Dette er reklame for El-Team

Selskapet flyttet for noen år siden inn i nytt, spesialbygd og hypermoderne hovedkontor på Sortland.

Fra null til 60 ansatte på 20 år: Slik har El-Team vokst med bra folk, godt miljø og store ambisjoner

– Vi ser stadig etter personer som brenner for faget og ønsker å utvikle seg, sier daglig leder Mads Røkenes.

Ledige stillinger akkurat nå:

  Kort om bedriften

  El-Team AS ble etablert i 2001, har over 60 ansatte og rundet 80 millioner kroner i omsetning. Les mer om selskapet og våre ansatte elteam.no!

  Vi er svært opptatt av å levere kvalitet i alle ledd, samt at vi skal være ledende i bransjen med vårt miljøfokus. Dette har bedriften forpliktet seg gjennom sertifisering flere ISO-standarder.

  Bedriften har i dag i overkant av 60 ansatte, de fleste med utgangspunkt fra vårt hovedkontor på Sortland. Bedriften har også egen avdeling i Lofoten og en montørbase på Stokmarknes.

  El- Team AS er en totalleverandør av elektriske anlegg innenfor nybygg, rehabilitering og automasjon i boliger, næringsbygg, industri og samferdsel.

  I 2001 omsatte nyetablert El-Team AS på Sortland for 1,7 millioner kroner. 18 år senere rundet omsetningen hele 80 millioner kroner. Selskapet har passert 60 ansatte. De har etablert seg i både Hadsel og Lofoten.

  Og har ingen planer om å stoppe der.

  Ja, for å ta det viktigste først:

  Hvis du er elektriker, montør eller i samme fagfelt og har lyst på jobb i Vesterålen, skal du kanskje bare ta kontakt med mads@elteam.no.

  – Vi er alltid interessert i flinke folk, sier han.

  HMS-leder Håvard Hamansen Wallstad og daglig leder Mads Røkenes.

  Ser alltid fremover

  Røkenes startet og eier selskapet sammen med prosjektleder Ken Terje Strøm-Jensen Øie, og tallene siden oppstarten forteller en historie om et selskap som aldri står stille.

  Men vel så mye et selskap som tar vare på de ansatte og bygger et sterkt lag. Røkenes legger vekt på begge deler når han skal begrunne, og forklare, veksten.

  – Vi har alltid hatt mål om et godt arbeidsmiljø og en flat organisasjon. Vi har også stort fokus på inntak av lærlinger. Akkurat nå har vi 14 stykker i bedriften. Når vi samtidig vokser raskt, gir det både unge og erfarne montører muligheten til å utvikle seg og få nye utfofdringer, sier han.

  El-Team lener seg aldri tilbake, de vil alltid se fremover, og lar seg ikke skremme av et marked med sterk konkurranse.

  – Nei, tvert i mot. Vi forbereder oss på tøffere konkurranse innen noen segmenter, men det gjør bare jobben enda mer interessant. Å lykkes i et konkurranseutsatt marked er en god følelse, sier Røkenes.

  Nordnorsk eierskap og hovedkontor

  – Noen ville kanskje sagt seg fornøyd med 15-20 ansatte og en jevn omsetning. Hva ligger bak disse ambisjonene?

  Nytt hovedkontor på Sortland.

  – Først og fremst handler det om å bygge kompetanse, som kan benyttes på tvers av avdelingene, som gjør at vi kan levere komplette løsninger til kunden, med ett kontaktpunkt. Dessuten er vi veldig opptatt av lokalt eierskap og verdiskaping. Jo flere kontrakter vi klarer å vinne lokalt, desto større blir verdiskapingen, fortsetter han.

  I en verden med stadige oppkjøp har også El-Team hatt sine beilere. Men eierskapet forblir lokalt med de to gründerne.

  – Det er veldig mye fokus på oppkjøp og at man må være del av et større konsern. Det stemmer vel til en viss grad. Forskjellen er at vi ønsker at hovedkontoret skal være i nord!

  Ser etter mange typer folk

  Som sagt er El-Team nærmest konstant på jakt etter folk. Gjerne de som gir litt ekstra:

  – Vi ser etter personer som brenner for faget og ønsker å utvikle seg hele tiden. I denne bransjen er det nødvendig med spesialkompetanse innenfor mange felt, sier Røkenes.

  Fra verkstedbil til treningsrom og hytte

  En ting er kompetansen. Utstyret skal også være i orden, og ansatte i El-Team skal ha en problemfri hverdag med godt utstyr servicebil.

  – Derfor innreder vi alle bilene med fast innredning og verktøyutrustning. Den ansatte har selv ansvar for å ta vare på verktøyet. Men vi tror dette er god økonomi, i stedet for at folk til stadighet skal kjøre inn for å hente fellesverktøy, sier Røkenes.

  I det nye og topp moderne hovedkontoret på Sortland er det også fasiliter som verksted, vaskehall, lager – samt egen kantine og treningsrom.

  El-Team har dessuten egne firmahytter og rorbuer som kan benyttes, og bistår mer enn gjerne nye kolleger med å skaffe bolig.

  Av andre goder nevnes bedriftsidrettslag, maks pensjonssparing og gode vilkår for øvrig.

  Ansatte med sterke spesialfelt og egne interesser får muligheter til å utvikle seg. For eksempel har selskapet gjennom det utviklet seg sterkt på automasjon og avanserte løsninger for bygg.

  Men, selskapet trenger også den «allsidige montøren» som kan gjøre forskjellige arbeidsoppgaver og har fokus på effektiv og rask montasje som skinner estetisk.

  – Faglig godt utført håndtverk verdsettes høyt og det er en veldig viktig gruppe av montørene hos oss. Ikke alle kan eller skal være spesialister, understreker Røkenes.

  Han legger også vekt på store muligheter for kurs, spesialisering og etterutdanning innenfor teknisk fagskole eller ingeniørhøyskole.


  Powered by Labrador CMS