Dette er en bedriftsprofil for Bø kommune

Ja, Bø i Vesterålen har fantastisk natur...

...men det er også en vekstkommune med mange spennende jobber – både private og offentlige.

Og mange unge voksne som velger å etablere seg her.

Marit (27) fikk fast jobb i Bø. Tre år, to barn og et huskjøp senere er hun fortsatt her

– Bø er et sted det har vært veldig lett å komme til. Det er veldig entusiasme rundt tilflyttere, sier sykepleieren.

Ledige stillinger hos Bø kommune:

  Marit Gunleiksrud (27) fra Rjukan var ferdig utdannet sykepleier i 2017.

  Etter et år i jobb på hjemstedet, fikk hun tilbud om jobb i Bø. Hun overtalte samboeren, opprinnelig herfra, til å flytte til eventyrkommunen i nord.

  Tre år, to babyer og ett huskjøp senere er hun glad for å ha satset på en karriere i en av Nord-Norges mest sagnomsuste kommuner.

  – Ordføreren tok kontakt flere ganger og var behjelpelig med å få oss i kontakt med de rette personene. Vi følte oss velkommen fra første telefonsamtale. Jeg elsker virkelig folk og steder med initativ, så det var lett å takke ja til jobben, sier Marit.

  – Nå synes jeg det er veldig gøy med dette initiativet om 50.000 kroner til alle nyfødte og gratis barnehageplass, det var jo veldig god timing kan man si, fortsetter hun med et smil.

  – Det kan føre til utrolig mye positivt for kommunen, så dette blir spennende!

  Marit og Johan besøker kollega Inger Torbjørnsen på Bøheimen.

  Fikk raskt mye ansvar

  Denne dagen har hun tatt med to uker gamle Johan for å hilse på arbeidskollegene sine på Bøheimen helse- og omsorgssenter.

  Stort behov for flere ansatte og ny kompetanse

  Kommunen selv er naturlig nok den største arbeidsgiveren i Bø, og her er mulighetene mange, sier personalrådgiver Sigbjørn Nilsen:

  – Vi trenger alt fra ingeniører, arealplanleggere og økonomer, til lærere, barnehagelærere og sykepleiere. Behovet for kompetanse innenfor helse og utdanning er særlig stort.

  Bø kommune vil også ha behov for dyktige ledere i tiden fremover.

  – Vi er særlig interessert i arbeidstakere som ønsker å bli ledere. Organisasjonen står ovenfor et generasjonsskifte, og i løpet av de neste årene vil mange i dagens lederstillinger gå av med pensjon, sier Nilsen.

  – Det er med andre ord gode utviklingsmuligheter for dem som starter karrieren her!

  – Miljøet og samholdet er utrolig bra, jeg har vært heldig med kollegene mine, forteller Marit.

  Jobbmessig fikk 27-åringen raskt mye ansvar og har fått bruke kompetansen sin fra første dag hun kom inn døra.

  – Det er en utfordrende jobb med mye ansvar. Det er noe nytt hele tiden. Jeg blir utfordra hver dag på hele spekteret, sier hun.

  Søker flere kolleger

  – Bø er et sted det har vært veldig lett å komme til. Det er en entusiasme rundt tilflyttere som jeg forventet skulle dabbe av, men den inkluderende holdningen har vedvart, fortsetter Marit.

  Marit Gunleiksrud og Johan besøker Bøheimen.

  – Kommunen er flink til å arrangere sosiale treff utenfor jobb, det har vært veldig hyggelig. For livet er jo mer enn jobb!

  Som alle kommuner søker Bø stadig etter ny kompetanse – og særlig innen helse og omsorg et etterspørselen stor.

  Marit kan gjerne tenke seg flere engasjerte kolleger.

  – Hva ønsker du deg fra en ny kollega?

  – En som er glad i yrket sitt, trives på jobb og er blid. Og som har lyst til å bli med på ting på fritida! For livet er jo mer enn bare jobb, sier hun.

  Bo, leve og jobbe i Bø

  • Det bygges for tiden mye nytt i Bø – og er stadig boliger til salgs. Disse legges som oftest ut Finn.no, men Facebook-grupper er gjerne også en viktig kilde for både kjøp og utleie av boliger. Ulrix Eiendom er blant selskapene som leier ut leiligheter i kommunen.
  • Bø reduserte i fjor formuesskatten for å tiltrekke seg investorer. Nå kommer tiltak rettet mot barnefamilier: Høyre har varslet forslag om 50.000 kroner i direkte tilskudd for hvert barn som fødes, og flere år med gratis barnehageplass – opp til fem år for barn nummer tre. Les mer om forslagene hos NRK!
  • Det finnes en rekke store og små bedrifter i Bø som stadig ansetter. Blant disse er Framsikt kanskje den største og viktigste. En oversikt over utlyste stillinger i Bø til en hver tid finner du på Nav.no.

  Mer info om å flytte til Bø finner du også på kommunens hjemmesider!

  – Ta kontakt, så finner vi jobb og bosted!

  Bø-ordfører Sture Pedersen.

  Ordfører Sture Pedersen er selv meget aktiv for å tiltrekke innbyggere og kompetanse til Bø – det være seg kommunen selv og andre arbeidsplasser. IT-bedriften Framsikt er blant de spennende vekstselskapene her ute.

  – Også unge gjerne ønsker å bo og jobbe i distriktet så lenge det finnes nok spennende jobber. Og det blir det stadig flere av i Bø, sier ordføreren.

  – Det ingen tvil om at man har større muligheter for å klatre i karrierestigen på mindre steder enn i de største byene. I Bø kan man raskt få mye ansvar, innflytelse og være med å påvirke viktige beslutninger, om man bare vil, fortsetter Pedersen.

  Dessuten er det billigere å leve i Bø enn mange andre steder i Norge – så her kan man spare mye penger samtidig som man har en utfordrende jobb og bor i unike omgivelser.

  De som er nysgjerrige på å jobbe i Bø oppfordres til å ta kontakt med kommunen, selv om den rette stillingen kanskje ikke er lyst ut akkurat nå.

  – Ta kontakt med oss i Bø kommune, så skal vi gjøre det vi kan for å hjelpe til med å finne både jobb og bosted, sier Sture Pedersen.

  Slik tar du kontakt med Bø kommune

  • Personalrådgiver Sigbjørn Nilsen e-post eller telefon 76 14 43 23
  • Ordfører Sture Pedersen når du på e-post eller 907 44 959
  Powered by Labrador CMS