Bedriftsprofil for Bedsys

20 ansatte omsetter for 200 millioner kroner. Nå vil Tromsø-bedriften bli mange flere

Bedsys har ingen planer om å stå stille: – Vi vet ikke hva som gjelder om fem år. Men vi vet at vi trenger flere flinke folk for å komme dit, sier Rune Kufaas.

Det er ikke mange bedrifter med et par og tjue ansatte som omsetter for 200 millioner kroner.

Bedriftssystemer AS i Tromsø er en av dem.

Flere tiårs erfaring med salg av datautstyr, servere og alt av IT-drift, har bidratt til å skape et solid nordnorsk selskap.

God økonomi gir selskapet muskler. Men ingen grunn til hvile, understreker HRM & Enterprise Architect Rune Kufaas:

– Vi lykkes godt med det vi gjør i dag, men vi vet ikke hva som gjelder om fem år. Da kan det være noe helt annet enn det vi leverer i dag som kundene trenger.

– Som en bunnsolid bedrift med sterk økonomi har vi alle muligheter til å følge utviklingen. Men skal vi gjøre det, må vi også ha flinke folk som kan være med å bidra. Aller helst noen som kan noe annet enn det allerede gjør.

Fra ISDN til skytjenester

Til daglig bruker selskapet markedsnavnet Bedsys. Og er kjent nok for kunder, leverandører og konkurrenter. Men gründer, eier og daglig leder Rune Hansen har vært mer opptatt av å bygge selskap enn å være synlig.

Det har han da også lykkes veldig godt med, siden han startet enkeltpersonforetaket som 18-åring og aksjeselskap noen år senere, i 2003.

Den gang handlet det blant annet om å selge ISDN-telefoner og kopimaskiner. Etterhvert bygget Bedsys opp en omfattende maskinpark for servertjenester og avansert IT-drift.

Telefonsentralene er ute, men salg og drift av datamaskiner gjelder fortsatt.

– Vi har et stort lager, og når kunder ringer, skal vi levere raskt. De skal også vite at ting fungerer og er sikkert. Når vi har totalansvaret kan vi styre sikkerheten ned til hver eneste enhet, sier Rune Kufaas. Ja, samme fornavn som sjefen.

– Dere driver fortsatt egne, fysiske serverparker, i en tid hvor «alle» flytter opp i skyen til store datasentre. Hvor lenge skal dere drive fysiske servere i Tromsø?

– Det gjør vi så lenge det er naturlig og riktig for oss og kundene. Og det er det fortsatt. Når dette er sagt er også vårt datasenter en «sky».

– Men temaet er et godt eksempel på at vi ikke er sikker på hvordan fremtiden ser ut. Skytjenester blir det nok mer og mer av. Heldigvis har vi ressurser til å utvikle oss dit vi må, sier Kufaas.

Søker flere flinke folk

En del av det handler også om å bli enda større og mer robust. Skal Bedsys videre, trengs flere flinke folk. Både på salg, utvikling og teknisk drift.

– Vi har mange solide kunder, og har aldri hatt for lite å gjøre. Faren med det kan være at man blir et «ordremottak», sier Kufaas.

– Nå skal vi bygge opp salgsavdelingen, og ikke ha så fokus på status quo. Målet er både å drive inn nye kunder, samtidig som vi skal utvikle og ta vare på de de vi har.

– Hvilken type selgere snakker vi om? Må de være veldig teknisk anlagt?

– Det er selvsagt en fordel med teknisk forståelse og bakgrunn, men det viktigste er at du er innstilt på å lære nye ting. Og at du har lyst til å jobbe med salg og utvikle kunder, fortsetter han.

Flere kunder krever også mer kapasitet på den tekniske siden. Kort fortalt er budskapet at Bedsys trolig vil trenge flere ansatte konstant de neste årene.

Lykkes de på alle fronter kan det bli mange flere ansatte om noen år.

– Vi skal definitivt vokse videre. Kanskje er vi dobbelt så mange ansatte om to år, sier Kufaas ambisiøst.

Den veksten kan også komme geografisk. Nye kunder og anbud over hele landet gjør at Bedsys hele tiden vurderer behovet for fysisk tilstedeværelse på Østlandet og Vestlandet.

Slik har vi det på jobb i Bedsys!

Vil du bli med? Kanskje vi har jobb til deg!

De neste årene kommer vi til å trenge nye kolleger på både salg, drift og utvikling.

Splitter nye kontorer

Men først og fremst handler Bedsys om kontoret i Tromsø. For tiden planlegges flytting til nye kontorlokaler, med blant annet nytt showroom og fasiliteter for salgsavdelingen. Lager og verksted er allerede flyttet.

Bedsys er en mellomstor og oversiktlig organisasjon med store ambisjoner. Hvor gode ideer kan gjennomføres raskt.

– Vi er en lettbeint nordnorsk bedrift, hvor alle beslutninger tas lokalt. Dette er ingen konserntung virksomhet med mange direktører, men ledere som er veldig hands-on og ønsker at ting skal skje raskt, sier Rune Kufaas.

Det betyr også muligheter og utvikling for ambisiøse ansatte:

– I store selskaper jobber du ofte med ett veldig spesifikt område. Her får du mye større bredde i ansvar. Vil du lære noe nytt, er det veldig ønskelig. Har du gode innspill og forslag, er alle interessert i å høre dem.

Som en lønnsom og robust bedrift kan Bedsys også tilby gode vilkår:

– Vi må tilby konkurransedyktige betingelser. Ellers får vi ikke tak i folk, eller beholder dem. Her har alle fast lønn, og vi måler ikke nødvendigvis prestasjoner på antall salg. Den viktigste indikatoren er fornøyde kunder, sier Kufaas.

4 gode grunner til å jobbe hos Bedsys

1. SOLID: Trygg arbeidsplass med bunnsolid økonomi og muskler til å vokse.

2. GODE VILKÅR: Konkurransedyktig lønn, gode ordninger, pensjon og forsikringer.

3. NORDNORSK: Vi er en lettbeint og rask nordnorsk bedrift hvor ting kan skje fort.

4. MULIGHETER: Stadig nye utfordringer, mulighet for personlig utvikling – og ansvar.

Powered by Labrador CMS