ledige stillinger akkurat nå:

  18,4 millioner kubikkmeter gass i døgnet. I løpet av noen dagers produksjon fylles en tankbåt.

  Et fullt skip er lastet med energi tilsvarende 1 TWH. Det tilsvarer forbruket til 60.000 husholdninger i året.

  Mange slike skip kan fylles i løpet av et år.

  Og snart skal den viktige produksjonen komme igang igjen på Melkøya utenfor Hammerfest.

  – Vi har jobbet godt og systematisk siden brannen. Folk er fokuserte, motiverte og gleder seg til å starte opp igjen, sier fabrikksjef Thor Johan Haave på Hammerfest LNG.

  Historisk utlysning fra Equinor

  I september 2020 begynte det å brenne på anlegget. Siden har anlegget vært stengt for vedlikehold og reparasjon.

  Men nå nærmer gjenåpningen seg med stormskritt: Den er satt til selveste 17. mai.

  Og rett før restarten er det altså tid for en rekrutteringskampanje av de sjeldne, selv for Equinor å være:

  Opp mot 50 ansettelser skal gjøres til Melkøya. Selskapet søker både fagarbeidere og ingeniører, og inviterer kandidater med forskjellige bakgrunner. En viktig stilling som HR-leder er også lyst ut.

  – Vi er bemannet for gjenåpningen, men dette handler om å se på kompetansen og kapasiteten her. Rett og slett øke grunnbemanningen noe, være i forkant både for vekst og for at noen reiser videre, sier Andreas Holst, personaldirektør for landanlegg i Equinor.

  Vil du jobbe på Melkøya? Gå rett til stillingene her

  Hele Europa venter på Hammerfest

  Det har strømmet lite gass gjennom rørene siden høsten 2020 – men til gjengjeld har mye skjedd med verden siden den gang.

  Blant annet har gassprisene skutt i været det siste året.

  Situasjonen er ytterligere påvirket av krigen i Ukraina – og et Europa som intenst jakter gass fra andre kilder enn Russland.

  Thor Johan Haave, fabrikksjef Hammerfest LNG.

  Verdensbildet er selskapet og ansatte veldig bevisst, bekrefter fabrikksjef Thor Johan Haave:

  – Vi vet at hele verden venter på Melkøya nå. Hammerfest LNG har en viktig rolle i å sikre stabile gassleveranser fra Norge, sier han.

  – Og samtidig som vi er inne i en energitransformasjon, så er det liten tvil om at gass vil være en betydelig del av miksen også de neste tiårene. Dette er ting vi snakker mye om internt, og en kontekst som bidrar til å bygge stolthet på anlegget, fortsetter Haave.

  Ansvar, karriere og unike vilkår

  Equinor har 21.000 ansatte, omsatte i fjor for 800 milliarder kroner og er med det Nordens største selskap. Det gir et uendelig antall karrieremuligheter internt i konsernet.

  Og uansett hvor langt du ser, kan Hammerfest LNG være et godt sted å starte.

  Med en stab på 350 Equinor-ansatte blir du fort kjent, du kan raskt få ansvar, og ikke minst utfordre deg på nye fagområder. Hammerfest ligger dessuten geografisk tett på flere spennende prosjekter, som Johan Castberg, Wisting og Barents Blue.

  Selskapet har også flere unike økonomiske vilkår som bare gjelder akkurat her.

  Personaldirektør Andreas Holst og HR-leder Merete Holmgren Kirkesæther.

  – Vi ønsker at folk skal bosette seg lokalt, og vi ønsker ikke for høy turnover. Det er bakgrunnen for disse tiltakene, sier HR-leder Merete Holmgren Kirkesæther om godene:

  • Dekker boliglånsrentene: Bor du i Hammerfest kommune og har boliglån, betaler Equinor rentene på lånet.
  • Midlertidig bolig: Selskapet tilbyr også leiligheter til ansatte i startfasen, før de finner egen bolig.
  • I tillegg kommer selvsagt de allmenne incentivene for Finnmark, som lavere skatt og nedskriving av studielån.

  Hammerfest har utviklet seg enormt de siste årene.

  Men den unike naturen rundt er fortsatt den samme. Som her på Sørøya.

  Verdens nordligste by

  På 70,7 grader nord er Hammerfest kjent som verdens nordligste by – selv om Honningsvåg fra 1996 har prøvd å overta statusen.

  Siden Snøhvit og Melkøya ble vedtatt for 20 år siden har byen utviklet seg voldsomt, i takt med utbyggingen av anlegget.

  – Vi er ikke bare en arbeidsplass, men viktig for hele samfunnet her, sier HR-leder Kirkesæther, som selv flyttet hjem for 17 år siden.

  Hammerfest LNG sikrer ikke bare arbeidsplasser. Equinor bidrar også til enorme skatteinntekter til kommunen. Sammen med ringvirkningene for alt annet næringsliv har det gitt en voldsom transformasjon av byen.

  Flere hoteller, kulturhus, nye skoler og fritidstilbud. Hammerfest er rett slett blitt en ny by.

  Og rundt byen finner du selvsagt noe av Norges vakreste og mest spektakulære natur – sommer som vinter

   

  Vil du bli en del av denne gjengen?
  Bli kjent med noen av dem her:

  Ingen dager er like her, sier Amanda (26)

  Amanda Svendsen er vokst opp i Hammerfest, og med en by som forandret seg raskt med utbyggingen av gassfeltet Snøhvit og LNG-anlegget på Melkøya. Utsikten hit påvirket tidlig yrkesvalget:

  – Jeg hørte mye bra om mulighetene her ute, og bestemte meg for å gå denne veien, forteller hun.

  Det ble kjemi og prosess på Hammerfest videregående skole, læretid på Melkøya og senere fast jobb som operatør.

  Jobben hennes er primært inne som operatør i kontrollrommet, men hun har også muligheter til å være i anlegget. Begge deler trives hun veldig godt med:

  – På kontrollrommet jobber jeg med å overvåke og styre nedkjølingsprosessen av LNG. Samtidig jobber jeg tett med operatørene som er i ute i anlegget. Samarbeid i en slik rolle er viktig, forteller Amanda.

  Lysten fra ungdommen til å jobbe på Melkøya har hele tiden utviklet seg, og Amanda vil stadig lære mer. Nå tar hun videreutdanning gjennom UiT Harstad innen internasjonal beredskap.

  – Det er en interesse som har blitt vekket her ute gjennom min rolle i industrivernet. Det er en bred utdannelse som kan gi mange muligheter fremover, sier Amanda.

  Og 26-åringen tror på nok av spennende utfordringer i Hammerfest:

  – Jeg har ikke hatt noen planer om å flytte bort, og det er ikke vanskelig å trives her. Det er ingen dager som er like, på et komplekst anlegg som Hammerfest LNG.

  Jeff (30) fra Belgia er sivilingeniør med to mastergrader. Det beste med Hammerfest er å sitte så tett på anlegget

  For to og et halvt år siden fikk Jeff Geudens jobb i Equinor. Valget stod mellom Bergen og Hammerfest. Sistnevnte hadde han aldri hørt om. Men Jeffs norske kjæreste ville definitivt ikke til Bergen.

  – Så vi kom opp her med Hurtigruten i fantastisk sommervær, fikk leilighet å bo det første halve året og alle var veldig snille. Det var virkelig fantastisk.

  Belgieren er sivilingeniør i bygg og anlegg, og tok senere en master i elektronikk og IKT. På Melkøya jobber han både som instrumentingeniør og med digitaliseringsprosjekter.

  Og uansett hva han jobber med, er det ingen tvil om hva han liker best med anlegget:

  – Hvis jeg sitter på et hovedkontor og snakker med en plattform, kommuniserer jeg på video. Her kan jeg ta på meg klærne, gå rett ut og får en mye nærmere forståelse for problemstillingene.

  På et relativt lite anlegg i en mellomstor nordnorsk by er det også lett å bli kjent – med både kolleger og byen.

  Jeff er aktiv i bedriftsidretten og snakker flytende norsk. Samboeren jobber som lærer, de har kjøpt bolig og nå fått sitt første barn.

  Han tviler på at han blir i Hammerfest resten av livet, men nyter samtidig både natur, kultur og fritid så godt han kan mens han er her:

  – Dette er virkelig en once in a lifetime mulighet. Vi prøver å komme oss ut hver helg. Men jeg må innrømme at det er litt vanskelig når det er veldig kaldt.

  – Så jeg er nok mer glad i midnattssol enn mørketid. Den fineste tiden starter nå!

  Vilde (29) har dysleksi og måtte jobbe hardt for å få læreplass. Nå har hun tatt bachelor og fått jobb som driftsingeniør

  – Jeg husker at jeg var skikkelig irritert på Statoil. De skulle ødelegge Melkøya, smiler Vilde Godtlibsen Larsen.

  29-åringen er født og oppvokst i Hammerfest, og for 20 år siden var hun ikke veldig glad i planene. Det snudde fort.

  – Ja, altså. Ka hadde Hammerfest vært uten i dag?

  Det var et besøk fra Equinor på ungdomsskolen som fanget interessen hos Vilde. Hun bestemte seg for å gå kjemi og prosess på videregående og bli lærling på Melkøya.

  – Når du er ung og hører om en jobb hvor du tjener godt, så er det klart at det spiller inn. Det var viktig den gang. Men, jeg hadde ikke blitt her hvis jeg ikke hadde trivdes så godt.

  Med dysleksi måtte Vilde jobbe enda litt hardere enn andre for å få de karakterene som måtte til for å bli lærling. Det klarte hun. Og dysleksien er fortsatt til stede i arbeidshverdagen.

  – Jeg må lese gjennom alle e-poster flere ganger. Det hender jeg ser ting selv. Ellers så får jeg hjelp av noen. Men heldigvis er de fleste klar over det, sier hun.

  Men den preger henne ikke mer enn at hun i 2017 tok en pause fra jobben som operatør, og tok en bachelorgrad i ledelse, økonomi og marked – på to og et halvt år.

  – Jeg var jo vant til å jobbe fulle dager. Så det var bare å videreføre den samme disiplinen til studiene, sier hun.

  Bachelorgraden kombinert med fagbrevet var nok til å gi henne jobb som driftsingeniør, eller operasjonelt systemansvarlig. Hun har kanskje ambisjoner om enda mer ansvar etterhvert, men har mest fokus på de kortsiktige målene og det neste som skjer til en hver tid.

  Men Hammerfest har Vilde ingen planer om å forlate.

  – Nei, jeg er ekstremt glad i Finnmark og selvsagt naturen her ute. Fiske, friluftsliv og fjellturer, året rundt. Så jeg kommer nok aldri til å flytte herfra!

  Trond Erik (52) byttet ut anleggmaskin med Melkøya: – Tatt veldig godt i mot her ute

  – For mange år siden var jeg faktisk med på noen av de første arkeologiske utgravingene her ute på Melkøya, før anleggsperioden startet, forteller Trond Erik Isaksen.

  Han har fagbrev som anleggsmaskinfører og har jobbet innen bygg og anlegg hele yrkeslivet.

  Som hammerfesting har han selvsagt sett, og satt pris på alt LNG-anlegget har betydd for byen. Men aldri tenkt på det som en arbeidsplass for seg selv.

  – Nei, ikke egentlig. Så ble jeg stadig utfordret og oppfordret av datteren min til å søke her. Til slutt gjorde jeg det, og fikk jobb som operatør.

  Også datteren Amanda Svendsen jobber som operatør, men på et annet skift.

  52-åringen kom til Melkøya uten erfaring fra olje og gass. Men det steget har gått veldig bra, sier han:

  – Jeg tenkte faktisk en del på det, og var ganske spent. Men jeg har blitt tatt veldig godt imot og får god opplæring, sier Trond Erik.

  Gjennom et langt liv har han sett byen forandre seg fra en liten kystby, til et moderne sentrum. Skoler er pusset opp, veier er bygd, og fiber lagt i bakken.

  – Jeg stortrives i Hammerfest. Her er det enorme muligheter hele året, sier han.

  Med et halvt års fartstid på Melkøya har Trond Erik ikke rukket å oppleve anlegget i full drift. Det får han om en måneds tid:

  – Jeg gleder meg veldig til det. Alle her ute ser fram til å blåse liv i anlegget igjen.


  Powered by Labrador CMS