Markedsføring for Adwice Vesterålen

Hos oss kan du jobbe tett med gode kolleger...

...og samtidig bli en del av et fellesskap med 300 kolleger – med karrieremuligheter i hele SNN-konsernet

Når Adwice blir en del av Nord-Norges største finanskonsern, betyr det enda større muskler og karrieremuligheter

Adwice blir snart en del av SpareBank 1, og skal fusjonere med Regnskapshuset. Men det nye selskapet blir mer enn et regnskapsbyrå: Rådgivning, teknologi og økonomi er stikkordene.

Publisert Sist oppdatert

I vår ble Adwice kjøpt opp av Sparebank 1 Regnskapshuset. Neste år slås selskapene sammen, til en gigant med rundt 300 ansatte. I et konsern med over 1000 kolleger. 

Det at førstnevnte selskap er noe mer enn et tradisjonelt regnskapsbyrå, er definitivt noe av det som ligger bak oppkjøpet. 

For det er mye snakk om rådgivningstjenester og teknologi når Robin Næss og daglig leder Arnfinn Glad skal fortelle hva Adwice Vesterålen holder på med.

For sju år siden var de to ansatte. I dag er det 17 på kontoret i Sortland sentrum. Nå skal de bli flere.

Søker rådgiver med ambisjoner

Det er ikke det at de ikke driver med regnskap. Men de gjør også mye mer. 

Derfor søker de etter rådgiver økonomi. Derfor står det ikke statsautorisert regnskapsfører først i utlysningen. Og derfor er jakten på nye kolleger i Vesterålen strengt tatt ganske åpen:

Arnfinn Glad, Adwice Vesterålen.

– Du har helst minimum en bachelor innenfor økonomi. Men det viktigste er at du skjønner hva som bor i tallene. At du forstår hvordan teknologien kan bidra til det. Og har en genuin interesse for å hjelpe kundene våre, sier Glad.

Apropos teknologi: 

Det sier muligens også noe om Adwice at søsterselskapet Adwice Tech nå også søker en rådgiver IT til Vesterålen. En som kan bidra til å utvikle og utnytte teknologien enda bedre.

Gjennom å dukke ned i programmer som PowerOffice Go, Make, PowerBI og automatiseringsverktøy som SEMINE.

Noe for deg? Bla videre, sjekk stillingsannonsene eller meld deg enkelt her!

Sterkt kompetansehus, stort konsern

Digitalisering og utvikling har vært sentralt for alle bransjer de siste tiårene. Så også innenfor regnskap. Da regnskapspermen ble overflødig for rundt ti år siden, skapte det nye muligheter for den som omfavnet teknologien.

Adwice, som ble skapt i Lofoten i 2015, er et av disse selskapene. Samtidig er vi bare ved starten av denne utviklingen.

Hvordan ser framtidens regnskapsbyrå ut? Hør Adwice og flere nordiske kolleger diskutere temaet:

For eksempel er kunstig intelligens på full fart inn i bokføringen. Mest mulig skal integreres og automatiseres.

Derfor kaller de seg ikke regnskapskontor. Adwice er et kompetansehus for næringslivet. I dag har selskapet over 60 ansatte i Lofoten og Vesterålen.

Og enda større skal de bli. Tidligere i år ble Adwice kjøpt av SpareBank 1 Regnskapshuset. Det vil bety endringer.

I både navn og kontorlokaler. Til det bedre for miljøet, mener Robin Næss:

– På Sortland snakker vi om å samlokalisere nærmere 50 mennesker som jobber med bank, eiendom, forsikring, teknologi, regnskap, bærekraft og rådgivning. Det blir et helt annet arbeidsmiljø, og særlig for deg som jakter faglige utfordringer.

Noen av de ansatte i Adwice Vesterålen, fra venstre: Marita Hansen, Arnfinn Glad, Malin Knudsen, Rune Skog, Toril Eilertsen, Ida Marie Ekrem Johnsen, Lena Steineng, Christian Fredriksen, Mathea K. Pedersen, Robin Næss og Benedicte Marhaug.

Tillit og fleksibilitet

Nettopp kompetansemiljøet, teknologifokuset og rådgivningsbiten er noe av bakteppet for oppkjøpet. Kulturen i selskapet har også gjort Adwice attraktivt. Her er viktige stikkord tillit, fleksibilitet og variasjon.

Arnfinn Glad sier det slik:

– Vi har en kjernetid på kontoret. Men det er ikke firkantet. Vi har ansatte som drar ut på joggetur etter at de leverer i barnehagen. Og noen som gjerne jobber litt mer på kvelden.

– Det viktigste er at du gjør jobben din. Så får du tillit til å gjøre den når, hvor og hvordan det passer best, fortsetter han.

Adwice kan by på konkurransedyktige vilkår og gode karrieremuligheter internt. Begge deler kan bli enda sterkere når Adwice integreres enda tettere i SpareBank 1 Nord-Norge.

Det var litt tilfeldig at Benedicte begynte å jobbe med regnskap. Men det har gått så bra at hun nå hentes til børsnotert selskap

Vil du ta over for Benedicte (t.v.) og jobbe sammen med Ida Marie?

Benedicte Marhaug begynte i Adwice Vesterålen i januar 2018, som da talte en håndfull ansatte. Hun tok med seg en bachelor i økonomi fra UiT hjem til Sortland. Men egentlig ikke med noen bestemt plan om å jobbe med regnskap. 

– Det var tilfeldig, egentlig. Jeg trodde jeg skulle søke meg mer mot markedsføring og noe med mennesker. Så snakket jeg med Arnfinn og Robin, og innså nettopp det: 

– At det å jobbe med regnskap var noe annet enn det jeg hadde forestilt meg, sier hun. 

Hva var annerledes? 

Mer kundekontakt, rådgivning, teknologi og utvikling. 

Samtidig fenget også kjernen i regnskapsfaget. Såpass at Benedicte etterhvert ville fylle på kompetansen. Hun har blitt statsautorisert regnskapsfører ved siden av full jobb. 

En utadvent rådgiverjobb som dette gjør også at man blir synlig. Og da muligheten i Andfjord Salmon dukket opp, kunne hun ikke si nei: 

– Der skal jeg jobbe som Financial Manager. Ja, det blir rart å skulle forlate denne gjengen. Men jeg tenker også at det er sunt med annen erfaring og innsikt, sier hun. 

Og som sjefen Arnfinn Glad sier det: 

– Det kan selvsagt være kjedelig å miste flinke folk. Men vi ser også på det som et kompliment. Og som en mulighet for dem som velger å begynne hos oss!

Oppfordrer til å lære mer

Kanskje du kjenner deg igjen? Du er god på tall eller teknologi, og har lyst til å gjøre noe mer?

Da er det bare å henge med videre. Akkurat hvem du er og hvor du kommer fra, kan det være flere svar på.

For rådgiverstillingen kan du gjerne komme fra næringslivet. Kanskje du jobber med regnskap, revisjon eller annen rådgivning i dag. 

Du kan gjerne ha erfaring. Eller være helt nyutdannet, hvis du er klar for å lære raskt.

Og gjerne fylle på kompetansen underveis.

– Vi har flere ansatte som tar utdanning ved siden av jobb. Det legger vi veldig godt til rette for, sier Arnfinn Glad. For eksempel hvis du har lyst til å bli statsautorisert regnskapsfører.

Er du mest nysgjerrig på Adwice Tech, er også den utlysningen ganske åpen. Du kan komme fra IT-siden, eller kanskje du er en økonom med sterke teknologikunnskaper.

Enda bedre er det hvis du kan bidra med noe selskapet ikke kan i dag.

Er du klar for en av interessant rådgiverjobb i et av Vesterålens mest offensive selskaper?

Sjekk stillingsannonsene, eller meld din interesse enkelt under!

  https://heianordnorge.teamtailor.com/jobs/3209411-adwice-soker-flere-radgivere
Powered by Labrador CMS